Lipanj 27, 2025, 14:21:48 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Izmrijestili se Lifalili  (Posjeta: 5143 vremena)

0 Članova i 3 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Luki

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Izmrijestili se Lifalili
« u: Rujan 17, 2010, 22:23:27 poslijepodne »
Danas su mi se izmrijestili Lifalili, to mi je prvi mrijest, sretan sam ko malo dijete  :)  Imam nekih stotinjak mališana.
Nevjerovatan prizor, prelijepo za vidjeti kako se roditelji brinu za mlade, naizmjenice ih čuvaju. Imam inače 5 komada odraslih lifalilija, od prije par dana jedan se par izdvojio i odlučili su napraviti reda u akvariju. Stjerali su ovo troje ostalih u kut i od tada su ovo dvoje gazde u akvariju.
Sutra ih selim u 200 lit. akvarij, bit će slike ovih dana  ;)

Odvojio sam malce u mali akvarij, te sam ih počeo hraniti s Nobil fluidom od JBL-a.

Molim vas za savjet koje još vrste afričkih ciklida mogu ići s Lifalilijima u tank od 200 litara?
« Zadnja izmjena: Rujan 18, 2010, 22:08:31 poslijepodne od Luki »

Offline RedEX

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zenica / BiH
Odg: Izmrijestili se Lifalili
« Odgovori #1 u: Rujan 19, 2010, 20:08:36 poslijepodne »
prijatelju,ako su se uparili i ako su poceli bacati ikru,i dizati mlade,bice ih na stotine  :D
neces znaci sta ces sa njima...
moj ti je savjet da ih ne odvajas,pusti nek' priroda radi svoje,nek najjaci se izdvoje...jer bice ih XXX broj  :D
SRETNO i Cestitam  :)

Offline Luki

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Rujan 19, 2010, 23:58:27 poslijepodne »
Ovaj sam ih put odvojio jer ih želim čim više spasiti, ipak mi je to prvi mrijest  :)
Idući ću ih ostavit zajedno sigurno, pa što ti kažeš nek se najjači izdvoje.  Žao mi ih je bilo odvajat od roditelja, stvarno ih je bilo prelijepo gledati zajedno. Ovaj sam ih put morao odvojiti jer sam morao potpuno raskopati akvarij u kojem sam ih držao i prebaciti u veći akvarij.
 Zahvaljujući Zekiju koji mi je ful pomogao oko novog akvarija sve smo uspješno izveli, tj. malci su u svom akvariju od 10 litara, a odrasli lifaliliji u novom 200 litarskom.

Offline Luki

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Rujan 21, 2010, 22:25:50 poslijepodne »
Evo par slika kako sam i obećao
« Zadnja izmjena: Rujan 21, 2010, 22:47:54 poslijepodne od Luki »

Offline Luki

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Rujan 21, 2010, 22:54:36 poslijepodne »
U ovom malom akvariju su mi mališani, teško mi ih je prebrojiti jer su jako sitni,  :roll:   sada mi se čini da ih ima minimalno 200 komada.                                         
Malo je još mutna voda u ovom manjem akvariju, jer sam tek jučer dodao filter spužvu spojenu na zračnu pumpu.

Offline RedEX

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Rujan 22, 2010, 10:14:45 prijepodne »
super izgleda,fino si poslozio,dosta mjesta za sakrivanje a i dosta prostora za plivanje,svaka cast  :up:
samo 200? hehe  :D
bice njih jos  :)
je li aq namjenjen samo lifalilijima ili ce biti jos stanovnika??
kakvi su planovi  :)

Offline Luki

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Rujan 22, 2010, 21:34:17 poslijepodne »
Hvala ti. Bit će još stanovnika, još razmišljam što da stavim s njima, imaš li kakav savjet?

Offline RedEX

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Rujan 23, 2010, 22:22:04 poslijepodne »
Hvala ti. Bit će još stanovnika, još razmišljam što da stavim s njima, imaš li kakav savjet?
sta si mislio da ubacis?
koju god ribu da ubacujes,ne smije biti manja od lifalilija,inace ce u vecini slucajeva postati njihova hrana...
zbog njihove agresivnosti slabo sta moze sa njima...
ja iz svog iskustva znam da mogu kribenzisi (pelvicachromis pulcher) i Meeki (Thorichthys meeki),Maylandia estherae...
ali opet,nemoj uzimati ovo moje zdravo za gotovo,kod par prijatelja nije uspjela kombinacija sa kribovima,sve zavisi od ribe do ribe,malo smijesno zvuci,ali tako je... :)
na tebi je sta ces ubaciti,kocka je,ali sta ces,tako je sa ciklidima  :)
Sretno!  :)

Offline Luki

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Rujan 23, 2010, 23:12:44 poslijepodne »
Kribenzisi idu svakako, to sam već dogovorio, a volio bi i jedan par malawi ciklida, da napravim nekakav afrički mix pa što bude   -?

