Srpanj 31, 2025, 21:47:06 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Odg: Moj Nigrićnjak :) SLIKE  (Posjeta: 3859 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
  • " ZOO VILI TEAM "
Odg: Moj Nigrićnjak :) SLIKE
« u: Listopad 29, 2010, 02:30:35 prijepodne »
Malci su stari kojih dva i pol tjedna,nedavno su odvojeni od roditelja u akvarij od 110 L.. Nadam se da uzivaju za sada,poslije ce biti u nešto večem prostoru.. ;)
 :up:

**slike nisu u nekom dobrom izdanju,al da se pogledat**
pozz

**Može pitanje jedno,ovako,malci su mi stari jedno 25 dana,a koga god sam pitao,koliko im vremenski treba da narastu do kojih 2 cm,svi su mi rekli nekih mjesec,mjesec i pol,meni je to cudno,moji ce uskoro mjesec dana a veliki su mozda pola cm,pa me zanima,zna li itko sto oko toga,mozda im je potrebna neka druga hrana ili sto drugo?
Po mome misljenju da narastu kojih 2 cm,trebalo bi im najmanje 3,4 mjseca,jer ako je ovako,znaci pola cm su narasli u mjesec dana,pa to nije bas kako se prica..
svaki odgov mi dobro dodje,pa pisite sve sto imate za reci i preporucite neku hranu po iskustvu koja daje malcima brzi rast.. pozdrav**

:roll:
« Zadnja izmjena: Studeni 10, 2010, 17:03:22 poslijepodne od alen_zgb »

Offline hematoplovac

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: split
« Odgovori #1 u: Listopad 29, 2010, 08:17:54 prijepodne »
eto napokon si dočekao da ti malci napuste skronište i proplivaju, sad guštaj u njiam i hrani ih dobro jer ono to jako vole a travu u akvariju prekriži jer če je papat ako je negdje ima....sklanaj je... ;)

Offline silvitara

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 44
« Odgovori #2 u: Listopad 29, 2010, 08:31:21 prijepodne »
Al ih ima.... :D
Super, lijepo si ih smjestio :up:
Strpljenje je moć. S vremenom i strpljenjem i dudov list postaje svila.

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #3 u: Listopad 29, 2010, 11:34:53 prijepodne »
eto napokon si dočekao da ti malci napuste skronište i proplivaju, sad guštaj u njiam i hrani ih dobro jer ono to jako vole a travu u akvariju prekriži jer če je papat ako je negdje ima....sklanaj je... ;)
hehe,da,docekao sam.. da znam da ce je popapat,a nema veze,dok su mali mozda jos nece,dok porastu,neka papaju,nek si sreduju kak njima odgovara :)
pozz

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #4 u: Listopad 29, 2010, 11:35:15 prijepodne »
Al ih ima.... :D
Super, lijepo si ih smjestio :up:

Hvala!  :up:

Offline tom82

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: sisak
« Odgovori #5 u: Listopad 30, 2010, 15:24:42 poslijepodne »
Super ti je nigričnjak..ima malaca kao u priči. Uživaj dok još možeš jer kad ti malci porastu nečeš znati kuda sa njima,a rastu kao ludi ako ih dobro hraniš!!
tom82

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #6 u: Listopad 30, 2010, 16:26:39 poslijepodne »
Cestitam, lijep akvarij i lijepa hrpica malaca! Samo pocni odmah nalaziti nove domove jer se tesko udomljuju a mrijeste precesto.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline igii

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški  
« Odgovori #7 u: Listopad 30, 2010, 23:24:26 poslijepodne »
Nigrici su ti extra! Imam i ja jedan par odraslih. Trenutno nemam prinove,ali sam je imao prije par mjeseci. Malce sam bio odvoio u zaseban akvarij i uz dobru hranu i redovno mjenjanje vode vrlo su brzo porasli. ali onda se pojavio problem sta sa tolikim ribicama koje su vrlo agresivne.

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #8 u: Listopad 31, 2010, 00:01:02 prijepodne »
Hvala hvala... lijepo ih je gledati sada dok su jos mali,ima ih puno (cca 130kom) ,ali kad porastu vec razmisljam sto cu s njima.. al nadam se da cu im naci dobar dom,bit ce poklanjanja i svasta..
bit ce slikica jos dok malo porastu.. pozz svima

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #9 u: Listopad 31, 2010, 23:18:43 poslijepodne »
Nigrici su ti extra! Imam i ja jedan par odraslih. Trenutno nemam prinove,ali sam je imao prije par mjeseci. Malce sam bio odvoio u zaseban akvarij i uz dobru hranu i redovno mjenjanje vode vrlo su brzo porasli. ali onda se pojavio problem sta sa tolikim ribicama koje su vrlo agresivne.
da,imas pravo kud s njima i ja se pitam.. a sto si ucinio s njima?

