Kolovoz 04, 2025, 13:04:09 poslijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Kompatibilne ribe sa skalarima?  (Posjeta: 1881 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Dentex

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
Kompatibilne ribe sa skalarima?
« u: Rujan 19, 2010, 21:35:05 poslijepodne »
Imam pitanje u vezi skalara...
Sa kojim jatnim ili ne, ribicama ih je moguce drzat (da njima ne steti a da ne steti ni drugim ribama)?
Jel mogu ic sa rasborama, colisom laliom, gupijima?
hvala :)
Ne volim januar, ni bele zimske vragove u svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa kako polako odlaze..

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
Odg: Kompatibilne ribe sa skalarima?
« Odgovori #1 u: Rujan 19, 2010, 22:01:59 poslijepodne »
koliki je akvarij? koje su dimenzije akvarija? koliko imaš skalara?
 malo nam i daj podataka da bi ti  bilo što mogli reći, a kombinacija ima raznih, gotov sve tetre mogu ići sa skalarima, a za gupy , osobno ih ja ne bih stavljao zajedno..meni se još jednom kažem osobno ne sviđa ta kombinacija..

Offline Dentex

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Rujan 19, 2010, 22:14:50 poslijepodne »
koliki je akvarij? koje su dimenzije akvarija? koliko imaš skalara?
 malo nam i daj podataka da bi ti  bilo što mogli reći, a kombinacija ima raznih, gotov sve tetre mogu ići sa skalarima, a za gupy , osobno ih ja ne bih stavljao zajedno..meni se još jednom kažem osobno ne sviđa ta kombinacija..

Još nemam nijednog skalara a nabavio bi ih male jer imam akvarij od 80 litara.. Uskoro nabavljam veci pa me zanima dal ih mogu do tada drzat sa navedenim ribama bez gubitaka ili ozdljeda..
Ne volim januar, ni bele zimske vragove u svakom snegu vidim iste tragove, tragove malih stopa kako polako odlaze..

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #3 u: Rujan 19, 2010, 22:20:46 poslijepodne »
ja bih stavio 3-4 mala skalara i jedno jato tetrica od nekih 7-10komada...naravno i corydorase....e sad izbor tetrica ti je  jako velik.. ;)

Offline Dentex

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Rujan 19, 2010, 22:35:27 poslijepodne »
mislim da cu tako i napravit :) hvala na brzom odgovoru..
Kad mi jos neki pitanje padne na pamet napisem ga :)

Offline astralis

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
« Odgovori #5 u: Rujan 19, 2010, 23:15:39 poslijepodne »
bitno je da im kasnije osiguras adekvatan dom, skalarima, a u kombinaciji sam njima nesto od tetri kako ti je i kolega prethodno savjetovao...
i koju slikicu kad sve to smjestis....  8)
eruption of emotions

Offline Che*

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 40
« Odgovori #6 u: Rujan 27, 2010, 13:29:19 poslijepodne »
da se nadovezem... i ja sam ih u par puta pokusavao staviti sa neonkama , 60 litarski akvarij, i uvijek bi mi napadali ostale ribice ,ako ne prek dana ,onda dok 'spavaju'. A da ne pricam da su im kozice bile kao hrana ..

A i sam bih ih rado imao u akvariju. Ne znam da li bi sta bilo drugacije kad bi ih kupio jako male pa da se naviknu na ostale ribe? Ima li tko ideju ?

Offline Nikoleta

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 51
  • Ako poštuješ sva pravila, propuštaš svu zabavu!
« Odgovori #7 u: Rujan 27, 2010, 13:35:12 poslijepodne »
Citat:
Ne znam da li bi sta bilo drugacije kad bi ih kupio jako male pa da se naviknu na ostale ribe? Ima li tko ideju ?

Ja ih držim već 6 godina i nema ti nikakve veze veličina s njihovom malo izraženijom agresivnošću. I kao mali su skloni napadati jedni druge i ostale tako da to nema veze sa starosti ribe kao kod nekih drugih vrsta koje su tome sklone kad spolno sazriju ili čuvaju leglo.
Novih 700 i nešto litara -http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=87022.msg861875#msg861875
Diskusi -  http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=50787.msg666154#msg666154

Offline koraljka

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #8 u: Rujan 27, 2010, 13:39:34 poslijepodne »
ja imam par odrasljh skalara u 100l, došli su iz prijateljevih 60l što im je bilo malo, jadni su još neko vrijeme plivali na koso,došli su prvi kao odrase ribe, sa njima imam plati koji se uredno razmnožavaju, jato koridorasa, sijamce i botie, 2 ocija koji su stalno u pokretu, kozice i već 6mj. sve pet, možda je tajna u dobro zabiljenom ak.

Offline djals007

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #9 u: Rujan 27, 2010, 14:15:48 poslijepodne »
ja imam par odrasljh skalara u 100l, došli su iz prijateljevih 60l što im je bilo malo, jadni su još neko vrijeme plivali na koso,došli su prvi kao odrase ribe, sa njima imam plati koji se uredno razmnožavaju, jato koridorasa, sijamce i botie, 2 ocija koji su stalno u pokretu, kozice i već 6mj. sve pet, možda je tajna u dobro zabiljenom ak.
bok.
evo samo da ti velim da sad možeš zaboraviti na uredno razmnožavanje platia
čovjek se rodi i živi da bi se odmorio

Offline koraljka

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #10 u: Rujan 27, 2010, 20:27:19 poslijepodne »
ma daj, več 6mj. se uredno množe ,i sad imam 18 komada viška, il su moji skalari atipični il je moja Koraljka rodila turbo plodne ribe pa ovi ne stignu  sve smazati, i sad u ak.. sa njima imam bebe,i one od 1cm i one skroz male

Offline Dentex

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Rujan 28, 2010, 09:30:50 prijepodne »
evo da javim stavio sam 3 srebrna skalara.. Jos su mali i u akvariju su sa 2 zenska gupija, jednim muskim i 3 zebrice koje traze novi dom.. I ancistrus.. :) i sve funkcionira dobro, jedan skalar je „glavni” i tu i tamo malo potrjera druga dva al nista strasno, samo se zaleti prema njima i stane.. Jedno jutro na sve strane mali gupiji jedva da ih vidis a par minuta poslje nema vise nijednog.. :)

Edit:
Jel netko drzo skalare sa kribenzisima? Kakva su iskustva?
« Zadnja izmjena: Rujan 28, 2010, 11:24:34 prijepodne od Dentex »