Svibanj 06, 2025, 09:29:50 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Hrana kod Tomice M  (Posjeta: 3684 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Saša Puttar

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Varaždin
Hrana kod Tomice M
« u: Studeni 06, 2010, 09:04:26 prijepodne »
Eto pošto Tomica uzgaja hranu za svoje i tuđe zmije :zagrljaj: da vidite kak to izgleda kod njega. Trenutno ima oko 300-400 grla.

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
Odg: Hrana kod Tomice M
« Odgovori #1 u: Studeni 06, 2010, 09:08:44 prijepodne »
Još malo životinjica

Offline Ingwar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #2 u: Studeni 06, 2010, 09:48:25 prijepodne »
krasni kunici, tu bi se i  ja mogo najest fino  ;)

Offline Tomica M

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #3 u: Studeni 06, 2010, 10:13:06 prijepodne »
krasni kunici, tu bi se i  ja mogo najest fino  ;)
To nije za ljude,to je uzgojeno s ljubavlju isključivo za Jelenu,Kristinu i Doru ;)

Offline Danijel8

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Srbija
« Odgovori #4 u: Studeni 06, 2010, 11:20:23 prijepodne »
Dobro je sve. ;)Nego tomice da pitam jel im onaj traznistor za bolji ugodja? xe xe :)

Offline Ingwar

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #5 u: Studeni 06, 2010, 11:47:46 prijepodne »
glazba smanjuje stres, a samim time je meso mekse i probavljivije  :roll:

Offline Tomica M

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Studeni 06, 2010, 13:34:56 poslijepodne »
Radio svira 24h na dan,ako djeluje na preživače zašto nebi i na glodavce :)

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Studeni 06, 2010, 14:00:28 poslijepodne »
Radio svira 24h na dan,ako djeluje na preživače zašto nebi i na glodavce :)

I to kakva muzika  :D vesela narodna

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #8 u: Studeni 06, 2010, 15:38:41 poslijepodne »
bio, vidio, divio se  :)
..nego ovo je jedini razlog zakaj nemam zmiju doma, panično se bojim glodavaca :D

Offline ninci

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
« Odgovori #9 u: Studeni 06, 2010, 18:00:00 poslijepodne »
i zekani i degui su hrana???
žal mi ih je...ali to valjda treba tak biti...zato ja nemam zmiju niti gugije....
(ali da se opet ne obrušite na jednog akvaristu- ne osuđujem vas  :) )
Pustike, Turopolje

Offline Tomica M

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Studeni 06, 2010, 20:35:15 poslijepodne »
i zekani i degui su hrana???
žal mi ih je...ali to valjda treba tak biti...zato ja nemam zmiju niti gugije....
(ali da se opet ne obrušite na jednog akvaristu- ne osuđujem vas  :) )
Degui nisu hrana ;)

Offline Coolmad666

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #11 u: Studeni 07, 2010, 21:12:00 poslijepodne »
OA
Jebeš pijanstvo ako te nije poslje njega tri dana sramota

Offline njub

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Studeni 24, 2010, 01:03:11 prijepodne »
neki kavezi (kao npr. oni u kojima su neki zecevi) su mi nehumano mali, osim ako nisu samo za porođaj...

Offline Danijel8

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Srbija
« Odgovori #13 u: Studeni 24, 2010, 10:56:01 prijepodne »
Mislim da ti zecevi sluze kao hrana.Tako da i nije bitno koliko im je veliko.Bitno je da imaju uslove za razmnozavanje,hranu i sve sto ide uz to.

Offline Tomica M

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Studeni 24, 2010, 18:03:13 poslijepodne »
danijel8 ima pravo,samo ljudi mogu živjeti u nehumanim uvjetima,a mojim životinjama fali samo ptičjega mlijeka ;)

Offline Kisa

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 37
« Odgovori #15 u: Studeni 24, 2010, 20:55:21 poslijepodne »
ne znam za vas, ali dio mojih štakora (koji su za hranu) imaju i penjalice i vrtilice i velike kaveze u kojima nikad nije više od 2-3 ženke u mužjak + eventualni klinci.
al pošto je kavez velik svaka ima mjesta za podizanje mladih.

ako je kavez mali tj. manji (tipa samo dno ili 1 "teraisca") onda su 1-2 ženke + mužjak

a mužjaci nisu stalno sa istim ženkama čisto da se ne pare mjesec za mjesecom

najveća gajba ili ti ga "babinjak" ima 2 kata i u njoj su samo ženke koje nisu (u tom momentu) za parenje

na koncu konca, Tomica bolje drži svoje živine koje su za hranu nego mnogi
« Zadnja izmjena: Studeni 24, 2010, 21:07:06 poslijepodne od Kisa »

Offline njub

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Studeni 26, 2010, 01:25:04 prijepodne »
Mislim da ti zecevi sluze kao hrana.Tako da i nije bitno koliko im je veliko.Bitno je da imaju uslove za razmnozavanje,hranu i sve sto ide uz to.

jasno mi je da su hrana, ali to ne znači da moraju taj svoj kratki predodređeni život proživiti u teškim ili da bolje kažem skučenim uvijetima...

tomice ne poznam te osobno, a koliko ovdje na forumu vidim brineš se o životinjama i voliš ih, tako da nemoj zlonamjerno shvatiti moj komentar...meni je život život, bez obzira bio to kukac ili čovjek, ja ga poštujem jednako....iako shvaćam da zmije moraju nešto jesti, isto kao i svi, bar taj pljen može živit pristojan život, ako već nema nikakve mogućnosti izabrat svoju sudbinu...

