Lipanj 30, 2025, 01:47:21 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: 240l sa 30w rasvijete moguće???  (Posjeta: 2633 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline crveni borac

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
240l sa 30w rasvijete moguće???
« u: Listopad 27, 2010, 21:13:32 poslijepodne »
Evo samo da predstavim ono za šta mnogi od vas tvrde da je nemoguće postić sa slabom rasvijetom u akvariju. Akvarij 240litara sa rasvijetom jedna žarulja od 30w, bilje raste super bez ikakvog gnojiva (ošišano prije dva-tri dana) i dodataka, ribe su živahne i mrijeste se non-stop sve zdrave od riba: sve živorotke (nekoliko švertova,nekoliko crnih i silver mola, nekoliko gupija, par lira, 5-6 kozica, par mladih boraca još su mladi za razlikovanje spolova i mislim da je to sve.Jedini dodatak vodi je akvatan prilikom mijenjanja djela vode.

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: 240l sa 30w rasvijete moguće???
« Odgovori #1 u: Listopad 27, 2010, 21:16:26 poslijepodne »
kad pogledaš koje bilje je unutra, možeš zaključit da bi raslo i na samo dnevnoj svjetlosti..probaj turnut nešt zahtjevnije tipa cuba, glossa il slično..

Offline crveni borac

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Listopad 27, 2010, 21:29:26 poslijepodne »
moguće al to sam uspio nabavit kad sam ga slagao posli nisam ništa dodava al oću kad nabavim 100% nekažem da će sigurno uspijet al ja sam sa ovim prezadovoljan još kad se ovo u prvom djelu malo razraste bit će super bar meni al polako to je pušteno u pogon ima tek 2 mjeseca

Offline Vice

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
  • Vicko
« Odgovori #3 u: Listopad 27, 2010, 21:34:29 poslijepodne »
Jako ljepo, samo malo bolje lsikavaj.
Ps. Jesu ona kamenja vapnenac?
"I ask people why they have deer heads on their walls. They always say because it's such a beautiful animal. There you go. I think my mother is attractive, but I have photographs of her." ~Ellen DeGeneres

Offline crveni borac

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Listopad 27, 2010, 21:39:44 poslijepodne »
Jako ljepo, samo malo bolje lsikavaj.
Ps. Jesu ona kamenja vapnenac?
sorry nisam baš neki fotograf al eto kamenje nije vapnenac to sam našao u jenom koritu male rjećice koja ljeti presuši i dobro oprao i stavio

Offline Vice

• Punopravni član
  • Vicko
« Odgovori #5 u: Listopad 27, 2010, 21:54:21 poslijepodne »
Jesi siguran?
Ajde ti to ljepo jedan kamen vani, ostavit da se osuši i par kapi vinskog octa, ako bude mjehurića izvadi vanka  :up: , ako ne bude onda sorry :D .

Nemoraš biti nikakva fotograf da bi slika dobro ispala. Samo stavi fotić na neki stolić ili nešto, iskljući blic i slikaj ;) .
Jednostavno! :up:
"I ask people why they have deer heads on their walls. They always say because it's such a beautiful animal. There you go. I think my mother is attractive, but I have photographs of her." ~Ellen DeGeneres

Offline crveni borac

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Listopad 27, 2010, 22:00:58 poslijepodne »
kamen je testiran octom i izriban nakon šta je odleža par sati u octu jer je po njemu bilo zelenih naslaga 100% nije vapnenac

Offline Vice

• Punopravni član
  • Vicko
« Odgovori #7 u: Listopad 27, 2010, 22:02:13 poslijepodne »
Ok onda  :up:

Offline Malky

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
    • Akvarij NET
« Odgovori #8 u: Listopad 27, 2010, 22:09:32 poslijepodne »
pa nitko nije rekao da nece funkcionirat, samo treba imat pravilan odabir bilja za tkz. low tech/light akvarij

imas hrpu kripti, anubiasa, microsoruma, bacopa itd... koji mogu pod ovim svjetlom

