Srpanj 29, 2025, 16:38:27 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Botia macracanta..ispupcenje??  (Posjeta: 1036 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Baxzy

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
    • TAKOdobra.com
Botia macracanta..ispupcenje??
« u: Lipanj 03, 2005, 18:33:00 poslijepodne »
Botia macracanta mi je izgleda bolesna.. na tjelu u predjelu iznad prsne peraje, malo iza skrga ima prozirno ispupcenje, kao da ima ispod koze poveci mjehuric ispunjen zrakom.. I prije je imala taj mjehuric, samo nije bio ispupcen .. mislio sam da je to mozda neki organ?? To izgleda dosta veliko, ispupcenje je kojih mm, ili 2.. Sad me zanima, dal je to stvarno neki organ koji je natekao, ili je to neki nametnik ili nesto trece? Cim to lijecit? Nebi htio da mi rikne, ipak je placena 50kn i predstavlja jednu od ljepsih riba u akvariju.. Inace prije par dana sam lijecio bijele tockice costapurom i temperaturom 29-30.. sad je temperatura 28, tockice su se zasad povukle , nadam se zauvjek. jos bi danas trebao ubacit jednu dozu costapura.. Dali to mozda ima i s tim veze(ljekovi, temp)?? Nadam se da sam detaljno objasnio..
Lipik, Zagreb/Hrvatska

Offline Zoran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #1 u: Lipanj 04, 2005, 21:49:00 poslijepodne »
pa moguce da si je izljecio kad se to povuklo. Uglavnom kad se ljeci botia dobro je stavljat manje ljeka od propisane vrijednosti na uputstvima posto botia nema ljuske koje je stite vec glatku kozu tako da i brze upija ljekove, a od prevelike kolicine je mozes ubit. Ali po opisu reklo bi se da si ju izljecio  
Rijeka/Hrvatska

Offline Baxzy

• Punopravni član
  • **
    • TAKOdobra.com
« Odgovori #2 u: Lipanj 04, 2005, 23:55:00 poslijepodne »

ne ne ne.. nisi shvatio.. bjele tockice smatram izljecenim.. Primjenjivo sam Costapur po uputama na engleskom a ne one na hrvatskom tako da je to manje nego sto pise na hrvatskom. Botia osobno nije imala bjele tockice, bjele tockice su mi donjela dva ramireza, i ornatus tetre su ih pokupili , ali sad je sve ok sto se ich-a tice.

No ova botia, imala je proziran mjehur i prije tih bjelih tockica.. taj proziran mjehur se sad prosirio, ispupcio i riba kao da ima grbu. I mene zanima sto je to?? Neki nametnik?? ili posljedica ljecenja ich-a..
Lipik, Zagreb/Hrvatska

Offline Toce

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Split
    • Sportska medicina
« Odgovori #3 u: Lipanj 05, 2005, 13:56:00 poslijepodne »

Citat: Baxzy

............No ova botia, imala je proziran mjehur i prije tih
bjelih tockica.. taj proziran mjehur se sad prosirio, ispupcio i riba
kao da ima grbu. .....

Meni ne zvuci na dobro :/. Jel se mjehur smanjio?

Offline Zoran

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #4 u: Lipanj 05, 2005, 18:55:00 poslijepodne »
hm,sorry krivo samshvatio, a ovo neznam sta je, mozda hrvoje navrati ili ga PM-aj
Rijeka/Hrvatska

Offline Baxzy

• Punopravni član
  • **
    • TAKOdobra.com
« Odgovori #5 u: Lipanj 06, 2005, 20:55:00 poslijepodne »
smanjio se, skoro izgubio.. jos uvijek se malo vidi, ali vise nije ispupcen.. riba je ok. samo mene i dalje zanima objasnjenje... pa zato ako netko zna protumacit, samo naprijed...
Lipik, Zagreb/Hrvatska