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #10 u: Studeni 01, 2010, 00:01:39 prijepodne »
može pitanje,u nigricnjaku trenutno nemam nijednog cistaca,pa me zanima,zna li itko dal smijem stavit kojeg cistaca,jer bojim se da nebi mozda male dirao ili ih pojeo? imam cistaca coridorasa,pa ako ko zna nesto,dal ga smijem staviti s njima ili ne?.. ;)
velik pozdrav za sve posjetitelje!  :up:

Offline EvilRobi

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 29
  • Življela akvaristika !
« Odgovori #11 u: Studeni 01, 2010, 21:06:17 poslijepodne »
Ajme pa ovi moji fakat nisu gubili vrijeme. Super su ti malci ali brzo pocni trazit dom za njih.
300l ciklidni 400l ciklidni 65l ciklidni 75l biljni

Da pametni uvijek popušta svijetom bi vladale budale

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #12 u: Studeni 01, 2010, 21:55:45 poslijepodne »
Ajme pa ovi moji fakat nisu gubili vrijeme. Super su ti malci ali brzo pocni trazit dom za njih.
da nisu gubili vrijeme,brzo su se razmnozli.. al ja stvarno neznam kako nac dom,tesko je to.. potrudit cu se,nadam se da cu im pronaci dobar dom i ruke.. :)

Offline igii

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški  
« Odgovori #13 u: Studeni 02, 2010, 21:57:59 poslijepodne »
Ja sam svoje razdjelio,jedva, nece ih ni na poklon. Tako lijepe ribice,a slabo ih ko drzi. zbog njihove agresivnosti,steta. Ja ih obozavam,sa njima drzim jos par oskara. Agresivni nigrici,agresivni oskari, sve u svemu super se slazu. Koridorasa da im ubacis ubrzo bi ga izgrickali do smrti.

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #14 u: Studeni 03, 2010, 11:30:02 prijepodne »
Ja sam svoje razdjelio,jedva, nece ih ni na poklon. Tako lijepe ribice,a slabo ih ko drzi. zbog njihove agresivnosti,steta. Ja ih obozavam,sa njima drzim jos par oskara. Agresivni nigrici,agresivni oskari, sve u svemu super se slazu. Koridorasa da im ubacis ubrzo bi ga izgrickali do smrti.
da znam,tesko ih je razdjeliti,al evo imam ih tek narucenih jedno 30-ak komada,al sta cu s ovih cca 120  :D :roll:
ah lijepe su,al svi ciklidi su pretezito agresivni,rijetkost da ih ima da nisu..al mislim da ih nedrze radi toga sto su agresivni,nego zato sto se puno razmnozavaju,znaci mogu se u roku mjesec dana 2 puta,pa kud s tolikim malcima,moji su kad su se razmnozili,vidio sam nakon dva tjedna,kako se roditelji opet udvaraju jedno drugom i poceli su kopat rupu u cosku akv,cudno,al ja sam ih ipak poklonio,pa ajd nemam tolike brige vise.. :) a sto se tice koridorasa,bio je s njima dva dana,i opazio sam da on njih uhvati u usta,ubije i izbaci van,i tako par komada,pa sam ga morao izvadit,cudno.. umjesto oni njega,on sam na njih sve..  -?
pozz  :up:

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
Odg: Moj Nigrićnjak :) SLIKE i mala POMOĆ ?
« Odgovori #15 u: Studeni 04, 2010, 14:01:19 poslijepodne »
Može pitanje jedno,ovako,malci su mi stari jedno 25 dana,a koga god sam pitao,koliko im vremenski treba da narastu do kojih 2 cm,svi su mi rekli nekih mjesec,mjesec i pol,meni je to cudno,moji ce uskoro mjesec dana a veliki su mozda pola cm,pa me zanima,zna li itko sto oko toga,mozda im je potrebna neka druga hrana ili sto drugo?
Po mome misljenju da narastu kojih 2 cm,trebalo bi im najmanje 3,4 mjseca,jer ako je ovako,znaci pola cm su narasli u mjesec dana,pa to nije bas kako se prica..
svaki odgov mi dobro dodje,pa pisite sve sto imate za reci i preporucite neku hranu po iskustvu koja daje malcima brzi rast.. pozdrav

Offline hematoplovac

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Studeni 04, 2010, 14:05:51 poslijepodne »
haha..tebi se uvjek negdje žuri s njima, prvo kad če mrijest, pa kad če van gnjezda izač a sada kada če odrast 2 cm....čemu opet žurba, pa pomalo guštaj u njima i prati ih, dali če to biti mjesec dana prije ili kasnije jasno da znači i do hrane i do mjesta - prostora di su, koliko je velik akvarij za plivanje kao i jačina cirkulacije jer veči otpor razvija bolje plivačke sposobnosti i tako razvoj tijela riba...

no bilo kako bilo tebi je isto čekati da narastu, pa čekao bilo to 3 ili 4 mjeseca sporedno, bitno da ti ribice ostanu zdrave i da ih sad više ništa nemože papat...a hranu im daji češče ali manje količine...

