Lipanj 21, 2025, 14:56:41 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: diskusija oko aquascapinga  (Posjeta: 22310 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
  • The Deda
    • http://www.akvarij.net
Odg: diskusija oko aquascapinga
« Odgovori #50 u: Listopad 15, 2010, 16:00:45 poslijepodne »
bitno je da se aquascaping malo pokrene a ne da imamo nekolicinu ljudi koji iznova predstavljaju nove radove a mi ostali stojimo sa strane i plješćemo im na tome   ;)

e to vidiš...to su riječi! :)

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #51 u: Listopad 15, 2010, 16:14:15 poslijepodne »
bitno je da se aquascaping malo pokrene a ne da imamo nekolicinu ljudi koji iznova predstavljaju nove radove a mi ostali stojimo sa strane i plješćemo im na tome   ;)

e to vidiš...to su riječi! :)

samo da ne ostane sve na riječima, ko i svaki put

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #52 u: Listopad 15, 2010, 16:16:46 poslijepodne »
evo opet njega provokatora :D :D

a čuj, na stranici se budu napravili svi preduvjeti za napredak aquascapeinga, a dalje ovisi o ljudima...

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #53 u: Listopad 15, 2010, 16:24:41 poslijepodne »
ne provociram, nimalo, nego vidjet ćeš da će biti tak..netko je već reko, ko je htio napravit do sad taj je i napravil, konije niti neće..sve informacije su na forumu, a dalje je samo želja i strpljenje, i naravno znanje..
sad dal će se toliko forsirat na forumu sa aquascapeom da će se ljudi doslovce zarazit saa time i od svojih doma akvarija ić radit nešto bolje, a ne da im bude salatara (il nekaj drugo), ovisi samo o njima, a ne o forumu..to je tak..

osobno također mislim da je puno lakše složit 60x30x30 il slično, puno teže je slagat nano tank, a po meni najlakše veće  akvarije (vidim po svom 300 litrašu), ima puno više mogućnosti kombiniranja svega u njemu, od malih akvarija..
al..ok..vidjet ćemo

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #54 u: Listopad 15, 2010, 16:26:40 poslijepodne »
gle..kaj se budućnosti države tiče, tu sam jako skeptičan, da ne velim pesimističan..
ali što se aquascapinga tiče..e  braacoooo :D :D

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #55 u: Listopad 15, 2010, 16:32:27 poslijepodne »
krivo me shvačaš jer ne pišem sa smajlićima..daj bože da se pokrene, ali.....
ne znam što bi se to moralo dogodit da ljudi počnu ozbiljno razmišljat o aquascapeu, a da to nisu do sada radili? to mi nije jasno?
držim fige  :up:

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #56 u: Listopad 15, 2010, 16:34:37 poslijepodne »
paa jednostavno..da im neko(i) tupe svaki dan kaj , kak i koliko moraju radit...pošto smo svi uglavnom gotovani, taj pristup je često djelotvoran :D

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #57 u: Listopad 15, 2010, 16:36:08 poslijepodne »
ok..al nadam se da će ti neki znat dobro tupit, a ne koristit agresivu, jer obično se dogodi kontraefekt..živi bili pa vidjeli, podržavam sve samo ne represiju  :D :D

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #58 u: Listopad 15, 2010, 16:41:38 poslijepodne »
ma nitko tu nije agresivan..

osim možda prema tebi..

fućkaj ga, takve osjećaje budiš u ljudima :diablolol: :D :D

evo, ja ću probit led za koji dan... nisam imao srca sve bilje maknut pa sam složio jedan 54 litrice prije par mejseci..u tijeku je završno lickanje za predstavljanje :D

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #59 u: Listopad 15, 2010, 16:43:50 poslijepodne »
 :D :D
već sam prije napisal da me nije briga kaj si određeni ljudi misle o meni, ko me osobno zna, taj zna kakav sam zaista  :D :D

ajde baš me zanima kaj guzda zna, malo si me razočaral sa oni od 450 litara..evo ti popravni  :D :D
..ja ću isto stavit svoj nano drugi tjedan, al ćemo ić po fazama, pa kaj bu bu  ;)

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #60 u: Listopad 15, 2010, 16:49:00 poslijepodne »
životna škola... morski i biljni akvariji od preko 200 litara u doba podizanja djeteta i krize u državi nisu preporučljivi :D :D

ja valjda u nedjelju preslagujem ciklidni, tj.lijepim pozadinu...nije aquascape u pravom smislu riječi, ali bude dobro :D