Offline RedEX

• Punopravni član
« Odgovori #9 u: Rujan 23, 2010, 23:30:22 poslijepodne »
Kribenzisi idu svakako, to sam već dogovorio, a volio bi i jedan par malawi ciklida, da napravim nekakav afrički mix pa što bude   -?

super ideja,sto da ne...
od malawi,mislim da bi mogao ubaciti Labidochromis caeruleus (electric yellow),oni su pravo interesantni,nisu agresivni,jedni od najmirnijih ciklida,pravo fina boja a i narastu skoro kao lifalili,i recimo Pseudotropheus sp. Acei (Msuli),takodjer kao caeruleus mirna riba,simpa boja...oni obicno skupa idu u kombinaciji,plavo-zuta  :D

5 lifalilija,3 kriba (1 m,2 ž),3 Caeruleusa (1 m,2 ž) i 3 Acea ( 1 m ,2 ž) je dovoljno na tvoju litrazu,a i bice 100% potomaka  ;)

kribovima samo trebas obezbjediti skroviste,najbolje je saksijicu neku ili kokos,nebitno sta,samo sakriti fino,da ih ovi ostali ne gnjave i ometaju i bice potomaka 10000%,nisu nimalo zahtjevne ribe  :)

Offline maliapostol

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Rujan 24, 2010, 08:24:30 prijepodne »
Ja trenutno u 200 lit imam lifalili(muzak i tri zene) catleuse,demasone,aceie, i jos neke malawce i dva skalara srednje velicine
Sve klapa i nema tucnjave osim kad se lifalili mrijeste a to biva svaka dva tjedna i onda cuvaju malce dok be proplivaju i onda ih ostali pojedu i tak period je malo napet ali ni u prirodi nije bas bezbrizno ali..
Meni sve klapa i svi malawci su manji od lifalilija i doslovce se i dodiruju i nema smrti .....zasad.http://www.youtube.com/watch?v=kzQe9Ro6EJc&feature=youtube_gdata_player
Ovo je stara snimka jedno dva mjeseca a u meduvremenu sam dodal jos neke ribe
A ti sad vidi jel ti tak pase ..... lifalili je po meni jako dobra i draga riba
Odrasto sam al na kratko bit cu dijete zivot cijeli...C.J.

Offline Luki

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Rujan 24, 2010, 17:43:45 poslijepodne »
Svaka čast majstore, sad si mi dao puno dobrih ideja. Prelijep ti je akvarij.  :up:

Offline maliapostol

• Punopravni član
« Odgovori #12 u: Rujan 24, 2010, 18:11:35 poslijepodne »
 :up:
Odrasto sam al na kratko bit cu dijete zivot cijeli...C.J.

Offline Luki

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Rujan 28, 2010, 21:12:04 poslijepodne »
Pojačao sam malo riblji fond, sada imam 4 lifalilija (1 mužjak i 3 ženke), 2 pseudotropheus aceia, 2 caeruleusa, 5 kribenzisa i komunalce (2 ancistrusa i 2 corydorasa).
Uspio sam slikat mužjaka lifalilija u svoj njegovoj ljepoti pa evo slike

« Zadnja izmjena: Rujan 28, 2010, 21:27:02 poslijepodne od Luki »

Offline domfra

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
« Odgovori #14 u: Rujan 29, 2010, 15:30:28 poslijepodne »
Uz lifalilije možeš staviti bilo kojeg malawca iako nisu iz istog područja. Imam ih godinama zajedno sa malawcima i žive bez ikakvih problema zajedno.Ako se mrijeste u istom akvariju,vjerojatno malci neće preživjeti,biti će popapani....

Offline cribenzis

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Lokacija: Bjelovar
« Odgovori #15 u: Listopad 04, 2010, 12:26:11 poslijepodne »
Akvarij je prelijep,gdje si nabavio kamenje.Čestitam na mrijestu :klap: i zanima me gdje se mogu nabaviti lifalili,ja sam u Bjelovaru,a ovdje ih nema

Offline Luki

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Listopad 04, 2010, 20:29:24 poslijepodne »
Hvala ti, kamenje sam kupio u Gramatu, cijena 4 kn kilogram. Lifalilije sam nabavio u Aqua terri, a ako uspijem uzgojit nešto lifalilija dam ti ih ja.
Ovaj prvi mrijest mi nažalost nije uspio  :'( , zakasnio sam s filterom u malom akvariju    :(  , a uz to mislim da sam ih previše hranio. Da sam ih bar ostavio s roditeljima, vjerujem da bi koji preživio jer su lifaliliji zaista brižni roditelji.
Morao sam ih odvojiti jer sam sve selio u veći akvarij, obzirom da sam stari akvarij prodao.

