Kolovoz 04, 2025, 23:46:26 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: kingsizei - prvi mrijest - pitanje  (Posjeta: 911 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline dori

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
kingsizei - prvi mrijest - pitanje
« u: Studeni 02, 2010, 18:59:10 poslijepodne »
Pozdrav,
neki dan su mi se prvi put mrijestili kingsizei, ribice su još mlade pa sam bila posebno happy kad sam vidla da plešu i slijedeći dan je ženka imala puna usta ikre. Dan kasnije sam ju premjestila u poseban akvarij, danas popodne vratim se s posla, gledam u ženkicu - vidim da nema ikru :'( jel pojela? sama je u akvariju. možda je pitanje glupo, ali do sad sve ribice koje su imale ikru, su u konačnici i imale malce, a ovo je prvi kingsizei mrijest, pa nemam pojma..
lp!

Offline glavoč

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
  • Hrvatska udruga ciklidofila Malawi
Odg: kingsizei - prvi mrijest - pitanje
« Odgovori #1 u: Studeni 02, 2010, 19:17:32 poslijepodne »
Il ju je pojela ili ikra nije bila oplođena pa je propala...trebala si je s muzjakom ostaviti bar 4-5 dana a tek onda je premjestiti ;) meni neke ribe iznesu tek nakon 5-6 puta a neke odmah ispočetka... :)

Offline dori

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Studeni 02, 2010, 19:28:04 poslijepodne »
nisam ju planirala tak rano vadit, zapravo sam ganjala caeruleus-icu koja je nosila ca. 2 tjedna, ali nisam ju nikako mogla uloviti, već mi u mrežu upala kingsizei ženkica koja je 2 dana nosila ikru, pa rekoh da je odvojim odmah.. nevermind, ali veselila sam se jer imam samo 3 kingsizeia u akv., dečka i 2 cure, i još tak mlade, pa se ponadala da će bit bebica.. caeruleus-ica (isto bila prvi puta noseća) izgleda da je pustila malce još u zajedničkom akvariju.. jer usta su joj prazna, a jede klopu halapljivo.. peh..
esthera ima zato ko blata:) :) i preslatki su  :)

Offline tomo147

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • haj
« Odgovori #3 u: Studeni 02, 2010, 19:28:20 poslijepodne »
najvjerojatnije je pojela a ubuduce ostavi zenku skroz u aku ... tj premjestis ju tek cca 4 do 5 dana prije cjedjenja ...( tak ja radim i nikad ni bilo beda nikakvog)
pogotovo ako joj je prvi mrjest takve svari se desavaju ...

Offline dori

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Studeni 02, 2010, 19:44:41 poslijepodne »
hvala na odgovorima! u principu ih ja i ne odvajam tak rano, ali eto našla se u mreži umjesto caeruleus ženke..
teško ih inače ulovim jer se sakriju u teško dostupne pukotine, pa sam bila happy jer je ova uletila u mrežu sam tak.. bude još prilika, nadam se.. lp!

Offline tomo147

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • haj
« Odgovori #5 u: Studeni 03, 2010, 09:34:53 prijepodne »
ma bice nebrini ...