Lipanj 29, 2025, 20:44:40 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Problem sa ciliatusom  (Posjeta: 899 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Rinny

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
Problem sa ciliatusom
« u: Listopad 17, 2010, 11:53:22 prijepodne »
Imam ženkicu ciliatusa već nekoliko godina. Općenito je imala faze kad je manje jela, ali nisu dugo trajale i nije bila vidno puno mršavija. Uglavnom hranim dubijama.iz vlastitog uzgoja zadnje vrijeme, kašice jako rijetko hoće jesti iako sam isprobavala svašta, od home-made recepata do kupovnih voćnih kašica.
Trenutno mi je zabrinjavajuće mršava i već recimo tjedan i pol nije pojela ništa (ili toliko malo da nisam primjetila). Probala sam ju "izazivati" žoharima (uglavnom upali, osim kad se prestraši i šmugne u cijev od bambusa ignorirajući me potpuno.) ali izignorirala me.
Nedavno se presvukla i to je prvi put otkad ju imam da nije pojela kožu, evo još uvijek koža stoji u terariju.
(sad sam pogledala, u sobi je 20 stupnjeva, je li joj možda prehladno? Iako... danju ima upaljene lampe (uv) koje zagriju još stupanj-dva unutrašnjost terarija)

Imate li kakvih savjeta?

Offline hajduk

• Novi član
  • *
Odg: Problem sa ciliatusom
« Odgovori #1 u: Listopad 17, 2010, 14:29:16 poslijepodne »
hladno mu je i zato nece jede, tako je i moj leopard nije skoro misec dana jea do sad jer mu je bilo hladno, povecaj mu temperaturu i vidit ces ga onda, ;)

Offline agama

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
  • terarist
« Odgovori #2 u: Listopad 17, 2010, 17:58:04 poslijepodne »
a mozda bi trebala jos koji stupanj dic temp. , jer temp. preko dana joj treba 20-25stupnjeva, al sad je period di slabo uzimaju hranu (kako se to kod njih zove neznam tocno al 'poluhibernacija'..tako nesto)..
i samo da pitam vec kad imas zenku, jel joj provjeravas kalcij..SACS..(na nepcima u ustima, bijele vrecice..) ?
sretno..! :up:
@hajduk- nemozes usporedivat pustinjskog gustera i gustera koji zivi u sumi (prasumicama..tj.Kaledoniji.. )
sta je tu je!

Offline Rinny

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Zagreb
« Odgovori #3 u: Listopad 17, 2010, 18:04:01 poslijepodne »
Dići ću joj temperaturu i izmjeriti koliko joj je točno u terariju.
Nisam provjeravala, ne znam kako, može upute? Prilični joj je stres kad ju imam na rukama pa... čim nježnije upute? :)