Lipanj 24, 2025, 01:07:10 prijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Uređenja Iwagumi akvarija  (Posjeta: 14189 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Zorz

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
Odg: Uređenja Iwagumi akvarija
« Odgovori #75 u: Prosinac 12, 2010, 13:25:53 poslijepodne »
po zadnjim slikama puno obećava,samo da se razraste :up:

Polako to sad napreduje, neću pretjerivati sa svjetlom i CO2 jer me nema često kod mojih doma, a tamo je akvarij. Nemam onda baš kontrole svaki dan, pa nek to polako napreduje, i ja zadovoljan. Imam malo zelene točkaste alge po kamanju, pojačao sam fosfate, valjda će prestat. Mislim da bih trebao pošišati cubu da malo prorijedim.

Još da imam fotić pa da mogu i poslikat kak spada bilo bi super.

Offline Karas

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • Udruga "FENIKS" Borovo
    • Udruga "FENIKS" Borovo
« Odgovori #76 u: Prosinac 12, 2010, 13:46:05 poslijepodne »
Po meni si napravio par grešaka, preravno postavio podlogu, nema dovoljnog uzvišenja od prednjeg ka zadnjem staklu, nisi dovoljno izdigao kamenje, poješće ga Cuba i Eleocharis  kada se razrastu. Prekrupna je podloga za moj ukus ali to možeš riještiti tako da što manje diraš Cubu. Da li imaš još kamena? Od svog kamena unutra dobrog oblika su samo dva komada,mada su svi ista vrsta...
To je moje neko mišljenje  ;)
Karas Reef - morski akvarij

Offline Zorz

• Punopravni član
« Odgovori #77 u: Prosinac 12, 2010, 15:02:38 poslijepodne »
Po meni si napravio par grešaka, preravno postavio podlogu, nema dovoljnog uzvišenja od prednjeg ka zadnjem staklu, nisi dovoljno izdigao kamenje, poješće ga Cuba i Eleocharis  kada se razrastu. Prekrupna je podloga za moj ukus ali to možeš riještiti tako da što manje diraš Cubu. Da li imaš još kamena? Od svog kamena unutra dobrog oblika su samo dva komada,mada su svi ista vrsta...
To je moje neko mišljenje  ;)

Slažem se s tobom za podlogu, imao sam u planu složit uzvišenje iza, al nekak sam požurio kad sam formirao akvarij, i sve je ispalo onako kako nisam planirao. Pritom sam dokazao da se s pravom priča da je strpljenje jaaako bitno u akvaristici. Isti slučaj s podlogom, pregruba je jer tad nisam imao sitniju, i razmišljao sam; prekrit će cuba i neće se vidjet. Al nije tako, ispalo je da je je cubu teško održavati u ovoj podlozi.  Raste ona ok, ali kod bilo kakvog presađivanja, popravljanja ili nečeg ispliva jer je gruba  podloga i neće ju držat kak bi trebala.

Eto neka moja iskustva, nadam se da će pomoć nekom kod sadnje cube.

Karas, kamenja nažalost nemam više, imat ću za slijedeći akvarij, kad skupim iskustva dovoljno  :up: :up:

Offline Zorz

• Punopravni član
« Odgovori #78 u: Prosinac 30, 2010, 12:31:03 poslijepodne »
Update:

stanje nakon katastrofe sa prekomjernom količinom željeza je slijedeće:

80% cube je izgorilo :)

To mi i treba kad ne pazim. :klap: :klap:

Sad se situacija popravlja, i ispod uništene cube su počeli izlaziti novi listići (lijepi zeleni).
2 x tjedno mijenjam 20-ak % vode uz gnojenje i FFM dok se stanje ne popravi.  Evo par slika (loših) na kojima se vidi stanje cube. Vrhovi su tamni osušeni, a ispod su novi listovi. Vrhove ću pošišati jedan dan. Stigle mi nove škare i pinceta s ebay-a  ;)

Offline Zorz

• Punopravni član
« Odgovori #79 u: Lipanj 11, 2011, 09:10:00 prijepodne »
Evo da zaključim ovu temu, pošto sam imao problema s odrzavanjem ovog akvarija jer više nije kod mene, odlucio sam maknuti CO2, a s time i cubu. Akvarij je sad low tech kozičnjak. Bez ikakve kemije i kompliciranja, samo redovne promjene vode. Čini mi se da tako dobro funkcionira.

Od biljaka tu su javanska mahovina, neki microsorum, malo e. tennelusa, pistia i stauroghyne sp.

Promijenjena podloga i stavljena akadama jer mi je ostalo od drugog akvarija u kojem mi se pokazala jako dobrom. Ima i malo pijeska da dobijem malu plazu ispred otoka.ž

Slike govore tisuću riječi, pa evo...

Nemam namjeru više prčkati po ovom akvariju osim redovnog održavanja ... Eto  ;)