Srpanj 18, 2025, 17:16:06 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: koja je ovo alga?  (Posjeta: 1478 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Faber

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
  • Lega iz Dubrovnika 8)
koja je ovo alga?
« u: Rujan 07, 2010, 19:53:57 poslijepodne »
dakle..ne mogu vjerovat da mi je staro bilje puno ovoga na slici..jel riječ o crnoj ili???
e isto tako moram napomenuti da je sve sad pobijelilo...i alge i bilje skoro a bogami i ribe(ostalo par ribica)...naime...krivo sam naštimao co2 niko od ukućana nije gledao i ošlo sve u ćurac  :'( ali me ipak zanima koja je ovo alga

N.multifasciatus
 Cayman60
Tanganyika  Watt Wolln Wir Trinken? so ein durst

Offline cann

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
Odg: koja je ovo alga?
« Odgovori #1 u: Rujan 07, 2010, 20:06:23 poslijepodne »
bba..digni nitrate iz drž stabilan co2  ;)

Offline Marko_Sp

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #2 u: Rujan 07, 2010, 20:21:51 poslijepodne »
ja mislim da je fuzz alga (nemam pojma o hrvatskom). ja sam je se riješio (kao i ostalih) tako da sam digao nitrate i CO2 te smanjio svijetlo.

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #3 u: Rujan 07, 2010, 20:29:20 poslijepodne »

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
    • ART IMAGE
« Odgovori #4 u: Rujan 07, 2010, 20:45:55 poslijepodne »
Staghorn.

A standard , podigni co2 , dovoljno  makroelementa... 
Nekako su ti blijede te limnophile , daj nitrate na 20ppm...

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #5 u: Rujan 07, 2010, 20:58:09 poslijepodne »
Imam i ja problema s njom... Otkad sam otišao na more i prestao s gnojenjem, DIY CO2 se potrošio i kad sam se vratio imao sam što vidjeti...

Neki dan kupio bocu i sad gnojim sa EI metodom, nadam se dobrim rezultatima u naredna 2-3 tjedna...

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #6 u: Rujan 07, 2010, 20:58:24 poslijepodne »
a niste pratili temu o blijedim mladim biljkama? eis,pucam nitrate sve u 16 ovo je sad još i super kako je bilo  :D
no kažem...jučer sinoć sam pobio sve u akvariju sa CO2......bem ti i dizanje co2 i mene i poso i sve  :down: :down: :'(

dc je inače uvijek bio blago zeleno žut ...što mi po tablici govorilo da sam imao i više CO2
kažete
1.bba
2.fuzz
3.Staghorn  :D
ok to sam i ja mislio pa sam zato mislio otvorit topic jel se nisam mogao odlučit koja je  :D da spomenem da sam po kamenju i starim listovim imao i BBA...nestala je...ali se opet pojavila u malom broju i stagnira po kamenju je večinom i starim donjim listovima od pogostemona...pa i u mahovini... ali ovo po starim listovima mi neda mira :( niiikako je se riješiti!
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
    • ART IMAGE
« Odgovori #7 u: Rujan 07, 2010, 21:06:39 poslijepodne »
Koliko nitrata daješ?
Nešto ti fali jer baš ne izgleda zdravo bilje..
Koliko ppm-a svega dodaješ? Mikroelementi i željezo?

Nije toliko bitno koja je alga , lijek je isti , zdravo bilje. ;)

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #8 u: Rujan 07, 2010, 22:52:09 poslijepodne »
 :o :( e ajde molim vas pogledajte u mojoj temi u ovom podforumu,mislim...da si i ti komentirao tamo.....napisano mi je sve koliko šta itd...
"Mladi listovi blijede"
Biljke su puno bolje( e da i posvjetljene su jer se trebala vidit alga...Limnophila nije ok baš..ali se poboljšala full..usporedi slike iz starog topica i sada...
ostale su mi zdrave biljke stoga.....
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline ibanezfrelon

• Punopravni član
    • ART IMAGE
« Odgovori #9 u: Rujan 08, 2010, 08:07:02 prijepodne »
U toj temi se vidi da si imao frku sa malo nitrata... Ali ne piše jesi li ti te nitrate pojačao na kraju :D

Ja bi na tvom mjestu dodao NO3- 25ppm , PO4- 3ppm , željeza 1ppm (ako daješ Profito onda bar poduplaj dozu , možeš i 3x)

CO2 drži na što većoj razini , DC stavi pri dnu akvarija , nasuprot co2 reaktoru.