Offline Antimon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
    • www.minigo.info
« Odgovori #61 u: Listopad 15, 2010, 18:11:40 poslijepodne »
ali što se aquascapinga tiče..e  braacoooo :D :D

šta se ti javljaš?  ciklidašu jedan!  ;)
meni malo na živce ide ono vađenje opreme, igranje sa pozadinskim svjetlom i "feniranje" površine i ostali trikovi kojim se aquascaperi služe da bi se slikao akvarij,...

ali u svakom slučaju volim vidit lijep akvarij, samo naprijed!
« Zadnja izmjena: Listopad 15, 2010, 18:17:06 poslijepodne od Antimon »

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #62 u: Listopad 15, 2010, 18:31:21 poslijepodne »
Što se tiće nagradne to baš i nismo imali u planu, ali mogli bi s time krenuti oko Božića. Problem su sponzori, jer smo i ovak namoljakali stvarno gro toga za Akter, a treba razmišljat i o slijedećem. U svakom slučaju zadnja nagradnjača je išla u tom smjeru. Dao se određeni period i vodio se journal o razvoju akvarija. Jako zanimljivo i poučno. Bodovi su bili prema ukupnom dojmu, težini kompozicije, ali i predstavljanju akvarija. U svakom slučaju nije loša ideja, ali vidjet ćemo dali će se uskoro izrealizirat. Idemo korak po korak.

Offline lp

• Punopravni član
    • HAS - HrAquascape.org
« Odgovori #63 u: Listopad 15, 2010, 18:38:20 poslijepodne »
@ sarita: pa u čemu je problem onda? Dragi električar, a ti se žališ na dubok tank i nedovoljnu rasvjetu. To te frustrira u tvom hobby i sprečava da uživaš u njemu. Pa učini nešto...eto ibanez nešto predložio, pa probaj to ili dragog za vrat i nek ti napravi još dvije lampe i problem riješen.
Nemaš vremena, mali davi? Pa onda stavi spororastuće biljke...opet možeš mrak akvarij napravit od toga. Najgora ti je ova solucija s kojom nisi zadovoljna.  ;)

@ Antiša: pa šta ti to ima ići na živce? Ja to gledam na način da ako se trudim oko scapea pola godine i želim s njim nešto pokazat, onda zaslužuje i dobru fotku. Ako imitiraš recimo neki landscape, livadu, planinu, tamo nema opreme unutra...ako šalješ na natjecanja to je normalno da se tako radi. Suci ti prigovore radi toga. Meni je to sasvim normalna stvar.
Aj nemoj zahebavat. A Vedran samo zahebava pošten narod. Ciklidaš...pih.  :D

@ Artal, pa ako te nešto zanima u vezi biljaka postavi temu i pitaj. U vezi nekog scapea, akvarija? Pa pitaj šta te zanima u bilo kojoj temi o akvariju...hebate ja sam sve žive gnjavio na svojim počecima. Nije ni bilo tekstova i članaka.  ;)
« Zadnja izmjena: Listopad 15, 2010, 18:44:49 poslijepodne od lp »

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #64 u: Listopad 15, 2010, 18:48:57 poslijepodne »
jednostavno moram napisat i nemogu izdržat..nije provociranje, niti najmanje, nego činjenica i istina..koliko se novih kolega javilo u ovu temu i pokušala nešto iskomentirati..niti jedan, pa mislim da ne bu to sam tak lako..ali kak veli antimon, samo naprijed

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #65 u: Listopad 15, 2010, 19:48:42 poslijepodne »
pa dobro fakat ovo je provociranje cann i sad bum ti javno odgovorio na pp zakaj sam nabrijan. Do sada nisam bio, ali ako misliš bit svakom loncu poklopac onda nema problema, jer ja isto kad mi prekipi mogu sasut sve u facu. Da iskreno piz... na tebe, jer jedino kaj znaš napisat je da kuriš frku da se ne izrazim drugačije. Čuj ako nemaš kaj pametno napisat onda rađe niti nemoj ništa pisat, a ne da dižeš tlak hrpu ljudi oko sebe.  Tak barem ostali ljudi rade. Ja osobno nemam nikakvih problema s tobom, ali kad mi počneš neš trkeljat o nečemu o čemu baš i nemaš neko preveliko znanje imam za obvezu to prokomentirat i napisat što mislim.

