Idem iz noćne smjene doma ... 6 u jutro ... žena ošla na posao ... klinci kod susede na vikendici, nema ih do nedjelje navečer ... znači solo sam doma ... fino, odlučih napraviti generalku svih barica.
Kuvam kafu ... da me malko razdrma ... mož i jedan pelin, s ledom, onak, za želudac. Vadim hampere, ručnike i ožeži ... prvo mali Glupidarij. Sve van, gupije u kantu ... a sve to zbog je*enih puževa (svih mogućih vrsta

) ... fakat se množe ko gamad. Prokuvam što je za prokuvat, pustim u pogon i vratim Gupije unutra. Kolko je sati, 10. Ajd u dućan ... treba nešto i jesti ... neki SDO

. Dođem nazad iz dućana, ajd idem izvadit ribe iz Caymana ... sisaj vodu u hampere ... vadi drvenariju ... travuljagu ... 'vataj ribe ... sve ide brzo i fino (Jura bode). Ribe u kanti. Idem neš' jesti ... poslije klope, idem nastavit' jer ipak treba opet u noćnu a ionako sam propustio dremku. Uzimam Cayman i s njim u kadu ... u kadi pokušam odvojiti onaj donji okvir, ali učinim to krajnje usrano i prdne Cayman ... dok si dlanom o dlan

.
Šta sad ... jeo te patak. Di ću s ribama? Ajd, Juru pospremim u Glupidarij skup s kokosom da ima di bežat i jedan veliki Ozelot ... Glupidarij krcat ... ni čačkalica više. Režem kanistar od 25 litara i ostatak ekipe pospremim unutra skup s drvenarijom, Anubiasima i pustim Caymanov filter u pogon (u tom odrezanom kanistru). Radi, sve pet ... ne buju sigurno pokrepavali. Rasklapam Caymana, poklopac i ostalo (da se sve raskopati) osim gornjeg okvira koji je izgleda zasilikoniran (al' budem ga ja već, sutra-preksutra).
Kol'ko je sati? 17:30 ... a u pi*ku ma*erinu kasnim na posao. Tuširam se i lagano psujući sam sebe idem opet u noćnu smjenu umorak ko' da sam kopao kanale. Sada radim ... baš

.
Nego, paz', vamo. Tko zna dobrog,
al' dobrog majstora da mi složi akvarij isti kao ovaj Caymanov tak' da ga ubacim u njegove originalne okvire i nastavim opet tamo di sam stao? Ajmo ljudi, dajte prijedlog, stvarno se osjećam usrano

.Kćerkica kad se sutra vrati s izleta ima ... ma ... bit će

... a sve zato jer je tata sj*bo akvarij ... baš usrano

.