Kolovoz 03, 2025, 12:17:51 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: blue shark?  (Posjeta: 5015 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline tiestos

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
blue shark?
« u: Studeni 02, 2010, 18:39:03 poslijepodne »
prije par godina susjed mi je imao male(mini) morske pse u akvariju! isti je kao blue shark! pa me sad zanima dal se to kod nas uopće može uzet i dal netko ima iskustva s tim? ne raste veliki i u slatkovodnoj je vodi! eto molim vas pomoć! hvala unaprijed i isprićavam se ako tema nespada na dobro mjesto! :zagrljaj:

Offline Frida

• Punopravni član
  • Dob: 47
Odg: blue shark?
« Odgovori #1 u: Studeni 02, 2010, 21:06:00 poslijepodne »
Misliš na pangasius sutchi?Ako je to taj,ima ih vjerojatno u svakom akva. pet shopu.

Offline tiestos

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Studeni 03, 2010, 18:59:34 poslijepodne »
nene.... baš pravi mali morski pas! evo link s youtuba:http://www.youtube.com/watch?v=qDu2cDzcgZI&feature=related

Offline tiestos

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Studeni 03, 2010, 19:02:42 poslijepodne »
sad ja neznam kolike je on veličine pošto je link s youtuba pa se nezna! ač siguran sam da postoji bebice od nekih 20,30cm i da je to plafon što narastu! i čak mislim da ima slatkovodnih... tko se kuži neka mi malo pomogne..hvala

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #4 u: Studeni 03, 2010, 20:14:32 poslijepodne »
prije par godina susjed mi je imao male(mini) morske pse u akvariju! isti je kao blue shark! pa me sad zanima dal se to kod nas uopće može uzet i dal netko ima iskustva s tim? ne raste veliki i u slatkovodnoj je vodi! eto molim vas pomoć! hvala unaprijed i isprićavam se ako tema nespada na dobro mjesto! :zagrljaj:

Vidio sam ih u Zoomaniji i Pet Centru u Rijeci (oko 20-30 kuna komad ako se dobro sječam)

-Narastu veliki i traže puno prostora za plivanje (200 + litara)
frend mi ih ima 2 u biljnom od 200 litara i nije im dosta
-Ne jedu biljke i ne napadaju ostale ribe

Offline tiestos

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Studeni 05, 2010, 19:38:48 poslijepodne »
ma neznam jel mi mislimo na isto! sumnjam da je to to što ti kažeš,odi na youtube i upiši aquarium blue shark..pa ćeš vidit tamo sa strane šta sve izbaci! sumnjam daje 30 kn takva riba,ti vjerojatno misliš na silver shark a to sam imao!

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #6 u: Studeni 05, 2010, 21:01:05 poslijepodne »
Pa ne misliš valjda na pravog morskog psa ???

Ja sam na ove mislio:

Offline tiestos

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Studeni 06, 2010, 09:48:02 prijepodne »
haha..pa to ti ja prićam :klap:  prave da!  isti kao i veliki sam je manji i u slatkoj vodi je! ako ih nabavim onda izbijam jedan zid u stanu i pravim veliki akvarij za njih!

Offline prodz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #8 u: Studeni 06, 2010, 12:07:44 poslijepodne »
naj slicnije morskom psu sto mozes drzati u normalnom slatkovodnom akvariju ti je ipak ovo sto ti je gstaraz predlozio. to je riba na koju sam mislio kada smo pricali neki dan

evo sta kaze wikipedija
bull shark: ne razmnozava se u rijekama ali obitava u njima http://en.wikipedia.org/wiki/Bull_shark
river shark: zivi i razmnozava se u rijekama (ne pise gdje) naraste preko 2 metra http://en.wikipedia.org/wiki/River_shark

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #9 u: Studeni 06, 2010, 12:20:55 poslijepodne »
haha..pa to ti ja prićam :klap:  prave da!  isti kao i veliki sam je manji i u slatkoj vodi je! ako ih nabavim onda izbijam jedan zid u stanu i pravim veliki akvarij za njih!

...nisam još čuo za te blue sharkove za slatkovodni ... jesi li razmislio o morskom akvariju ?

Pošto si spreman rušiti zidove, i to, vjerujem da ti onda nije problem složiti morsku mrcinu u stanu (neponovljiv prizor)  ;)

Sretno sa psinama  :up:

Offline Niggy

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #10 u: Studeni 12, 2010, 11:06:26 prijepodne »
nene.... baš pravi mali morski pas! evo link s youtuba:http://www.youtube.com/watch?v=qDu2cDzcgZI&feature=related

to je morski akvarij

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #11 u: Studeni 13, 2010, 13:19:28 poslijepodne »
Vidim da i ti to trazis,kao i ja.. ali taj kojeg trazis je bas onaj kojeg ti je preporucio gstaraz,jer nevjerujem da ima pravi morski pas,a da ide u slatkovodnu vodu,mozda ima ali to je neka kemija,ili su labaratorijski.. dal mozda trazis ovakve? evo link pa pogledaj..

http://www.youtube.com/watch?v=NglR1qZ3uXU&feature=related

takvih rijetko ima kod nas,ima ih slicnih po zoo trgovinama,ali nisu isti,nemaju gornju peraju dugacku,moj frend si je kupio u pet centru i ima 3 komada u akvariju od 250L i nije im naravno dosta,narasli su oko 25 cm,izgledaju okej,ali nije to to sto se trazi,nemaju gornju peraju kak treba,mala je i to odmah propada.. a ovaj link sto sam ti poslao,takav je vec okej,a toga rijetko ima kod nas u hrvatskoj koliko sam doznao.. ali ako slucajno naides na kojeg javi ako nije problem..
velik pozdrav i sretno u trazenju..  :up:

ali sve ovisi ako trazis pravog morskog psa,onda je to za morski akvarij,ali ako trazis ovakvog,onda je tropski,sve ovisi sto ti zelis..
jer na tvom linku je morski akvarij,i pravi morski pas.. imas ih na jadranu u rano jutro na rivi,priupitaj ribare,pa ce ti oni objasnit,ak trazis male takve..  :up:
« Zadnja izmjena: Studeni 13, 2010, 13:23:57 poslijepodne od alen_zgb »

Offline Halo

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 39
« Odgovori #12 u: Studeni 13, 2010, 21:00:58 poslijepodne »
pa blue shark ni nema veliku lednu peraju
Acanthoscurria geniculata

Offline Make

• Novi član
  • *
« Odgovori #13 u: Studeni 20, 2010, 22:38:15 poslijepodne »
drug nevjerujem da ces nac takvu psinu za slatkovodne.... uzmes silver sark.....  on moze u slatkoj vodi nije agresivan ne lici previse da pravu psinu al ima lednu peraju... spljostena njuska itd... ugl ja ih imam oko 8 u 200l sa biser skalarima neonkama limun tetrama col. laliama... xD

uopste nije agresivna.... samo redovno hranis... jest da mi je vijetar sad u dzepu al isplatilo se....  ja sam se odlucio za aq prije nekih pola god al nisam znao sta i ima 2-3 mj.. uredio sam sve sam i ustedjenim  parama.. ja imam 15g...xD tako da kad mogu ja moze svako