evo da predstavim svoj novi morski

onaj cube mi vise ne pase po dimenzijama jer se neke stvari reorganiziraju u stanu od kad je beba dosla na svijet!

uz sve to plavi 1980 je nabavio novi akvarij

pa je to ubrzalo izradu novog

novi je dimenzija 130*60*55(visina)/ 10
stalak je od nehrđajučeg čelika 130*60*90/ profil 40, koji kasnije ide u boju furnira kao i ostatak dn. sobe
od Mirka sam kupio ATI Sunpower NG 6*54W T5 lampu koja treba uskoro doci
skimmer i povratna pumpa je od starog akvarija; extreme 160 i 3000 lit povrata
cirkulaciju ce odraditi wavemaker i stream 3000 lit, plan je i neka tunze pumpa ili wavebox...to malo kasnije
sump ce vjerojatno biti 80*50*40, sa jednom pregradom, za skimmer ali jos nisam siguran
u postolju ce biti jedan ormaric koji ce biti odvojen od prostora gdje je sump, tam ce biti elektronika....da se ne vlazi.
od aditiva dodajem isto kao i u starom, ali razmisljam i o ballingu

livestock mi je na cuvanju kod plavog (hvala frende)!
ono sto mislim staviti od riba je sljedeće; zebrasoma, hepatus, loriculus, lo vulpinus, leucosternon, convict tang, catalina gobi, okinawe gobi, ocellarisi, clarkii, chromisi ili anthiasi (izmedu njih cu birati sto ce ici)
od koralja: lpsovi tipa cynarina, duncanopsammia, trachiphilia, euphilia, favites/favia itd. , neke vrste zoa i sps koralji koje cu uzimati kako akvarij bude sazrijevao (tu mislim na akropore i seriatopore, itd, a montipore odmah jer ih vec imam)
ovaj puta sam unaprijed odabrao sto cu imati jer u proslom mi je bilo svega i svacega, nakraju mi se to nije svidalo....
eto toliko za sad, akvarij je dosao doma, jos se ceka stalak i punjenje je kroz par dana!