Offline Saša Puttar

• Punopravni član
« Odgovori #17 u: Studeni 26, 2010, 06:51:53 prijepodne »

jasno mi je da su hrana, ali to ne znači da moraju taj svoj kratki predodređeni život proživiti u teškim ili da bolje kažem skučenim uvijetima...

tomice ne poznam te osobno, a koliko ovdje na forumu vidim brineš se o životinjama i voliš ih, tako da nemoj zlonamjerno shvatiti moj komentar...meni je život život, bez obzira bio to kukac ili čovjek, ja ga poštujem jednako....iako shvaćam da zmije moraju nešto jesti, isto kao i svi, bar taj pljen može živit pristojan život, ako već nema nikakve mogućnosti izabrat svoju sudbinu...

Stari moj da sam ja bar ta zečica o kojoj ti pričaš kod tomice. ona čak niti nije hrana. Ona je tu da samo da ždere i da koti. Na čistom je jer tomica svaki dan čisti, a mjesta ima dovoljno. Svaki taj zec, a nebreš vjerovat i svaki štakor je bil u rukama i tomica se poigra  sa njima ( pomazi ih) tak da ne vidim o čemu ti pričaš?

Offline toncek12

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #18 u: Studeni 26, 2010, 09:21:03 prijepodne »

dam se kladit da si ubio na stotine muha,komaraca,mrava i slično u svom životu do sada...po tome slabo poštuješ život jednog komarca i sl. :D :D  već mi je mf takvih komentara...ljudi već tisućama godina drže tako zečeve u gajbama za svoje potrebe(hranu) a on ih drži isto za hranu ali za svoje zmije... drži ih isto ili čak bolje nego šta ih neki ljudi drže za svoje potrebe...sa sela sam pa znam o čemu pričam...

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #19 u: Studeni 26, 2010, 10:27:55 prijepodne »
ok ljudi smirite se uvjek je bilo i uvjek će biti onih kojima su kućni ljubimci glodavci i oni kojima su to zmije...
ni meni se to ne sviđa ali valjda to ako mora biti(hranjenje zmija),a svatko drugačije poima "mali" prostor za neku životinju...
iako i sam imam hrčka,smatram da su ovi kod tomice u dobrim uvjetima,ako je istina da se s njima igra( ali u to i ne smunjam) :up:
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Studeni 26, 2010, 11:09:21 prijepodne »
here we go again...

Offline njub

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Studeni 26, 2010, 15:37:42 poslijepodne »
znao sam da će se ovo dogoditi al jbg...

Stari moj da sam ja bar ta zečica o kojoj ti pričaš kod tomice. ona čak niti nije hrana. Ona je tu da samo da ždere i da koti. Na čistom je jer tomica svaki dan čisti, a mjesta ima dovoljno. Svaki taj zec, a nebreš vjerovat i svaki štakor je bil u rukama i tomica se poigra  sa njima ( pomazi ih) tak da ne vidim o čemu ti pričaš?

volio bi viditi tebe da li bi bio sretan da ždereš i kotiš se...vjerujem da im čisti jer kako sam već reko vidim da se brine o životinjama, a to ako se poigra s njima isto ljepo, iako upitno koliko kojoj životinji odgovara hendlanje ako nije navikla na to, a koliko joj je stres...ali ajmo reć da bar unese malo "akcije" i zanimljivosti u život...

dakle, da rezimiram, moj komentar se odnosio isključivo na skučenost prostora, jer mi se bar sa slika čini da neki zečevi borave u kavezu tek nešto većem od njih samih...

dam se kladit da si ubio na stotine muha,komaraca,mrava i slično u svom životu do sada...po tome slabo poštuješ život jednog komarca i sl. :D :D  već mi je mf takvih komentara...ljudi već tisućama godina drže tako zečeve u gajbama za svoje potrebe(hranu) a on ih drži isto za hranu ali za svoje zmije... drži ih isto ili čak bolje nego šta ih neki ljudi drže za svoje potrebe...sa sela sam pa znam o čemu pričam...