Mislim čemu takav stav, da koji k... mislim mi svi uopće radimo kad nikog to ne zanima. Ti doslovno pljuješ sve što mi pokušavamo postić. Možda nije napravio ne znam kakav bum, ali polako se bar nešto dešava. Što si ti konkretno napravio da unaprijediš aquascaping u RH? Kolko ja znam ništa osim što se konstantno svađaš s LP-em.

Javljanje novih kolega....?? pa kaj da se javljaju? " E bok, ja sam Marko, imam 29 godina i htio bih biti scaper, ali neznam kako, hoćete li mi pomoć molim vas?"
Niti je tema tako koncipirana, niti se ne očekuje njihov ne znam kakav odaziv u njoj. Tema je koncipiranja da iskritiziramo trenutno stanje, jasno ustvrdimo na čemu smo i pokušamo odrediti smjernice daljnjeg razvoja. Jako bi pomoglo da si dao jedan konkretan savjet kako promjenti status quo. Najlakše je reć "sve kod nas ne valja i sve je za bacit" i dić ruke. To znaju svi. Čitam to svaki dan u novinama, gledam to svaki dan oko sebe, ali JA nisam takav i mrzim kad mi ljudi počnu kenjat oko toga što radim.

Eto zato sam nabrijan i zato mi ideš na živce. Pa šalji kolko god očeš poruka moderatorima, administratorima, Jaci, papi ili kome gode, jer fakat me zaboli kaj se ti vrijeđaš. Kad ćeš imati neki konstruktivni prijedlog, ja ću biti tu i nema problema da o njemu porazgovaramo. Ali do tada molim te ljepo, ako nemaš kaj pametno za pisat, udahni, odmakni ruke od tipkovnice i nemoj.

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #66 u: Listopad 15, 2010, 20:09:11 poslijepodne »
cigo kaj je ovo tvoj privatni forum?
već kad smo kod javljanja moderatorima, niti najmnanje, ako ima kaj za reč velim ti u facu, lp se uvjerio, a isto ide i tebe, bahat si čovječe, bahat..
ii da kome ja dižem tlak? tebi i lp-u, koliko vidim samo ste vas dvojica osjetljive mimozice, nitko drugi...ajde diži aquascpae u hrvata, a svakako da ću nastavit pisat, jer time ne kršim niti jedno pravilo ovog foruma, a to kaj ti misliš da nekom dižem živce, niti ne baš

Offline svizac

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #67 u: Listopad 15, 2010, 20:17:53 poslijepodne »
Pozdrav svima i ovo je jako zanimljiva tema te mislim da ne bi trebalo biti prepucavanja u ovoj temi pošto ima hrpa nas koji pokušavamo naučit nešto od vas koji ste više u ovome od nas i tako to.Ja sam sada nabavio nekoliko akvarija od 50-160 litara i mislim ovaj od 160 litara posložiti uz vašu pomoć.Polako ću pribaviti lozu i kamenje te krenuti.Od bilja ćemo vidjeti pošto imam nešto bilja.Ne zanima me nikakva nagrada nego jedino zajedničko sudjelovanje u slaganju akvarija te da se meni i vama sviđa.Problem je što se neko bilje npr.ne može nabaviti odnosno ljudi neće prodati.Ja sam hrpu bilja dao i nije mi žao,ali kupiti nekog bilja par pelcera pa razmnožiti je jako teško.Pogledajte šta se prodaje ili dijeli na susjednim forumima.Mislim da tema treba nastaviti sa npr.nekim smjernicama koje vi iskusniji imate kako i što iskoristiti za podlogu,rasvjeta,koliko CO2,kakvu vodu koristite i sl.Tema kao tema je odlična i nadam se uskoro vašoj pomoći u postavci.

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #68 u: Listopad 15, 2010, 20:29:38 poslijepodne »
Evo ja nisam nikakav priznati scaper ali ti svizac odmah savjetujem da rađe kreneš sa malim akvarijem. Lakše je za održavati, jeftinije je i lakše je održavati CO2 konstantan sa DIY nego kod velikih akvarija.

