Imam 3 nanusa (2 muska i 1 zenka), na privremenom smjestaju u 30L sa microrasborama (CPD).
Tu su privremeno da malo pociste dno prije nego rasborkama pocne sezona parenja.
Prosle zime su mi razbore imale par mrijestova koji su rezultirali povecanjem jata sa 5-6kom na 20-ak.
Imal sam namjeru prije ove zime, pripremit teren za mrijest razborkama, pa sam zabrijal na neke male komunalce dna. Htio sam hastatuse, ali ih nema, pa sam odlucil na 2-3 mjeseca zaposliti nanuse.
Al ovo bestije, ko da su skuzile da se rihta "fukodrom" i nakon par tjedana (max mjesec dana) aklimatizacije bacile se na poso

Postepeno, na tjednoj bazi smeksavam vodu i ocito je to nanusima bio okidac.
A ne znam...nebum sad nista diral...neka ostane ovak kako je, pa mozda koji malac prezivi...ili eventualno u hodu izvedem neku akciju.
Ima unutra dosta bilja i mahovine, pa se malci budu imali gdje skrivat.
Ak je generacija mikrorasborki odrasla u tim uvjetima , morali bi jednaku (ako ne i vecu) sansu imati ovi malci coryji.
Kolko vidim rasborke su nezainteresirane za jaja - dosle su pogledat i maknule su se od njih. Coriji se jos naganjaju, tak da su u ljubavnom zaru te jajasca uopce ne dozivljavaju
Pustil bum ih jos neko vrijeme, jer kak su krenuli bit ce jos jajasaca..
Nakon toga, ove odrasle nanuse budem ionako maknul van - mozda vec sutra. Buduci su ikrojedi, svakako je bilo u planu da idu van iz tog akvarija prije nego mikrorasbore prionu na reprodukciju.

thx na savjetima