meni su pužići bili dragocjeni kad me napala smeđa alga - česta u novim akvarijima, tako da ih za početak ja ne bih dirao. u mali 38l Wave akvarij stavio sam 3 mala sijamca od kojih su mi uz originalni poklopac prve noći iskočili 2 a 3. nakon 4 mjeseci, ali mogu reći da je odradio posao. često ljudi poklanjaju odrasle sijamce, a ja sam sada nabavio otocincluse. ancistrusi jesu zgodni i simpa ali su mi se pokazali beskorisnima, vide se tek kad se ubaci hrana. koridorasi skupljaju ostatke hrane s dna, što je besmisleno ako nemaš drugih riba. helene je sve lakše nabavit,i tako da ti preporučujem njih ako se pokaže potreba. mislim da su i botie prevelike za 50l, iako zapravo ne znam.
Hvala na savijetima. Otvorio si dosta dilema

Corydorase mislim staviti iz dva razloga:
a) zato što već sad imam malo hrane na dnu pa da mi to počisti
b) to mi je jedina optimalna vrsta koja može živjeti u 54l kada ubacim ostale vrste ribe. Pročitao sam da ribe treba nastanjivati u akvarij postepeno, tako ova riba kao neosjetljiva ulazi u prvoj turi. Ali imat će oni šta jesti ;-)
Sijamce sam mislio uzimati tek nanon što mi se pojave alge. Za sada, nakon 12 dana, ili ih ja ne primjećujem ili ih stvarno nema
Ancistrusi vs otocinclus,
Msilim da bi ovo bila dobra zasebna tema na forumu. Čitao sam malo forume i lhudi kažu da ancis. nisu loši, da lljepo čiste staklo

helene vs. botie
Isto zanimljivo... Pratit ću stanje ovih pužića pa ću viditi dali će se ukazati potreba za njima.... Ukoliko da onda ni ja nisam pametan što odabrati od ovo dvoje...