Kolovoz 09, 2025, 10:59:43 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: uski akvaij dimenzije?  (Posjeta: 2741 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline crveni borac

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
uski akvaij dimenzije?
« u: Rujan 15, 2010, 21:27:27 poslijepodne »
Imam tri normalna akvarija al imam prijatelja koji želi zidni akvarij da malo pojasnim: zazidao je prozor u dnevnom boravku i ostalo je udubljenje u zidu otprilike visine 120cm x širine 120cm al zid je ostao dubok nekih 12-14 cm sad bi zelio napravit nekakav akvarij za to naravno ne toliki možda da tolika širina al ne i visina pa me zanima dal je moguće napravit nešto tako usko nije ga problem polijepit al strah me da je to preusko i za neonke a  za sadnju i čišćenje ako razumijete kako sam opisao da bi to izgledalo za vikend idem kod njega pa ču slikat

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
Odg: uski akvaij dimenzije?
« Odgovori #1 u: Rujan 15, 2010, 21:35:26 poslijepodne »
Tu se moze stavit još jedna malo dublja ploča i tako dobit na dubini za još dodatnih 10-tak cm , i bez beda bi onda s dubinom od 2o i neš cm mogo sredit aq za neonke  :)
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #2 u: Rujan 15, 2010, 21:38:26 poslijepodne »
Mislim da si malo pomješao pojmove... dužinu širinu i visinu

Offline crveni borac

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Rujan 15, 2010, 21:44:31 poslijepodne »
Mislim da si malo pomješao pojmove... dužinu širinu i visinu
nema veze ako si shvatio na šta mislim d 120xv120xš12-14cm

Offline crveni borac

• Punopravni član
« Odgovori #4 u: Rujan 15, 2010, 21:45:44 poslijepodne »
Tu se moze stavit još jedna malo dublja ploča i tako dobit na dubini za još dodatnih 10-tak cm , i bez beda bi onda s dubinom od 2o i neš cm mogo sredit aq za neonke  :)
to nije lša ideja stavit kamenu klupicu da se dobije nekih 20tak cm i to je to  :up:

Offline viky_16

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 31
« Odgovori #5 u: Rujan 15, 2010, 21:55:40 poslijepodne »
ali nikako vidina 120cm?
ako je duzina 120cm, nek visina bude max 40 cm (ja nebi više) i širina oko 20cm (ako se stavi daska) i to je to  :up:
Ako morate birati između dva zla, odaberite ono koje još niste probali....

Offline crveni borac

• Punopravni član
« Odgovori #6 u: Rujan 15, 2010, 22:06:17 poslijepodne »
ali nikako vidina 120cm?
ako je duzina 120cm, nek visina bude max 40 cm (ja nebi više) i širina oko 20cm (ako se stavi daska) i to je to  :up:

neće bit visina 120 to je visina  koja je ostala u zidu od prozora bit će max 50ak a mislim se i za dužinu da je smanjimo neznam al mislim da nebi trebalo jer na takvu litražu mislim da bi se mogao nać unutarnji filter dimenzija da odgovara tome ispada oko 120 litara

Offline zeki972

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 52
« Odgovori #7 u: Rujan 16, 2010, 00:10:45 prijepodne »
ali nikako vidina 120cm?

neće bit visina 120 to je visina  koja je ostala u zidu od prozora bit će max 50ak a mislim se i za dužinu da je smanjimo neznam al mislim da nebi trebalo jer na takvu litražu mislim da bi se mogao nać unutarnji filter dimenzija da odgovara tome ispada oko 120 litara

a što bi ti tu stavio od ribica i bilja da se može čistiti i održavati? i kako bi se to  održavalo i čistilo?