Realno postoji problem sa nabavkom bilja samo u smjeru da rijetki od nas žele kupiti bilje izvana (kao skupo je). I zato treba napraviti nešto lijepo s onim što imaš. Ne sad špicirati na HC (kojeg svi žele) ili neku drugu biljku. Radi s onim što imaš, ja sam siguran da može jako lijepo i tako izgledati.

I osobno ne očekujem da će se netko novi javiti na ovakvoj temi, ovo je više level-up kod akvaristike. I zapravo je poanta u tome da radimo što više kvalitetnih akvarija i prezemtiramo ih na forumu. S vremenom će se pojaviti par ljudi koji će htjeti napraviti nešto takvo i tako će se razvijati scena. Očekivati da će se sada odjednom nešto novo napraviti i da će to pokrenuti scenu je možda malo naivno. To je proces. Recimo kod mene je (kao i kod puno ljudi pretpostavljam) Rastin nano značio više od bilo kojeg akvarija koji sam vidio na internetu. Kad vidiš kako može izgledati 12 litara, onda mašta samo krene...
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr

Offline cigo

• Punopravni član
« Odgovori #69 u: Listopad 15, 2010, 20:30:43 poslijepodne »
Gle cann ja ću ti sad lagano metnut, a ti slobodno podivljaj....
Ja sam na ovome forumu puno duže nego ti za početak. Akvaristikom se bavim puno duže nego ti. Slažem akvarije koji su puno kompliciraniji nego tvoji. Znam o biljnim akvarijima puno više nego ti i nisam skupio skoro 5000 postova u manje od 2 godine zato kaj trkeljam gluposti u svakoj temi koju pročitam. Eto, ti to zovi bahatošću, ali ja to zove činjenice na temelju kojih imam sigurno veći kredibilitet od tebe, barem što se tiće aquascapinga.

Ja ne branim ništa tebi da pišeš, niti mislim da je ovo moj privatni forum, ali da pomažem i to konstruktivno i konstantno u njegov unapređenju i izgradnji, to radim. Rekao sam ti lijepo, kad ćeš počet bit konstruktivan slobodno se javi, ali ovo nije niti mjesto da se ti prepucavaš samnom.

Ovo je tema o aquascapingu u kojoj si ti izrazio negativan stav na koji sam ja izreagirao. Ja ti odmah sada mogu nabrojati barem 5-6 scapera kao što su Krco, Damber, Neve, Aquatic, Sarita, wickerman, Hento, + stara ekipa kao Crni, LP, Tuljan, Renta, Karlo, Tompa koji imaju odlične radove. Ovi novi su tu s razlogom i mi koji smo nešto naučili im želim pomoć i malo pogurnut ka odličnim scapeovim. Stvarno je uložen trud i vrijeme u pisanje tih članaka, a stvari se tek zahuktavaju. Zato molim te nemoj ljudima koji stvarno rade koristan posao i konstruktivni su kvariti raspoloženje zato što si ušao u menopauzu ili jednostavno nisi dobio od žene. Manje promjene raspoloženja ima moja cura dok ima PMS nego ti u jednom danu. To svi znamo i trpimo tako već dulje vrijeme, jer jednostavno ti si takav. Eto vidiš sad sam bahat, ali sad sam ti i napisao zašto sam bahat. Kad ćeš ti imati pokriće za biti bahat, onda mi slobodno spusti koju.

Offline cann

• Punopravni član
« Odgovori #70 u: Listopad 15, 2010, 20:38:27 poslijepodne »
vidim da i čujem da imaš dopuštenje od gore za takvim postovima, a možda su ti šapnuli da idem do kraja ovaj put?
cigo gle, mojih 5000 postova je moja stvar i da sam svugdje stavljal smajliće. neka sam, moji su i moj problem, ne tvoj..koliko znam ne želim se ovdje sa tobom prepucavat i sad ovdje nabrajt ekipu za koju ti misliš da su uz tebe, to mi je nekak pre nisko, al više su uz mene..
nema veze ko je uz koga..čuo sam da stvarno domaš imaš impresivan labos, a da ti je uz taj aqua labos biljje skureno, pa onda ne vidim kako možeš biti tako bahat..
dalje..moja žena i moje privatne stvari ostavi za pp, ne za ovako javno vrijeđanje, jer je to tebi očigledno dopušteno..obitelj mi je svetinja i ne dirajmi u nju, barem ju imam, jer bi stvarno moglo past puno gorih riječi..
i da MODERI I ADMINI meni se ovo čini stepenica dalje u vrijeđanju, jer mislim da nije dopušteno ulaziti u nečiji privatni život i pisanje stvari iz osobnog života..
i još nešto, sa mojih 5000 postova polovica je bila napisana u zatvorenom dijelu foruma vezano za akter, a kad ti nabaviš toliko stvari i pokriješ medijski onda mi se javi..a ne samo piskranjaem..
ne živim na stroj slavi, dapače, svjestan sam da radite da me navučete do kraja, al neće ići..spuštat ću ti elegantno, tako dugo dok možda ond ai tebe ne steraju, jer se nećeš moć kontrolirat u postovima isto ko i sad..

