Kolovoz 18, 2025, 14:31:10 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Skalari/ce  (Posjeta: 945 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline The_Gunslinger

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Skalari/ce
« u: Lipanj 06, 2005, 23:46:00 poslijepodne »
Ekipa kako ću raspoznati da ženku od mužjaka, imam tri skalara (dva sam poklonio)
Život je stari kučkin brat, sve manje sa njim vodim rat.
I sve mi više liči na peščani sat.
U svakom zrnu neki dan,
u svakom danu neki san i \"keep on smiling\".
ZAGREB-DUBRAVA/RH

Offline lupus

• Punopravni član
Skalari/ce
« Odgovori #1 u: Lipanj 07, 2005, 11:00:00 prijepodne »
Tesko.Dok ne pocnu izbacivat jaja najbolje ni ne pokusavat.Razlike se vide tek kad dode vrijeme mrijesta,zenkica dobije trbuscic od ikre.Muzjak nakon sto zenka polozi jaja izbacuje hm,cjevcicu kojom jaja oploduje.Godinama vec imam skalare i nikako da prokuzim taj dio,tko je tko..Evo bas sam jutros ostala bez muzjaka,imam jako agresivnu zenku koja mu je doslovno razderala peraje u jedan dan!A kako mi taj akvarij nije dnevnom nego u sobi,nisam ni skuzila da ga je mlatila cijeli dan
*lupus in fabula*

Offline lupus

• Punopravni član
Skalari/ce
« Odgovori #2 u: Lipanj 07, 2005, 11:02:00 prijepodne »

Btw.zaboravila sam...neki kazu da muzjak ima grbicu na nosu ali sa svim skalarima koje sam imala ja i prijatelji - bilo je i zenki sa takvom grbom.Tako da se to ne treba uzimati kao pravilo.

(sori,nisam skuzila jos kako se editira tekst)
*lupus in fabula*

Offline rott

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb,Dubrava
Skalari/ce
« Odgovori #3 u: Lipanj 07, 2005, 13:08:00 poslijepodne »
evo imam ja jednu odraslu ženku skalara na poklon,pa ak te zanima javi se!
da i u dubravi sam,pozdrav!Edited by: rott
Donja Dubrava/ZGB/Hrvatska

Offline Irusnjak

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
Skalari/ce
« Odgovori #4 u: Lipanj 07, 2005, 14:01:00 poslijepodne »

Citat: rott
da i u dubravi sam,pozdrav!

Rott, u potpis sam ti dodao destinaciju koju svi članovi imaju kako bi se lakše odredilo gdje je tko  

Offline Jasmina

• Punopravni član
Skalari/ce
« Odgovori #5 u: Lipanj 07, 2005, 15:12:00 poslijepodne »

Ovo sam već nedavno rekla nekome:

Muški skalar, kao i večina ciklida, ima gledajući iz profila "grbu iznad nosa", tj. na glavi (ženka ima ravno-zaobljen profil), a spolni organ mu je tanji i manji od ženkinog, no doslovce "iskoči" dan prije mrijesta. No razlike zaista jesu jedva, ma gotovo nikako vidljive i definitivno je najbolje kupiti 8 mladih i sačekati koji mjesec da se upare. Oni se pare uvijek s istim skalarom.

Tijekom mrijesta lako je uočiti tko je mužjak a tko ženka jer se vidi kako ž. niže i lijepi jaja, a poslije nje ide m. i jednog po jednog dotiče i oplođuje.

Oni se uparuju skoro pa doživotno (rijetka su rasparivanja), pa je mala vjerojatnost da su ti ta tri supr. spola i još k tom da se "zaljube". Šteta što si dva poklonio, no želim ti sreću, sve je moguće...

Kad smo kod "sve je moguće", ženke će ispustiti ikru i onda kada nema mužjaka, a njih "stisne"

I, ako nemaš dosta prostora pazi na njih non-stop jer onoga koji im smetaja tijekom mrijesta ti miroljubivi i spori skalari lako ubiju!!
Okomito plivanje je pola puta do plivanja naopako
Moto