Offline cribenzis

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #17 u: Listopad 04, 2010, 22:30:17 poslijepodne »
Baš mi je žao za malce ali bit će sigurno još toga,jer nema ljepšeg prizora nego kad se u akvariju događa nešto konkretno,sretno!!! :up:

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #18 u: Listopad 09, 2010, 00:39:52 prijepodne »
lijepo je za cut kad se nekome tako lijepe ribe razmnoze.. mogu mislit kako je lijep prizor bio..
a posto si ti to vec dozivio,zanima me nesto,ja imam nigriće i isto ih imam 5 komada u akv od 180L,a trenutno prije jedno tjedan dana se je odvojio jedan par i isto tako,rade red u akvariju,ostale u kut,a sebi svoj teritorij,pa mozda ako mi mozes reci,koliko dugo treba cekati taj prizor da jaja izadju iz nje i poslije dodju na svijet? kako znat da ih je zenka polozila,imam kucicu za nju,pa necu ih moc vidjet?! pošto to nisu iste ribe,ali ipak su ciklidi,i jako su dobri roditelji,pa ako mi ista mozes reci oko toga,bilo bi mi drago.. Citao sam dosta,al i svaka recenica jos dobro dode..
velik pozz  :up:

Offline alen_zgb

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 37
  • " ZOO VILI TEAM "
« Odgovori #19 u: Listopad 09, 2010, 00:47:03 prijepodne »
Hvala ti, kamenje sam kupio u Gramatu, cijena 4 kn kilogram. Lifalilije sam nabavio u Aqua terri, a ako uspijem uzgojit nešto lifalilija dam ti ih ja.
Ovaj prvi mrijest mi nažalost nije uspio  :'( , zakasnio sam s filterom u malom akvariju    :(  , a uz to mislim da sam ih previše hranio. Da sam ih bar ostavio s roditeljima, vjerujem da bi koji preživio jer su lifaliliji zaista brižni roditelji.
Morao sam ih odvojiti jer sam sve selio u veći akvarij, obzirom da sam stari akvarij prodao.

a vidim da ti nisu uspjeli,a jebga,bas zalosno,nadam se da se meni nece dogoditi tako,jer ja iscekujem dan za danom male nigrice,al ipak cu ih ostaviti jedno 2 tjedna s roditeljima,pa onda odvojiti.. Neznam dali mozes kombinirati nigrice sa svojima,jer nigrici se razmnozavaju skoro pa svakih mjesec dana,pa mozda uspijes i u njima.. pozz i nemoj sto zamjerit  :up:

Offline Luki

• Punopravni član
« Odgovori #20 u: Listopad 09, 2010, 20:22:24 poslijepodne »
Da nažalost mi nije uspio prošli mrijest ali valjda slijedeći bude. Ženka lifalilija mi je jučer opet oblijepila filter sa jajašcima, bit će opet mladih. Nemam pojma koliko sada to traje dok se ne izlegu i proplivaju, vidjet ćemo. Mužjak i ženka sada naizmjenično čuvaju jajašca.

Offline Kruno

• Punopravni član
« Odgovori #21 u: Listopad 09, 2010, 20:41:46 poslijepodne »
žao mi je za     mrijest,btw.ljep aq.

Offline cribenzis

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #22 u: Listopad 17, 2010, 16:54:52 poslijepodne »
koliko je trebalo lifalilijima da se izlegu i proplivaju? pitam jer se moram pohvalit da su mi se počeli mrijestit,isto sam nabavio u aquaterri.

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #23 u: Listopad 18, 2010, 01:02:35 prijepodne »
Ja sam prije par godina imala mužjaka i 3 ženke, ali su dobili colmunaris (nisam znala baš puno o ciklidima)  i svi su uginuli, i evo oslobodio mi se jedan aq, pa bi ih opet imala, i baš sam se ponadala da ce nesto biti od ovog mrijesta da uzicam kojeg malca  :punch:
I ja sam ih bez problema mrijetila, vazno je da su roditelji u miru u aq sami, i da je kvaliteta vode odbra  :up: :up:
šteta,ali držim fige da sljedeci put uspije :)
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline BornaN

• Novi član
  • *
  • Spol: Muški   Lokacija: Virovitica/Zagreb
« Odgovori #24 u: Veljača 25, 2014, 12:43:59 poslijepodne »
Pozzz Ljudi !!! DA vas pitam . Lifaliliji se mrijestili već po teći put i u velikom i u posebnom akv., ali ništa, sve bude super no na kraju ili pojednu ikru ili se uhvati plijesanj. Nisam bio siguran dali da ih uopće hranim, dali da gasim svjetlo, dali da dodajem nešto u vodu protiv plijesnji ili da ih uopće vadim ??? pomagajte  -?