predobre su botie, samo koja korist od njih kad su tako velike? ja ih imam 4 i trenutno su na nekih 8-10cm. Jesu li razigrane i kad ovako narastu? ja sam jucer svoje sve 4 nasao zavucene u najmanji filter koji mi služi samo da malo cirkulira vodu, a uz njih su bila i dva ancistrusa... stvarno gužva, neznam kako su stale i kak im se da biti u tako malom prostoru? mene bi klaustrofobija uhvatila, tj. i je kad sam ih vidio...
Moje 4 su lude k'o šibe - imaju jedan tihi period u danu između 15 i 17 h kad 2 ćore u cijevima, i cijeli je dan bar 1 od njih 4 vani. Jedna se ujatila s ancijima, jedna spava s kornjačom iza jednog panja, a jedna se igra sa sijamcem po cijeli dan, zadnja se šlepa s onim tko joj je zanimljiviji u tom trenu:
Sijamac, bumbar i anci žicaju klopu:

Iza njih - opravdanje: kripta je usađena u posudu sa supstratom, sve zakamuflirano šljunkom i zaštićeno bocama od 2.5 L dok se zvijeri ne naviknu da ideju da to nije hrana

Ujutro sam našla 2 botije koje su se uvukle unutra (znatiželjne babe) i kornjača je nakon 1-2 min proučavanja odlučno nagnula bocu i pustila ih van

Ja bi ih i malo dulje držala unutra da se nauče pameti.
Ne znam kak' vi, al' ja jedva čekam da moje dosegnu bar 15 cm

najvećoj fali 4 cm za to...