Kolovoz 16, 2025, 22:44:25 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Atman AR-380 ili Atman CR-320?  (Posjeta: 6701 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline igor8

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 39
  • Malawi mbuna
Atman AR-380 ili Atman CR-320?
« u: Rujan 27, 2010, 23:22:18 poslijepodne »
Pozdrav!

Iskustva vezana uz atman cr-320 su već navedena u starijoj temi... Zanima me ima li tko akvarij atman AR-380 i kakava su iskustva s njim? Curi li kondenzat po vanjskoj stijenci, dali je dobra pripadajuča filtracija-dolazi li do izljeva tekućine i sl., visina akvarija dal je pogodna za bilje uz pripadajuču rasvjetu, ekonomičnost poklopca kod čišćenja stakla i filter materijala? Bilo što pozitivno i negativno je dobro došlo...

Cijena mu je cca 500kn, 100kn skuplji od atmana cr-320, ali i 15 litara više...

Hvala na pomoći!

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Odg: Atman AR-380 ili Atman CR-320?
« Odgovori #1 u: Rujan 27, 2010, 23:31:10 poslijepodne »
Pozdrav!

Iskustva vezana uz atman cr-320 su već navedena u starijoj temi... Zanima me ima li tko akvarij atman AR-380 i kakava su iskustva s njim? Curi li kondenzat po vanjskoj stijenci, dali je dobra pripadajuča filtracija-dolazi li do izljeva tekućine i sl., visina akvarija dal je pogodna za bilje uz pripadajuču rasvjetu, ekonomičnost poklopca kod čišćenja stakla i filter materijala? Bilo što pozitivno i negativno je dobro došlo...

Hvala na pomoći!
kolega razlika  od 300 do  500 nije 100kn...nego dvjesto,, pregledavajući malo forume prije  kupnje  320 sam naišao na podatke o problemima oko filtera..a i moraš biti svjestan da u aq od 32 ili 40 litara ne možeš imati   ono što i u 60 i više litara...
ja sam zadovoljan svojim 320 čak i razmišljam na  kupnju još bar jednog.a ti se raspitaj odluči..

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #2 u: Rujan 28, 2010, 11:52:08 prijepodne »
Pozdrav!

Hvala na pomoći!

kolega razlika  od 300 do  500 nije 100kn...nego dvjesto,, pregledavajući malo forume prije  kupnje  320 sam naišao na podatke o problemima oko filtera..a i moraš biti svjestan da u aq od 32 ili 40 litara ne možeš imati   ono što i u 60 i više litara...
ja sam zadovoljan svojim 320 čak i razmišljam na  kupnju još bar jednog.a ti se raspitaj odluči..

Zeki, cijena atmana cr-320 u koprivnici je 410kn na jednom njestu i 460 kn na drugom mjestu, dok je cijena atmana ar-380 500kn. s time da iz atmana cr-320 moram izvaditi filter, kupiti svoju filter pumpu koja dode cca 100kn, dok u atmanu ar-380 filter mogu koristiti  i ne moram ga bacat van, tako da na kraju ispada atman cr-320 skuplji od ovog drugog. ali ipak ću uzeti ovaj manji jer mi je ljepši zbog dimenzija, iako je skuplji u konačnici od ovog! bar kod mene u kc!

Offline Puffy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
  • univ. bacc. biol.
« Odgovori #3 u: Rujan 28, 2010, 12:19:52 poslijepodne »
Imam Atman AR-380.
Jako sam nezadovoljan s njim i još me srce boli što sam ga kupio :D

Dakle, filter je savršeno izveden. Meni nije curilo nigdje, ali kvaliteta samog filtera je i više nego zadovoljavajuća - velika filter komora koju možeš napuniti sa svime i svačime, 400l/h protoka, voda je bila kristalna.
Međutim, kondenzacija je itekako curila, jer očito sam poklopac nije najbolje izveden. Isto tako, pošto je akvarij bio polovan i vjerojatno star, popustio je silikon na samom plastičnom okviru akvarija, pa je voda počela niz to curiti. Dalo bi se sve to riješiti uz malo truda i silikona, ali izgleda da sam odlučio ne koristiti ga u akvarističke svrhe. Eventualno - danas sutra - naturam unutra kaktusa, mislim da bi zgodno izgledalo :)
FILIP (Valpovo)

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #4 u: Rujan 28, 2010, 13:18:37 poslijepodne »
Odluka donešena! kupuje se atman cr-320.
Još samo jedno pitanje-zna li tko gdje ima kupiti u sjevernoj hrvatskoj atman cr-320 i po kolikoj cijeni? ima li gdje u zagrebu? varaždinu? cann mi rekao da ima u čakovcu... ima još gdje?

hvala svima na pomoći!

Offline apis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
    • www.szrapis.com
« Odgovori #5 u: Siječanj 02, 2011, 16:22:44 poslijepodne »
ja sam sebi narucio CR320,treba da mi stigne krajem sledece sedmice,samo imam dilemu koji filter ubaciti,sta vi mislite na sta se odluciti izmedju ATMANA Atf 301 ili Atf 302
Pcelarstvo Kovacevic,proizvodnja opreme za pcelarstvo

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #6 u: Siječanj 02, 2011, 20:19:57 poslijepodne »
Nazovi u  AQUA-TERRA, u Zg, oni su uvoznici atmana  pa pitaj za cijenu i podijeli sa nama na forumu :up:

Offline apis

• Punopravni član
    • www.szrapis.com
« Odgovori #7 u: Siječanj 02, 2011, 21:54:17 poslijepodne »
Nazovi u  AQUA-TERRA, u Zg, oni su uvoznici atmana  pa pitaj za cijenu i podijeli sa nama na forumu :up:
http://www.aqua-terra.biz/eshop/?unutrasnji-filteri-i-pumpe,28  evo link

atf 301 55HRK,protok 250 litara/sat
atf 320 64HRK protok 450 litara//sat
mislim da ce mi atf 302 biti dosta dobar za akvarij od 30ak litara,kao i grijac od 50W

Offline igor8

• Punopravni član
  • Malawi mbuna
« Odgovori #8 u: Siječanj 02, 2011, 22:25:01 poslijepodne »
ovaj prvi ti je i predovoljan! ovaj drugi bude prejak! ja imam pumpu 250l/h u takvom aq i točno je onak taman! ima regulaciju pa još moram i smanjiti protok!

Offline apis

• Punopravni član
    • www.szrapis.com
« Odgovori #9 u: Siječanj 03, 2011, 15:12:33 poslijepodne »
ovaj prvi ti je i predovoljan! ovaj drugi bude prejak! ja imam pumpu 250l/h u takvom aq i točno je onak taman! ima regulaciju pa još moram i smanjiti protok!
Hmmmm,mislim da nista nebi smetalo da ima 450litara protoka,ako bude prejako mogu smanjiti protok.procitao sam negdje da je najbolje ako filter ima protok 10zapremina/sat,ovo jest malo vise ali mislim da nebi smetalo.