U biti, stream pumpa ide u akvarij dikretno. To je nekako komad opreme koji mi ne smeta, barem ne vizualno. Ove rupe su tu cisto da poboljsaju cirkulaciju unutar same pregrade, odnosno protok vode kroz akvarij do cijevi od hang-on filtera. Neki manji powerhead bi eventualno bio unutar te pregrade dodatno, na vrhu, tako da pomogne malo cirkulaciji, i sto je jos bitnije, ukoliko se pokaze da hang.on stalno vrti istu vodu, odnosno da to sto on izbaci iz sebe ima slab utjecaj na kruzenje vode u akvariju, da malo pomogne u izbacivanju vode iza pregrade,a samim time i da dobijem mreskanje povrsine cijelom duzinom akvarija. Tu si nesto racunam, powerhead od 500-tinjak litara bi morao biti dosta za te dvije funkcije.
U biti, ta moja pregrada bi bila nekakav hibrid izmedju standardnog overflova (samo bez rupe u dnu) i klasicnog pregradnog filtera u slatkovodnoj (samo bez filter materijala), gdje voda ulazi kroz te rupe, a pumpa je izbacuje van.
Ili da se jos preciznije izrazim, nema ama bas nikakvog efekta na nista, jedina funkcija je da sakrije svu onu opremu koju inace ljudi sakrivaju u sumpu. Nije to neka oprema, ali opet ljepse je vidjeti akvarij bez cjevcica i grijaca. No, ok, to je samo ideja, realizacija je brza i jednostavna, pa cu u praksi probati kako ce to funkcionirati. U slatkoj vodi radi bez greske, u kombinaciji sa vanjskim filterom, iako je tu princip malo drugaciji (barem kod mene) pa vodu vuce na jednoj strani, a izbacuje na drugoj strani akvarija, sto sa hang-on filterom jasno nije bas izvedivo.