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #17 u: Studeni 04, 2010, 14:29:29 poslijepodne »
haha..tebi se uvjek negdje žuri s njima, prvo kad če mrijest, pa kad če van gnjezda izač a sada kada če odrast 2 cm....čemu opet žurba, pa pomalo guštaj u njima i prati ih, dali če to biti mjesec dana prije ili kasnije jasno da znači i do hrane i do mjesta - prostora di su, koliko je velik akvarij za plivanje kao i jačina cirkulacije jer veči otpor razvija bolje plivačke sposobnosti i tako razvoj tijela riba...

no bilo kako bilo tebi je isto čekati da narastu, pa čekao bilo to 3 ili 4 mjeseca sporedno, bitno da ti ribice ostanu zdrave i da ih sad više ništa nemože papat...a hranu im daji češče ali manje količine...
heh,a sta ces,cekam na njih,jer ih zelim prebacit u drugi akvarij,veci,pa me to pozuruje,a nikak da narastu.. al nije bitno neka njima treba i 3,4 mjeseca,al to je tako kad neko kaze da im treba mjesec i pol,pa onda tako sebi poslozis u glavi i cekas.. razumijem ja tebe sto zelis reci,i hvala ti na odgov,i znao sam da ces ti nesto napisat :) strpit cu se,ali ceka me veci akvarij,a nemogu ga gledat praznog,znas kako mi je sigurno..  :D mislim da imaju dost velik akvarij za sada (110L) da brzo narastu i imaju jak protok,sve sam im ugodio.. :) sad samo moram cekat i cekat.. otici cu do pet centra,pa cu uzet neku hranu,za jos bolji rast,nije ni ova moja losa,al mislim da ima boljih.. i nemoj sto zamjerit!  :up: lijep pozdrav

Offline hematoplovac

• Punopravni član
« Odgovori #18 u: Studeni 04, 2010, 14:35:56 poslijepodne »
ma sve je to ok i svi mi želimo da se nešto desi prije i da bude sve ok..... :up:
ti možeš malce dočim malo narstu i vidiš da se hrane hlapljivo.... što znači da su prihvatili samoču i ishranu dobro prebaciti u taj veči akvarij u kojem ih želiš držat nadalje....
osim ako u njemu nemaš građežljivih ribica ...e tad sačekaj nek malo više narastu i ojačaju za bolji bjeg ot takvih grabežljivaca...
ugodno s njima , kad narastu stavi koju fotkicu....

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #19 u: Studeni 06, 2010, 12:00:43 poslijepodne »
ma sve je to ok i svi mi želimo da se nešto desi prije i da bude sve ok..... :up:
ti možeš malce dočim malo narstu i vidiš da se hrane hlapljivo.... što znači da su prihvatili samoču i ishranu dobro prebaciti u taj veči akvarij u kojem ih želiš držat nadalje....
osim ako u njemu nemaš građežljivih ribica ...e tad sačekaj nek malo više narastu i ojačaju za bolji bjeg ot takvih grabežljivaca...
ugodno s njima , kad narastu stavi koju fotkicu....
da,znam da ih mogu stavit tad u veci,ali vec jedu sami i sve,ali su sitni,jer u vecem cu nabavit jos neke ciklide,vidjet cu koje mogu jos s njima.. ali saznao sam od jednog lika na drugom forumu,on je imao par puta mrijet nigrića i reko mi je da do 2 - 3 cm treba im najmanje 5 mjeseci rasta,pa mi je cudno kako ljudi govore sto prije im nadji novi dom,pa to je dugo,sto bi im prije trazio vec.ak im toliko dugo treba,a ja sam vec rezervirao njih dosta heh..svako ima svoju pricu,kao da svaki ko je imao mrijest ima razlicite nigriće.. al dobro nema veze,koliko bude trebalo trebat ce.. ko cega doceka.. a znas li mozda ti koje ciklide mogu s njima ubaciti poslije jos?

