Sljedeća promjena je ta da sam dva diskusa koji su se mrijestili u zajedničkom akvariju premjestila u akvarij koji je jedini bio u mojoj kući, a da je dovoljno veliki za držanje diskusa. ima oko 200l.
e sada ovako.
oni koji su pratili moje postove znaju da sam imala slučaj da je kod šestog mrijesta došlo do pojave repića, međutim ti malci kako su padali na šljunak tako su bivali popapani. Zato sam i odlučila probati sa posebnim akvarijem. Nakon prebacivanja para u potpuno prazan akvarij, ribe se nikako nisu mogle naviknuti na samo staklo. Ako poznajete temu, znate da odmalena rastu u đungli!

Kada sam shvatila da to tako neće ići, odlučila sam ubaciit dvije posude sa biljem. To je rezultiralo mrijestom koji je bio pojeden sljedeći dan.Onda sam odlučila dodati panjeve. Ubacila sam 4 komada mangrovog drva, na to sam pričvrstila nekoliko komada anubiasa, odmah promjenila vodu i već sljedeće jutro počele su pripreme za mrijes (nisu dugo čekali). Nekako u to vrijeme sam imala dosta gostiju, a naravno da su svi htjeli vidjeti kako to izgleda. Katastrofa, jajašca su pojeli dva dana nakon mrijesta. To me naučilo pameti, da im ne smetam gurajući glavu na staklo.

Ali, moji su mi ljubimci oprostili i nastavili dalje. Novi mrijest je bio prije 4 dana, jučer oko 14.00 pojavili su se prvi repići. Kako su e odljepljivali od panja, tako su ih roditelji (mama9 skupljali i vrećali nazad. Sada su svi na drugom mjestu na panju malo dalje od mjesta gdje su bila jajašca. Ne usudim se puno gledati, kad im dajem hrane samo tada si dozvolim baciti pogled.
Osim toga mislim da je važno naglasiti da se akvarij nalazi u boravku između dvosjeda i trosjeda pa je onda svima jasno koji je to stres za ove osjetljive (sramežljive) ribe. Upravo sam iz tog razloga morala napraviti izmjenu na vanjsko izgledu akvarij...... Prekrila sam starnice akvarija papirom (crvenim da paše uz poklopac) tako da ih ne ometam ni ja niti oni što sa mnom piju kavicu. Gledanje u akvarij strogo zabranjeno

, a prolazak pored u sagnutom položaju.

Da vam dočaram, evo par fotografija lošije kavlitete: