Nazalost nisam nikad drzao Brevise,mislim da su neki imali pa ce ti reci.Jel zenka uz muzijaka?
Multifasciatus je kolonijan dakle tu nema frke,i decki i cure i mali djele skoljke odnosno drze se kolonije i cuvaju se od drugih riba a L.ocellatus nije,decko ima vise skoljki i odtrpa skoljku za zenku kad bi se mrijestila.A inace je zenka ocellatusa uvijek dalje od njegovog teritorija,interesantno da se hrane skupa i plivaju skupa ali u muzijakove skoljke ne smije uci,ili kopati to sam primjetio kod svojih.imam 2 decka i jednu curu.Imam sa njima sumbu ali oni su po cijelom akvariju i imaju dosta skoljki,posto se stalno mjenjaju hoce i na teritorij od alfe ocellatusa,tad se svadjaju,srecom tako su gradjeni da im ovaj ne moze nista ali bome i odustanu od njegovih skoljki jer je ocellatus uzasno tvrdoglav i neda svoje malo carstvo.sa zenkom nemam problema,ona ima 2 skoljke,ne svadja se sa nikim ali je na drugoj strani akvarija odjeljena kamenjem od calvusa(80cm je dug akvarij).
Isto tako i za calvuse,zenka i muzijak ce se odvojit i imat svoje pecine,a kad cuva male tad je u skoljci ili kad je mlada,tad je u skoljci.dakle nece oni bit zajedno u jednoj pecini to moras isto razmisljat(inace jako mirna riba,zenku sam naucio da ju hranim pincetom,ali se jos boji ruke

dok me muzijak grize cim petljam po njegovoj pecini,brani i neda nikome unutra ali ne napada po akvariju nikoga.Bolje nemoj pretrpavat vrstama.