Druhim rječima , gnoji po EI.

Naravno , nemoj zaboravljat one stvari koje se podrazumjevaju- čistit filter , dobar protok , redovite tjedne izmjene vode , odstranit ručno algi koliko možeš itd.

Ako tako budeš radio , bez da propustiš nešto , onda ćeš riješit problem..

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #10 u: Rujan 08, 2010, 09:47:09 prijepodne »
meni ovo liči najviše na staghorn i ja je se nikad nisam uspio riješit kad sam imao prošli postav. U svakom slučaju napravi sve kako je gore navedeno i podebljaj s gnojivima. Bilo bi dobro da zaražene dijelove biljaka, ako je moguće odstraniš. Možeš probat riješit i s H2O2, to je barem meni pomoglo. Kupiš ga u bilo kojoj ljekarni, u špricu i lagano po zaraženim dijelovima. Isključi filter i pumpu dok to radiš, a po mogučnosti i svijetlo jer je fotosenzibilan. Nek tak odstoji jedno 10 min i onda sve uključi i napravi izmjenu bar 30% vode.

Žao mi je zbog riba i ostalih organizama što si izgubio, ali to je škola koju su skoro svi prošli. Zato co2 i nije zezancija, ali siguran sam da ćeš od sada ekstra paziti.

Offline Faber

• Punopravni član
  • Lega iz Dubrovnika 8)
« Odgovori #11 u: Rujan 13, 2010, 21:43:55 poslijepodne »
e ovako..pošto su mi ostali samo otići i čak tri neonke(od cijelog prekrasnog jata)  :'( :'( i jedna crna   :'( :'( :'( smanjio sam hranjenje drastično...fosfate ne dodajem svaki dan ali nitrate gruvam svaki dan i to jaču dozu...to đubre od alge stagnira ali...toga se nikad neću riješit...crnu vidim da počinje crvenit pa bijeli pa je sad maltene ni nema više...a nemam pojma.još jedino lampe da promjenim

i da CO2 nije za budale poput mene koji ide ujutro u 5:30 naštimavat dok još spava..i trči na brod..a hebo te pa da mi niko od ukućana do 17h nije mogao pogledat akvarij...eto mi na sad
N.multifasciatus
 Cayman60

Offline cigo

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
« Odgovori #12 u: Rujan 13, 2010, 23:10:15 poslijepodne »
evo ak te kaj tiješi i ja sam pobio brdo riba s co2 (2x) i jako je bolilo. Ak ti ni to nije pomoglo, i Amano je pobio hrpu riba s co2, ak ti nije ni to znaj da je Ševa pobil puno ljudi......  :D :D

Uglavnom co2 nije igračka kao što si naučil. Jednom kad narihtaš nemoj više dirat.

Ova alga kod tebe u akvariju je neka iz vrste RODOPHYTAS i riješit ćeš ju kao što sam rekao sa peroksidom ili s EC, ali on je malo jači, pa bi i biljka mogla nastradat.

Glavni problem akvarijapo meni je bio kronični nedostatak co2. Biljkama treba malo vremena da se na njega "naviknu" tak da daj vremena da se alge povuku. Pokušaj što više uklonit ručno i radi češće izmjene vode. Drugi problem je nedostatak nitrata. Mislim da je glavni krivac glossa koja je velki potrošać NO3. Znam da ih trenutno nemaš (nažalost nemam niti ja, inaće bi ti poslao). Naručio sam ih, pa kad stignu se dogovorimo.