Svala cast! Meni se svida! Da li drzis parove skupa ili odvojeno? Kako reguliras temp? Da li svaki terarij ima svoj termostat ili grijes prostoriju?
Hvala
Odvojeno. Imam jos dosta terariuma u podrumu, ali tu jos nisu radovi izvrseni. Imam nameru da kada zavrsim sa ovom prostarijom, zapocnem velike radove u podrumu, da bih skupio ceo taj mali svet u istu prostoriju, posto je podrum pod celom povrsinom kuce, Mogu iskoristiti neki 160 kvadratnih metara. Sada, imam terariume gde imaju dve ili tri zenke zajedno. Jedino kada parove stavljam zajedno, to je posle hibernacije, i to ne sve, vec samo vrste koje zelim pariti.
Temperaturu regulisem termostatima uz pomoc grejackih kablova koji su postavljeni ispod svakog terariuma, i do kojih se moze doci u slucaju kvara pomocu fijoka. Inace da, svaki terarium je posebno regulisan, sa svaki svojim termostatom i higrometrom.
Inace, prostoriju ne grejem osim zimi ako se temperatura mnogo smanji. A leti, klimatizovana je cim vanjska temperatura dodje do 25, da mi nebi previse rasla ambijentna temperatura.