Offline robyz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
  • "He who dares, wins."
« Odgovori #9 u: Listopad 27, 2010, 23:02:25 poslijepodne »
moguće al to sam uspio nabavit kad sam ga slagao posli nisam ništa dodava al oću kad nabavim 100% nekažem da će sigurno uspijet al ja sam sa ovim prezadovoljan još kad se ovo u prvom djelu malo razraste bit će super bar meni al polako to je pušteno u pogon ima tek 2 mjeseca

Meni izgleda skroz O.K.  :klap:

Offline BareST

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • www.veseljko.net
    • www.veseljko.net
« Odgovori #10 u: Listopad 27, 2010, 23:39:23 poslijepodne »
Susid,ako si ti zadovoljan i mi smo zadovoljni  :up:
Od biljaka su tu koliko vidim rogolist,vodena kuga i slične nezahtjevne biljke,koje će rasti čak i ako ih baciš u wc školjku.
Ako ubacis neku malko zahtjevniju biljku vidjet ces posljedice manjka svjetlosti.
Ne znam,da sam ja na tvom mjestu,ja i pojačao rasvjetu,i stavio neko ljepše bilje,neku ludwigiu,bacopu,valisneriu,neki echinodorus probaj...ma imas brate biljaka svih vrsta,prekrasnih,svih boja.
Promijenut ces akvarij iz temelja...no opet kazem,meni se tvoj akvarij sviđa...dobar za početak!
p.s.sad znam di cu nabavit zivorotke jer postoji mogucnost da curu uvedem u aqua-svijet i da joj nabavim koju izdržljivu zivorotkicu....  :D
WWW.VESELJKO.NET

Offline hematoplovac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: split
« Odgovori #11 u: Listopad 28, 2010, 10:37:46 prijepodne »
Akvarij je super , jer što se tiče živorotki takva trava i treba biti u akvariju ....... :up:......, rogolisti i ostalo slično bilje pošto na vrhu stvore ljepo i  gusto skorvište za mlade..... :klap:

.Bilo kako bilo, čovjeku raste trava bez ikakvih dodataka i kemija koje se tu predlažu i za koje se tvrdi da bez nekih specijalnih podloga, gnojiva, rasvjete ili tekučina neče iči,( u večini akvarija bez toga bi se pojavila smeđa ili crna alga kod njega je nema) ovo je dokaz da je teorija jedno a praksa sasvim drugo.....
Ne kažem da zahtjevnija biljka neče propast u tim uvjetima ali ona propada i kod dosta bolje osvjetljenih i prehranjenih akvarija tako da se ne traba razbacivat prijedlozima da prova nešto drugo, .....on u akvariju ima ono što mu je ok i što može nabaviti kao i što mu odgovara stanju ribicam.......

Večina nas tu i piše teoretski a da i nismo tako nešto provali več samo pročitali i čuli kako bi to trebalo biti ili izgledat, pa bi  NAM SVIMA  bilo super i bolje kad bi svi pričali i davali ISKUSTVA... :klap:... a ne ono što smo pročitali ili čuli, isksutvo je majka znanja i najbolja škola kako za osobu pojedinačno tako i nas ostale koji pitamo ili tražimo neka riješenja, no večina ljudi u svim segmentima teško če reči neka svoja saznanja jer ih čuva sljepo za sebe a ovdje napiše matematičku formulu .....

Zato ajmo pisat  samo ono što smo provali i imali kao problem ili kao dobro iskustvo ( ali smo ga i riješili)  i svima če nam biti bilje i onda če ovaj "akvarija.net" imat veči i bolji smisao od trenutnoga, a korist čemo imat svi mi ako se zaklinjemo u ljubav prema životinjama.......

Super crveni borac, čuvaj akvarij i nastoj da bude što prirodniji sa što manje kemija u njemu jer to je ipak samo živa priroda u kuči a ne pacijent u nekoj privatnoj ordinaciji... :up:..

S ovim ne osuđujem niti napadam nikog ko je dao svoje mišljenje na ovaj post, več kazujem kako bi bilo bolje i ljepše svima nama  a posebno našim akvarijima i ribicama, što znači svima prst gore... :up:....i velika podrška da pomognemo ISKUSTVOM a ne TEORIJOM onom kome to treba.... :klap:
« Zadnja izmjena: Listopad 28, 2010, 10:41:35 prijepodne od hematoplovac »

Offline BareST

• Punopravni član
  • www.veseljko.net
    • www.veseljko.net
« Odgovori #12 u: Listopad 28, 2010, 11:13:50 prijepodne »
Hematoplovac,imam neki feeling da se tvoj govor najviše odnosi na moj post  :D :D(ako nije nema veze)
Ja sam samo rekao da rogolist i kuga rastu i u neosvjetljenom akvariju(iz iskustva govorim),i nije bilo nikakve alge,a bilje je raslo(sporo,ali je raslo).
Imam i sad u kozičnjaku bez rasvjete rogolista i raste brate "ko iz vode "  :D :D
P.s.raslo mi je zahtjevnije bilje u slabo osvjetljenom akvariju,ali cm na godiinu.... :o
Sad kad sam dodao co2 i gnjojim,i bilje je zdravije,brze raste,ljepse....tako da kemija ipak nekad pomogne pacijentu :D

Ja kad pisem, ne pisem teoretski,nego iz osobnog iskustva,a ako u necemu iskustva nemam onda ne pisem o tome,i tako ja uvik.
Meni se njegov akvarij također sviđa,i ni moj nije nista bolji od njegovog da me ne bi kriv shvatio da ja solim pamet ili da mu mudrujem.

I da,ovakav akvarij s ovim odabirom riba je itekako pun pogodak,jer se mlade živorotkice naravno mogu skrivati.
P.s. ja podrzavam praksom,o teorijama ne pisem,za teoriej je zaduzen Stephen Hawking  :D :D :D :D
WWW.VESELJKO.NET

Offline hematoplovac

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Listopad 28, 2010, 11:43:38 prijepodne »
Bare ST velik ti pozdrav.......ako si čitao moj komentar napisao sam da se moje pisanje ne odnosi na nikog s ovoga posta več opčenito kazujem čitajuč ili pišuč postove o čem se radi, tako da se ne moraš brinut da sam tebe ili bilo koga tu prozvao, ko sam ja da to radim ???.... :up:
Ovdje dosta  ljudi piše i daje komentarea da nema iskustva u tim situacijama, tako da tvoja pravdanja nisu potrebna, svak od nas zna za sebe kako piše i na koji način i stojim pri tom da večina tu piše teoriju a ne isksutvo kao i to ako i ima isksutva u nekim stvarima dosta ljudi to drži za sebe, neče to da podjeli s ostatkom...to je slučaj ne samo tu več i u privatnom životu ljudi.....
,
Da slažem se rogolist če rast i manje zahtjevne biljke napisao sam ali i da če u večini akvarija se pojaviti i alga, ne radi akvarija samoga več i odabirom mjesta u kuči di je i kako postavljeno kao i ostalim stvarima koje utječu na bilje u akvariju...kod crvenog borca se sklopilo sve da je ok, bilje zdravo, stakla ne primaju puno alge a i pod je jako čist što se tiče algi uz rasvjetu koje je kako svi kažemo jako mala......jer imaju tumačenja manjak svjetla daje štetne alge smeđa ili crna a višak svjetla daje zelenu algu......vidiš kod njega ta teorija ne igra zašto neznam, to je ipak priroda koja ponekad se i sama poigra s nama svima pa tako i sa akvarijem......
.......
Co2 svi kažu je dobar i ja nisam napisoa da nevalja, več sam kazao na njegovom slučaju, svojim i kod prijatelja mi koji imaju akvarije da se može i bez njega imat ljep i zdrav akvarij i bilje.....samo to i ništa više, ja nisam protiv tekučina ili prehrana samo sam napisoa da može i bez toga biti sve ok.........a kod nekoga i s tekučinama nebiti uredu, poznam i takve.....tako da priča o pacijentu koji uzima ili neuzima ljek uvjek igra jer u oba slučaja imaju i dobri i loši rezultati, rekao sam da tu nema apriori pravila.....

I ponavljam nije ovo napad na bilo koga tu na ovom postu več moje zapaženje koje je tu prisutno na akavrij.net   a isto sam kazao kako bi nam svima bilo i puno bolje...zato se ni ti ni bilo ko s posta ne mora pravdat ili nač prozvan sve ok, kazao sam i napisoa na kraju, pričajmo o isksutvima i onom što nam je uspjelo i na koji način,a  ne davat pročitane teorije....to je bit mog pisanja..

ljep pozdrav tebi i ostaloj ekipi s posta.... :up:

Offline BareST

• Punopravni član
  • www.veseljko.net
    • www.veseljko.net
« Odgovori #14 u: Listopad 28, 2010, 12:06:30 poslijepodne »
Ok pardon krivo sam ja onda skuzio post!Sve 5!!!
Sta se tiče toga da ljudi kriju korisne informacije,istina je....ali sta ces,to je u prirodi čovjeka.Slazem se s tobom!
Trebalo bi malo vise "tajnih" informacija dijeliti....alli jbg...svatko za se travu pase... 
Neka,barem mi iz Splita i okolice necemo nista tajiti... :klap: :klap:
WWW.VESELJKO.NET

Offline hematoplovac

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Listopad 28, 2010, 12:21:38 poslijepodne »
Sve je uredu i vjerujem da če i tu biti sve bolje i bolje....... :klap:....., a što se tiče nas iz ST , bilo bi lipo organizirat opet okupljanje što prije i tad popričat malo o ovakvim stvarima...
...
Pokušat ču napisat neki novi post i prijedlog pa da se nađemo ponovo... :up:...

Offline crveni borac

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Listopad 28, 2010, 22:15:04 poslijepodne »
Sve je uredu i vjerujem da če i tu biti sve bolje i bolje....... :klap:....., a što se tiče nas iz ST , bilo bi lipo organizirat opet okupljanje što prije i tad popričat malo o ovakvim stvarima...
...
ja se slažem 100%

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #17 u: Listopad 29, 2010, 00:13:39 prijepodne »
U mojem 110litara rasvjeta je 13w! ali budu unutra multići i nema bilja!

Offline robyz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 54
  • "He who dares, wins."
« Odgovori #18 u: Listopad 29, 2010, 10:44:15 prijepodne »
...
ja se slažem 100%

me too !!  :klap: :up:

Offline baranjac

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #19 u: Listopad 31, 2010, 09:44:14 prijepodne »
kad pogledaš koje bilje je unutra, možeš zaključit da bi raslo i na samo dnevnoj svjetlosti..probaj turnut nešt zahtjevnije tipa cuba, glossa il slično..
Kad već pišeš onda piši nešto što ima smisla!!!!!!!!!!!!! Isto to bilje meni nije uspijelo u boljem (osvijetljenijem),sa tetrinim gnojivima itd. tako da te vaše gluposti "kupi ovo od tetre,kupi ono od sere okačite mačku o rep!!!!!!!! Ostavi se knjige i literature pa probaj sam nešto postići kao i nas dvoica pa češ vidjeti da če ti akvaristika biti još zanimljivija i draža kada sjedneš ispred akvarija i pogledaš u nešto što si sam postigao.

Offline baranjac

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #20 u: Listopad 31, 2010, 09:59:15 prijepodne »
Bez ljutnje svima,ali u potpunosti podržavam Hematoplovca. Hematoplovac svaka ti čast!!!!!!!!!

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #21 u: Listopad 31, 2010, 10:38:38 prijepodne »
Definitivno ti vjerujem sad kad sam vidio koje si biljke stavio unutra  ;)

Mahovine, rogolist i krypte...  kao što je več neko prije mene rekao, to bi raslo i bez svijetla  :D
http://www.abload.de/image.php?img=slika_00588lrmg.jpg
240l sa 30w rasvijete moguće???

(Digao sam kantu na prozor samo radi slikanja, inače stoji ispod akvarija)

Sa time ne mislim reči da nije lijepo, svako ima svoju viziju akvarija...

Po mom mišljenju mogao biš i ostati na ovim biljkama i rasvjeti, ali malo obogati to, ostavlja mi okus rijetke kave u ustima ...

Cheers