Moram se pohvaliti jer mi je to nesto sasvim novo...
Od sinoc imam deset novih tek rodjenih gupija u akvariju koji je trebao biti rezervni, prijelazni, a na kraju je ispao zdraviji i bolji od baznog. Biljke bolje rastu, ribe se kote, voda je bistrija, a bas nista nisam poduzimao glede priprema, vode, podloge... jedino je svjetlo dvostruko jace, a shoder krupniji.
Od kad su usli u akvarij muski gupiji su se stalno meskoljili oko zenskih i normalno ove su bile pocesto podebele, a ja naivno mislio kako je to od hrane jer im se debljina povremeno smanjivala. tek sam sinoc prvi puta jednu poprilicno debelu zenku stavio u mrezastu kotilicu i za pola sata imao 7 malih punoglavaca skrivenih iza plasticnog bilja u kotilici.
popodne sam izdvojio jos jednu odeblju zenku i pronasao u kotlici jos tri mala gupija.
zalosna je vijet da sam prije tri dana pronasaokraj filtera uginulu ovecu silver platiju debelog trbuha iz kojeg je na pritisak izasla prava hrpica neizlezenih malih platija.
ne znam zasto je odjednom uginula a do zadnjeg trena je veselo i debelo plivala. steta sto nisam na vrijeme reagirao i izdvojio je u kotilicu. bila je to vrlo lijepa bijela riba.
Kornijevim korakom!
K.