znam vec sam vidio i razmisljao sam o tome da li da zovem aqua terru za ljepljenje ali ja to želim sam lijepiti... gušti su gušti, a i lijepio sam akvarije i sam pa imam malo iskustva i nijedan nije pustio do sada...
sve znam sta mi treba i neidem u projekt ko grlom u jagode nego lijepo prvo skupljam informacije... laganini, nikam mi se ne žuri... proci ce jos dosta vremena dok krenem u izradu tako da polako...
a dimenzije ce biti 250x65x60 (stakla) jer planiram da prednja strana akv. bude 60 + mora malo ostati mjesta i iznad površine i malo za poklopac... uglavnom nekih 800-820 litara izračunao sam si da bi mi za svaki cm visine vode trebalo 14,079 litara vode

tako da točnu litražu nikad necu znati jer 5litara +/- se na toj dimenziji niti ne vidi da fali...
a mjesto za to kod mene i nije neki problem pošto su mi sve prostorije u stanu 5,5-6 m dužine i 4-5 m širine - stari stanovi u centru a time su i grede stare pa ovu težinu akvarija ni ne pomišljam donijeti u kuću nego to bude u novom stanu gdje bude i pod posebno pripremljen... ipak je to tona i pol na 1,5 kvadratnom metru
u stanu u kojem sam sada me strah držati i ovih 120 litara jer se grede ljuljaju... na 3. katu sam i da tih 120 litara pusti van, voda vi došla do podruma ako se ne reagira odma jer plafoni su od trstike... zamislite što bi se desilo sa 800 litara

...
a ni ugradbeni ne bi bio na odmet jer su nosivi zidovi debeli oko 50cm, to bi bila jedina opcija za stavljanje tako necega u kuci u kojoj sam sada, ali pre veliki bi to bili zahvati...