Offline svizac

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #71 u: Listopad 15, 2010, 20:42:20 poslijepodne »
Ok Neve onda krećem sa akvarijem od 54 litre,pa će se vidjeti.Ne planiram HC pošto osim suhog uzgoja nemam sreće sa tom biljkom u akvariju i kako god da joj pokušavam prilagoditi uvijete ona se vuće par mjeseci i propadne.Tako da mi je dosta te biljke.Raditi ću sa jednostavnijim biljkama i ničim što traži hrpu svijetla pošto mi nije cilj u tom akvariju rezati bilje svakih par dana nego uživati.Trenutni od 240 litara zahtjeva dosta svijetla i gnojenja,rezanja i ostalog.Jedan vikend ako se ne ošiša odmah nešto trune i propada.

Offline Maxim

• Počasni član
  • Punopravni član
« Odgovori #72 u: Listopad 15, 2010, 21:27:24 poslijepodne »
joj Can, ne da mi se čitat ove vaše monologe trenutno, ovlaš pratim temu jer oboje znate gdje su granice pa nema potrebe držati vas na oku.
Skužih ova tvoja upercase slova da Cigo ima dopuštenje "odozgora" da te bode i vidim da opet počinješ s paranojom i teorijama urote i nekim klanovima :D :D :D daj, kaj za ozbiljno misliš da mi se upušta u to? Si nismo dobri više? Pa cimnem te na mob da ti imam nekaj za reć, ne treba mi Cigo ili Lp za takve stvari, koji ti je, ne okreći nišan prema "gore" :D  Nitko se nije urotio protiv tebe, nego imam oko 400 tema za premjestiti i razvrstati po cijelom forumu + zaostatke neke jer sam već tjedan dana u krevetu bolestan, pa vas puštam da se malo kokošate i spuštate jedan drugome jer ćete onda možda malo biti mirni. Nitko tebe ne navlači na tanak led, niti igra igrice iza kulisa, samo ti si mi se javljao večeras na pp... Brusite se ovdje ko klinci, najslađe je kaj oboje to kužite ali svejedno nastavljate javno s time, a imate PP za ovakve stvari da ne spamate forum s svojim međusobnim osjećajima. :D Meni je sa strane to smiješno jer vas poznam oboje i znam kakav živac znaš biti i kužim s čime možeš ljudima dignut živce pa si mi simpatičan kada to počneš raditi i onda kada vidim reakciju s druge strane... Tako sam i ja nekada na tebe reagirao dok nisam nakon xy puta skužio što radiš, pa bi se kokošali, pa nikada ništa od toga, vrtili se u krug, opet bi sve bilo super čim se malo glave ohlade :D ajde, malo se ispušite pa stanite na loptu, recite jedno drugome otvoreno kaj imate, bolje nego da se bockate po cijelom forumu i zabrijavate svako malo u nekoj temi... ionako budem kroz koji sat brisao off iz ove teme.

Idem si pivo otvorit. Pusa u nos svima!  :ying:  :)
"Ne lupaj po staklu... i ne packaj prstima... Ej! ...aj, molim te, odi tamo gledati televiziju"

Offline Vedran

• Forum Administrator
  • Punopravni član
  • The Deda
« Odgovori #73 u: Listopad 15, 2010, 21:40:55 poslijepodne »
ajme... na kaj sam spao da se ljudi koji su 2 godine na forumu ne sjete mene stavit u scapere... ajajjaja ne može to tak... moram se opet aktivirat :D :D :D

Offline Neve

• Punopravni član
« Odgovori #74 u: Listopad 15, 2010, 21:47:25 poslijepodne »
a tko si ti?  :clown:
Pula
hrvatskakolonija.blog.hr