Offline hematoplovac

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Studeni 08, 2010, 08:21:58 prijepodne »
kad budu veči moš staviti koje želiš jer njih niko ne dira dok su mali envalja nijedan strvinar da je s njima bolje da ostanu sami pa koliko treba treba..
znači pusti ih da odrastu 2-3 cm pa moš s njima di poželiš....

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #21 u: Studeni 10, 2010, 17:09:12 poslijepodne »
Ej pozdrav svima,moze jos jedno malo pitanje,pošto su kod mene bili roditelji oboje isti,znaci plavkasti sa crnim crtama,pa me zanima,dali se mozda od malih koji moze naci a da je bijel,od njihovog ovog mrijesta sto vidite na slikama?? za sada su trenutno oko 1 cm velicine i polako se penju prema gore,tj odredenoj velicini,jer cekaju nove domove,a i neki domovi vec cekaju njih.. :)
pa eto ako tko zeli kojega na poklon ili za nesto u zamjenu,po mogucnosti,neka se javi na pp.. ili ovdje,no problem,dogovorit cemo se..  :up:

Offline hematoplovac

• Punopravni član
« Odgovori #22 u: Studeni 11, 2010, 07:37:03 prijepodne »
može se nači da u leglu bude i bjelih, meni je uvjek u mrijestu bilo nekih 35% bjelih  65 % crno s plavim, no to nije pravilo kod svakog para koji se mrijesti, neki ostanu samo plavo s crnim nemaju ovo križanje u kojem im mladi budu i bijeli tako da češ to morat sačekat i vidjet ishod kad dobiju malo boje.......bjeli če ti i sad ako ih ima djelovat više prozirno od drugih no vjerujem da su još i mali da bi se to već primjetilo...
pa ti sljedi ponovno čekanje...hehe.... :up:

Offline alen_zgb

• Punopravni član
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #23 u: Studeni 11, 2010, 11:35:39 prijepodne »
hehe,ja uvijek moram cekat,štogod pitam..  :D ma nema veze,nije bitno hocu li cekati,samo sam pitao,zanima me jeli moguce da bude koji bijeli.. al koliko sada vidim,neki su veci i na njima se kuzi da nece biti bijeli,ali ima nekih malo manjih,pa na njima nevidim bas crte,bas onako malo su prozirni kak ti kazes,ali dobro,kakvi god bili,bitno je da su zivi i zdravi.. hvala za odg..
Veliki pozdrav

Offline Iris

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Floccinaucinihilipilification
« Odgovori #24 u: Studeni 13, 2010, 01:24:51 prijepodne »
U vezi papice:

Ciklidići ti vole u pravilu sve kaj vole mlade kornjačice, uz neke izmjene:

jesti 3 puta dnevno
,

raznoliko i sirovo + opareno
- nemasno meso: puretina, piletina, jetrica, goveđe srce, puterica (salata) (ak' im stavljaš pod neki kamenčić putericu/ endiviju neće ti dirati bilje), tikvice, mrkvica....

Mesna mješavina:

1. odi kod mesara- kupi 1 dkg jetrica, 1 dkg puretine i goveđe srce

2. svo meso isperi i ocijedi, očisti od bilokakvih masnoća - ciklidi ne podnose masno, pogotovo ne životinjske masnoće.

3. nasjeckaj ga na komadiće max veličine nokta (sposobni su sami raščopati meso, al' bolje im ti jače usitni)

4. tu mješavinu gotovo mljevenog mesa (proteinska i mineralna bomba)

razdijeli na puno malih obroka i umotaj u prozirne folijice- male smotuljke za 1 dan hrane i zamrzni.

5. voila, imaš hrane za 1-2 mjeseca uz dodavanje friške šnitice povrća :)

svaki smotuljak može ti se topiti u frižideru i dio odvoji da se ugrije na sobnoj temp kad im misliš dati hranu.

Uz tu hranu nije potrebno ništa umjetno dodavati.

Radi akvarijske higijene bilo bi dobro kada bi im davao malo po malo da sve mogu pojesti i da im daješ na sredini akvarija da lakše pokupiš nepojedeno.

Ili kompliciranija i omiljenija varijanta - uzgoj spirulina, više o preporukama ovdje:

http://www.cichlid-forum.com/articles/food_recipes.php i ovdje se preporuča goveđe srce: http://www.thekrib.com/Food/cichlid-diet.html

Ne treba ni sa šrimpićima pretjerivati jer su također masni, ali svatko ima svoj mišljenje o tome.

Ciklidi također brže rastu ako imaju više mjesta za kretanje: ubrzava im se metabolizam i češće su gladni, a raznovrsna prehrana je jako bitna.  

Jedva čekam da udomim zatvorenika.  ;)
« Zadnja izmjena: Studeni 13, 2010, 01:30:49 prijepodne od Iris »