Da, na slican nacin radi vanjski overflow od tunzea, AM i sl.
Samo se mislim za ono "Ono sto je bitno, da prvo koljeno koje spaja cijev u akvariju s vanjskom cijevi, mora imati rupicu s komadicem crijeva i ventilom. To sluzi za prvo startanje OF-a, kasnije se ventil zatvori i ne dira se .....".
Sto ako ti nestane struje, ti nisi kuci, mali ventil je zatvoren, struje dojde, povratna pumpa pocme pumpati vodu u tank, a nema ko da otpusti ventil i ispusti zrak iz cijevi vani. Al ko sto si rekao, ako imas mogucnosti iztestiraj sve kombinacije, pa ces biti siguran.
Sto se tice busenja sljepljenog tanka, da i ja sam imao taj problem na Caymanu 110, al ipak sam ga busio na kraju. Vecina ti nece ga busiti jer nemogu staklo staviti ispod samostojece busilice, ali ako si uporan, i to se moze napraviti. Ja sam busio staklo dok sam drzao busilicu doslovno u rukama. Dosadno je ko q, mijenjali smo se troje nas (jer te zabole ruke drzat stalno na jednom mistu), ali smo ga izbusili. Pa ima neko u blizini s krunom za staklo. Oznaci mjesto za rupu, oko rupe s štukom ili plastelinom napravi pregradicu da mozes unutra ulit tekucinu i da nece istjec okolo (ljudi koriste prave emulzije, ja stavim vulgaris mliko unutra), i busilicu i krunu unutra i lagano rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr... I to je dosadni dio
Al generalno mislim da ima puno iskusnijih od mene u ljepljenu i busenju stakla, tako da te oni mogu savijetovati. A nikada s ovim vanjskim OF rijesenjima neces biti 100% siguran kao s rupama. Cak i da kupis ova gotova rijesenja, citao sam da je i njima znao on ne startati se ljepo = poplava.