Gwyneth hvala na odgovoru...
Da dokusurim svoje shvacanje... obzirom da mi osvjetljenje u sobi i nije bas bajno onda radje odustajem od biljke... da ne trune bezveze... Onda bi mogao, estetike radi, uzet mozda kakav pijesak u boji same bette, ili radje sitni sljunak, iskuhat ga fino, poslozit u akvarij s kakvim predmetom neostrih rubova oblika spilje... naljepim kakvu crnu foliju na pozadinu i to bi bilo ok?
sto se tice grijaca, moram nac nesto u ZG... za filter moram vidjet, treba mi bas nesto tiho, budem jos malo istrazio... Ako mjenjam dio vode redovito i tu vodu kondicioniram po PS-u, mogla bi beta neko vrijeme bez filtera, jelda? Samo na koji nacin da dobijem vodu koja je iste temperature kao u akvariju? mogu eventualno pustit da odstoji 24 sata, ugrijat u mikrovalnoj pa umocit termometar i cekat da se izjednace temperature... pa pomalo ulijevat onda... Kako da ne sokiram ribu s vadjenjem stare vode i ulijevanjem nove? da staru vodu onda vadim van da dolje spomenutim usisavacem?
Jos jedna stvar, citao sam o tim "usisavacima" za otpad sa dna... po nekoj logici stvari, tu bi posluzilo i uze gumeno crijevo i plasticna boca postavljena na pod pa, kako se kod nas kaze, "na cug"? Hoce li to i previse pijeska usisavati? mislim, pretpostavljam da jedna riba ne radi previse krupnog otpada, da se filtracija prvenstveno odnosi na kemijske spojeve u samoj vodi koji se s vremenom stvaraju?
EDIT: Evo sad sam na AquaTerra stranici vidio grijač od 25W Atman za 70-ak kn? jel to ok? isto tako, vidim i unutarnje zeleni Atman filter max protoka 250 l/h s regulacijom protoka i difuzerom za dodavanje zraka ispod površine vode. jel bi to bilo ok?