nisam baš pristalica samostalnog izvođenja takvih pothvata ako nemaš iskustva.......velika je to litraža da bi se eksperimentiralo.....ako i radiš sam pazi da uzmeš najkvalitetniji silikon, danas sam dobio naručeni vanjski filter od stakla, dimenzije 80 x 40 x 45 sa dvije komore sastrane 30 x 40 i u sredini komora za pumpu 20 x 40....mislim da sam možda malo i pretjerao ali ne planiram svake godine nešto mijenjati pa nek imam prostora za nadogradnju, akvarij mi je 450 litara.....mislim da je čak jedna takva komora dovoljna za tvoj akvarij, pa čak i moj, samo je treba kvalitetno napuniti...
čovjek mi je rekao da koristi nekakav belgijski silikon i vidim da je kvalitetan jako u odnosu na moj koji sam kupio u trgovini kao silikon za akvarije koji je koštao 40 kn, ali skuplji nisam ni vidjeo......
staklo sigurno moraš brusiti ako nije ravno....neznam čak ni čime se brusi, da li treba neka specijalna ploča za staklo......nađi nekoga ko je to već radio da bude uz tebe, jer 350 litara na podu u sobi nije lijepo....sretno u svakom slučaju...