Offline hento

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #8 u: Rujan 16, 2010, 14:20:09 poslijepodne »
a što bi ti tu stavio od ribica i bilja da se može čistiti i održavati? i kako bi se to  održavalo i čistilo?

imal sam ja akvarij 70x20x30(dšv) dok sam počel s akvaristikom i nutra su bile neonke, kardinalke i zebrice, fliter je bil nutarnji fluval 2 plus. Kripte, limun i mahovina od bilja. Širina je ok za nekaj zasaditi samo na 20cm širine nemreš očekivat baš neku dubinu al kaj se tiče čišćenja i prčkanja po nutra nije bed.
Ak bu radil ovak uskog nek definitivno neide prek 40 visine, a za filter svakak nekaj s jakim protokom da zavrti vodu na tih metar cvancik dužine i neki mali powerhead s kontra strane da vraća.
Never underestimate the power of the Dark Side

--- Koprivnica ---

Offline Smilas

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #9 u: Rujan 16, 2010, 16:11:14 poslijepodne »
cuj ja imam akvarij 70*44*17 cm i mogu reci da  izgleda odlicno,  ostavlja dojam puno veceg akvarija a za cistiti je ok, da sad radim slican dao bih napraviti jos uzi.. s vremenom ti malo usfali dubine u settingu ali se to da prilagoditi.
Sto se tice rasvjete nek si fino slozi sa prigusnicom za T5 rasvjetu sa  reflektorom, a po pitanju filtera preporucam JBL-ov novi kutni filter koji osim sto je unutarnji i ne bruji ima cak i cijev za "tuš" pa ce mu omoguciti bacanje vode na vecu udaljenost.. i naravno uz to jednu pumpu koja ce mu iz doljnjeg daljeg ugla bacati vodu na otvor filtera. Ja u svojem imam JBL Procristal 50  ali ga sad mjenjam  za 100 jer cu tako eliminirati pumpu za zrak koju imam na drugoj strani samo radi rotacije vode a taj filter je ugodno uzak i stvarno kvalitetan... 

e da, sto se riba tice, male ribe tipa microrazbora ili kardinal neonki unutra uzivaju i svakako ih preporucujem u takvim slucajevima, a da ti ne kazem da sa njima unutra akvarij izgleda jako veliko.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #10 u: Rujan 16, 2010, 17:03:28 poslijepodne »
moj prvi akvarij nakon staklene laboratorijske posude je bio 45x45x25 - upravo dimenzije za jednu nišu, u koju na koncu nikad nije stavljen. zebrice su dosta veselo plivale a mislim da bi u akvariju od 120cm dužine bile sasvim ok.
treba samo obratiti na malu vodenu površinu a relativno neuobičajeno veću kubikažu, da ribice ne bi ostale bez kisika.

Offline zeki972

• Punopravni član
« Odgovori #11 u: Rujan 16, 2010, 17:36:19 poslijepodne »
pa jeste li vi vidjeli o kojim dimenzijama govori? ne o 70 x 44 x 17 niti 70x20x30 cm nego o 120x120x14cm?
pričamo o prozoru u koji su smještene ribe i to  glumi akvarij. tko to  može i kako očistiti i srediti? mene to zanima  kako se to praktično radi ? kako se sadi  bilje na  120 cm dubine i održava?

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #12 u: Rujan 16, 2010, 17:51:26 poslijepodne »
[neće bit visina 120 to je visina  koja je ostala u zidu od prozora bit će max 50ak...

Offline zeki972

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Rujan 16, 2010, 17:52:57 poslijepodne »
[neće bit visina 120 to je visina  koja je ostala u zidu od prozora bit će max 50ak...

hvala marko..ja  sam previdio  taj podatak.. ta visina je ok..ali ono je ipak "malo " previše

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
« Odgovori #14 u: Rujan 16, 2010, 21:34:33 poslijepodne »
http://modernurbanliving.com/2008/09/flat-screen-fish-tank/
I 15 cm je dosta samo treba jedna pumpica da mreška vodu s dna prema površini. Staviš široki okvir iza kojeg sakriješ filter i grijač. Pravo remekdjelo!!

Offline crveni borac

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Rujan 16, 2010, 21:41:25 poslijepodne »
http://modernurbanliving.com/2008/09/flat-screen-fish-tank/
I 15 cm je dosta samo treba jedna pumpica da mreška vodu s dna prema površini. Staviš široki okvir iza kojeg sakriješ filter i grijač. Pravo remekdjelo!!
e ovako nešto bi napravili mislim da se to da lijepo složit kad počnem javim se sa slikama  :star: