Morelia Boeleni je jedna veoma retka zmija po nasim terariumima. Veoma nas je malo koji ih posedujemo. Ja sam 2008 godine uspeo da nabavim posle dugog istrazivanja par koji nije iz istog legla, u slucaju da uspem da ih sacuvam i, da ih sparim, jel veoma malo uzgajivaca je ikada uspelo da spari jedan par.
Za sada, posto su mladi, drzim ih u terariumu od 120 x 70 x 80... Kad jos malo odrastu, prebacicu ih u terarium koji je trenutno u pripremi, velicine 200 x 80 x 100. Temperatura je od 30° / 32° na toploj tacki, a ambijetna temperatura terariuma 22° / 25°. Higrometrija 80%.
Taj masivni Python poreklom iz Nove Gvineje raste do 3 metra i pretezno zivi na visinama od 1500 do 2000 metara. Veoma tesko ga je ocuvati. Zenka mi se teze hranila, pa sam morao iz pocetka da je hranim pilicima. Ni danas ne prima nista drugo. Muzjak, sta god mu se ponudi.
Sa velikim zadovoljstvo delim ove slike sa vama. Pozdrav.
Ovo je slika dana kada su stigle kuci. Kada se rode, imaju crvno tamno ciglastu boju, kao sto mozete videti na sledecoj slici. Na ovoj slici imaju tek tri meseca.