što se tiće jedenja mladunaca, po mom iskustvu, ako ih ženka oće pojest, onda će ih pojest.
znala sam odvajat ženku prije no što se okotila pa ih pojede.
znala sam ne odvajat pa ih pojede.
znala sam imat nekoliko okota u istom kavezu pa ih ne pojedu, a znala mi je ženka koja je već imala nekoliko legla iza sebe iz vedra neba pojest mladunce.
dirani ili ne dirani.
evo, frendilina se štakorica okotila i kad su malci već bili dovoljno stari za udomit njen prijatelj je došao uzet si 2 a sa ostatkom (osim jednim) se samo igrao.
tu večer jer štakorica podavila sve klince osim tog jednog kojeg nije dirao.
a opet, moj dragi, ja i bilo tko drugi mogu dirat 1 dan star okot mojih cura i nikad ih nisu pojele.
ali to što se tiće mojih cura koje su strogo ljubimice.
hoću reč, povjerenje ima veliku ulogu a toga u masovnom uzgoju nema.
a onih nekoliko koje su za rasplod ugl ne daju dirat malce (oće ugrist, ali ne sve) ali ako ih diram (tj uzimam da bi nahranila manje životinje) opet ih ne podave.
hoću reć, ako su mi podavile leglo to su napravile odmah netom što su se okotile a tak brzo ih ja nisam nikad dirala.
otpada u vodu da su to napravile jer im nešto u prehrani fali kada ih sve hranim isto (ok, moje cure dobivaju i oblizeke ali inaće svi dobivaju kvalitetnu hranu)
otpada u vodu da su to napravile jer im je dosta klinaca pošto radim pauzu između hranjenja
otpada u vodu diranje ili ne diranje (to sam već napisala pa da ne ponavljam)
imala sam par puta slučaj da je druga ženka zatukla tuđe mlade (ali svega par puta)
a imala sam i slučajeve da ih ženka ne zatuče nego ostavi pa druga štakica posvoji
npr:

ukratko, bilo je svega...
ali nisam još imala slučaj da se nešto loše desi ako uzmem cijelo leglo.
neke tada oće hranit tuđe klince, a neke neće
evo, tu je svatko sa svakim i međusobno se ne diraju:

ali to je, da tako kažem, trening povjerenja od kad progledaju