naravno da ubijem kad je to potrebno, kao i svaka druga životinja...to se zove evolucija i borba za opstanak...naravno da ću ubit komarca koji će me ubost i potencijalno prenjet neku bolest...naravno da ću ubit muhu koja ide kojekuda pa meni po hrani, jer oni za mene predstavljaju određenu "opasnost"...a sigurno se nisi zapitao koliko sam života spasio, malih i beznačajnih većini ljudi...pauke, ose, pčele i sranja koja mi hodaju po kući nikad ne ubijam, a nekad se pošteno napatim da primjerice osu izbacim van bez da je ozljedim. Naravno ako mi naprave gnjezdo u kući da ih moram pobit inače samo pitanje vremena kad će one mene napast...paucima samo usisam paučinu i pustim ih nek rade novu, a kad ih bude baš previše onda ih izbacim van, ali gledam da ih ostavim negdje di će si nać utočište, pogotovo po zimi...neku večer mi se neka mušica zaljepila za tjesto i prvo sam je skido sa tijesta par minuta da se ne raspadne jer je zbilja minijaturna, a onda sam prao nju i krila koja su bila sljepljena i nije mogla odletit, i onda još sušio...naravno izgubio sam pola sata svog života na to, ali nije mi žao, jer zamisli da ti umireš a nekom drugom biću treba malo vremna da te spasi, ali ga boli k za tebe...a nekad je potreban samo pokret ruke, sekunda...naravno nemožeš spasiti sve...

a to što na selu ljudi drže životinje u određenim uvjetima ne znači da se svi trebaju u to ugledati, i ako su malo bolji od njih automatski misliti da je to super...onda šta je s uzgojem krava i pilića i raznih drugih životinja koje se doslovno ne mogu okrenuti, nego stoje na mjestu, jedu, seru, spavaju bez da se pomaknu cijeli život?!?! Jel to u redu po tebi? Ja isto ko i ti vjerojatno jedem tu hranu koja dolazi iz takvog uzgoja, jer namam mogućnosti kući držat krave, piliće i sl., ali ako mogu kupujem kad god imam priliku od ljudi koji kući drže životinje u ipak malo boljim uvijetima...

ljudi se uvijek izdižu i misle da su neki k, pogotovo ovi religiozni licemjeri, a zapravo su najgori ološ koji je ikad hodao zemljom...većina...

i da, imam i ja u zamrzivaču štakora, i planiram ih od iduće godine uzgajati, ali u solidnim uvijetima, što kisa kaže da imaju vrtuljak, društvo, pristojan prostor za kretanje...
« Zadnja izmjena: Studeni 26, 2010, 15:53:55 poslijepodne od njub »

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Studeni 26, 2010, 16:20:45 poslijepodne »
hebga, moram se složit s njubom.
te živtinje (piliči, ovce, krave, svinje, štakori, miševi...nebitno) su naša odgovornost nebitno bili nam ljubimci ili hrana.

istina bog, ljudi koji imaju 100+ zmija (Vrba npr) bi trebali polugodišnju plaču dat da bi složili idealne uvjete štakorima/miševima.
da ne govorim o vremenu potrebnom da se sve to počisti, pohrani, pazi ko se skim pari i sl.

ali mi koji ne moramo svaki tjedan hraniti 150gladnih  usta ergo imati 150 štakora na raspolaganju svaki tjedan možemo napravit bolje.

meni nije žao što sam dala 500kn na trokatni kavez za štakore (spomenuti babinjak liti ga i dječji vrtić po potrebi) koji služe za rasplod i/ili hranu.
a to je bio samo jedan od 6 kaveza (ostali su manji ali ne i mali)

mogu reči da moji štakori koji su za rasplod/hranu razlikuju od štakora koji su ljubimci samo po tome što ljubimci imaju tu privilegiju trčkarat i po sobi i što se igram s njima (da se izrazim, vežem se za njih).
+ ljubimci dobivaju i oblizeke.

a od ostatka sam distancirana i oni imaju svoj mir tj. svoj život u svojim kavezima jer da se vežem za njih zmije bi mi ostale gladne.

a i pošto nemam ogroman broj štakora lijepo mogu pazit tko s kim kako i kada se pari tako da se ženke ne izmore preveč a mužjaci ne tuku međusobno.

Offline luxy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #23 u: Studeni 26, 2010, 22:40:41 poslijepodne »
slažem se i sa tomicom i sa vama...
tomica se sa svoje strane trudi koliko može i ja to cijenim..
jer nije lako to sve uzdržavati i toliko kaveza čistiti,a opet s druge strane im daje bar minimum koji je po meni dovoljan za pristojan život...
može on uvesti i kolute i višeetažne kaveze,ali čemu...tim životinjicama je zapečačena sudbina i tu se ne može baš mnogo,bar im nije monotono...kako se sve drže životinje za sličnu namjenu ovo je raj,ali uvijek može bolje,tu se slažem...
yesterday,all my troubles seemed so far away,now it looks as thought they are here to stay,oh i believe in yesterday...

Offline Kisa

• Punopravni član
« Odgovori #24 u: Studeni 27, 2010, 10:59:04 prijepodne »
može on uvesti i kolute i višeetažne kaveze,ali čemu...tim životinjicama je zapečačena sudbina i tu se ne može baš mnogo,bar im nije monotono...kako se sve drže životinje za sličnu namjenu ovo je raj,ali uvijek može bolje,tu se slažem...

čemu?
da mogu trčati, eto čemu.
štakori (glodavci opčenito) obožavaju juriti u kolutu pošto je sve što mogu u ostatku kaveza monotono geganje.
a kolut i nije neki financijski izdatak

a sudbina je i svima nama zapečaćena pa to ne znaći da se ne možemo zabavljati :P