vjerojatno sam promasio temu al imam ciklide pa mi najdraze tu pisat 
do sada sam imao akvarij od 120 litara i filter fluval 205
eto napokon uzeo 250-litrasa i sad si razmisljam o filteru pa me ovo zanima:
Eheim 2215, 667,35 kn
Fluval 305, 935,75 kn
dosta mi je velika razlika u cijeni,pa ako ima ko kakav savjet...i kak da je takva razlika
Fluval 305 i Eheim 2215 bas nisu filteri u istoj klasi. Fluval 305 ima protok 1000 l/h i volumen kanistera 6.6 litara, dok 2215 ima protok 620 l/h i volumen 4.8 litara. Standardi su se iz doba Classic filtera promijenili. Cak i novi Eheim 2073 deklariran za 350 litara ima protok 1050 l/h i volumen 7.4 litre.
Stari Classic koji je u rangu sa Fluvalom 305 je 2217, ima isti volumen i protok iako je deklariran za akvarije do 600 litara.
U svakom slucaju ti je bolje uzeti novog Fluvala 305. Jednostavniji je za odrzavanje zato jer ima filtracijske kosare, aquastop ventile, i djelomicno je napunjen medijima. Ovaj Classic sudeci po cijeni vjerovatno nema ulozak za medije, niti aquastop ventile, niti dolazi sa medijima (to jos provjeri, jer postoje novije Classic verzije koje sadrze sve to, ali kod nas su cesci ovi stari bez icega). Jos jedna prednost pred Fluvalom je sto ces u Zg. relativno lako naci kljucne rezervne dijelove ako ti zatrebaju, dok za Eheima malo teze.
Ako te zanima usporedi si:
Fluval (tablica pri dnu 6. strane pdf-a)
Eheim