Malo mi je potrebno pomoci i iskrenih saveta iskusnijih reefovaca!
Kao sto sam u temi objasnio selio sam aq...
Preslozio greben,dodao pesak-live direct ocean..wavebox +coralia,aquamedic turboflotor 1000,povrat new jet 2400,aktivni ugalj,7-8 kg kamena u sumpu,10ak u aq i 3 kg keramike
Eto nekih podataka za pocetak

Malo mi je kiksno histryx pri selidbi,pola pobelelo,pa sam ga podsisao do odredjene granice gde mi deluje da je gotov,tu verovatno mogu samo da cekam i da se nadam povratku!
AQ pustio tri nedelje i zamenio prvi put 10% vode... zbog ranijih tesiranja Tropic marin soli i nekoliko cudnih rezultata gde je pravila izuzetno mali kH oko 6,dodao sam srazmernu dozu baling soli za kH u napravljenu vodu da bi ga digao na 8
Kad sam zamenio vodu ,doslo je do zamucenja...sutra ujutru je bilo sve ok i cisto ali je cijano pukla u pola aq,kao i zelena na svojim starim mestima na kamenju...

Razumem da je mlad aq i ponovo krece cikliranje...ali me interesuje sta sad najbolje uraditi?
Premerio sam Ca,Mg postavio ih postepeno na 420 i 1350...kH mi je posle menjanja skocila na 9,5...Greska sto sam napuco kH novoj vodi...to je verovatno posledica svega tj disbalansa.
Pustio sam aq do juce bez\ dodavanja kH-palo je na 6! Iz dva puta sam i nju digao na 7.7-8.
NO3 su mi 1...dodajem votke pa sam mu nasao balans na toj vrednosti ga odrzavam
Znaci sad sam namestio parametre na zeljene granice i izmericu ih kroz 3 ili 5 dana pa odrediti potrosnju sistema...
Trenutna situacija je sa jos nesto cijano bakterije na novom parcetu keramike i zadnjem staklu.
Par saveta na ovu moju pricu bi mi odlicno doslo! Sta raditi dalje....
Hvala