Kolovoz 09, 2025, 09:41:26 prijepodneNajnoviji Član: Kiki24

Autor Tema: Juwel grijač - problemi  (Posjeta: 3444 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Salem

• Trade Count: (+6)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb, Travno
Juwel grijač - problemi
« u: Rujan 07, 2010, 10:25:26 prijepodne »
Originalni 200W grijač od RIO180, čini se kao da ne održava temperaturu tj. da jedino toplina od lampi i otvaranje/zatvaranje poklopaca utječe na temperaturu vode, što naravno primjetim tek kad ovako lijepo zahladi kao danas. Međutim kad ga izvadim iz one kutije od filtera da vidim da li uključuje i isprobavam ga u boci od 6l vode čini se da radi OK i da uključuje :question: :roll: :question:. Lijepo sam ga u toj boci podesio sa termometrom da temperatura bude točno ona koja je na skali njegovog termostata no kad ga ubacim u RIO180 kao da nema efekta. Još dok je bio pod garancijom vrlo ljubazna teta u Belugu mi je dala drugi no čini se da se taj drugi jednako ponaša, pa nisam više bio siguran da li nešto nije u redu sa grijačem ili sa mnom točnije mojim načinom mjerenja. Dilemu još nisam rješio (možda je i jedno i drugo) no sigurno je jedino da je garancija istekla. Ima li netko sličnih iskustava sa tim grijačem i da li zna kako se otvara? Da li je dovoljno skinuti dugme regulatora pa se onda ona guma samo potegne gore ili treba još nešto?

Offline Nuclear

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
Odg: Juwel grijač - problemi
« Odgovori #1 u: Rujan 07, 2010, 10:30:42 prijepodne »
U biti meni se dešava ista stvar u zadnje vrijeme... Grijač mi je na 30, a voda 24.5, kao da mi protok nije dobar kod grijača, a znam da grijač radi 100%...

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #2 u: Rujan 07, 2010, 11:13:14 prijepodne »
Pa uglavnom se grijači dadu podesiti. Pretpostavka je naravno dobar termometar i da ga se stavi negdje gdje je dobra cirkulacija vode. Ono dugme kojim se regulira se obično može rastaviti, na vrhu je čep koji se izvadi (šrafencigerom, čakijicom) ispod je skriveni šaraf. Dugme se izvadi pa vrati natrag, ovaj puta u takav položaj da kazaljka na skali pokazuje temperaturu koju zaista i održava. Grijači često dolaze sa tvornički aljkavo podešenim ili nepodešenim termostatom - ili možda podešenim po nekim visokomozgovnim matematikama koje ne razumijem. Ovaj moj Juwel se ponaša i nakon što sam ga kao podesio, možda bi trebalo ponovo...

Offline Nuclear

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #3 u: Rujan 07, 2010, 11:16:37 prijepodne »
Cirkolacija mi mora biti dobra, kad je grilač u filteru, al ak me nastavi zezat i kad ne budem više mogao dobit temperaturu uzimam Jagera od 200W i miran sam...
« Zadnja izmjena: Rujan 07, 2010, 11:21:36 prijepodne od lllnuclearlll »

Offline hento

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #4 u: Rujan 07, 2010, 13:26:51 poslijepodne »
[quote aut ;)uclearlll link=topic=48841.msg530570#msg530570 date=1283850997]
Cirkolacija mi mora biti dobra, kad je grilač u filteru, al ak me nastavi zezat i kad ne budem više mogao dobit temperaturu uzimam Jagera od 200W i miran sam...
[/quote]

Ajd ti fino uzmi 2 ili čak 3 Atmana 300W za istu lovu pa odma imaš i koji u rezervi
Never underestimate the power of the Dark Side

--- Koprivnica ---

Offline miro2404

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
  • hm
« Odgovori #5 u: Listopad 25, 2012, 14:38:08 poslijepodne »
pozdrav,,poslije čiščenja grijača juwel,,valjda sam ga pojačao do kraja,,zato mi je skočila temperatura na 30,,pošto se nevidi mjerač temperature na grijaču,,izvadio sam ga izvan filtera,,i pratim na toplomjeru temperaturu,i smanjujem,,kad ga podesim na 26 izvan filtera ,,onda ga vračam nazad u filter,,od minimuma s desno na lijevo ima 24 žlijeba ,to se osjeti kad se vrti,,to su zakomplicirali,,

Offline miro2404

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški  
  • hm
« Odgovori #6 u: Listopad 25, 2012, 15:03:59 poslijepodne »
s lijeva na desno  od 0 do 32 stupnja,,ispravak,,ima kao što kolega kaže lampica,,pa se prati i vrti dok se neupali,,

Offline Brljator

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
« Odgovori #7 u: Listopad 25, 2012, 18:52:38 poslijepodne »
Kod mene obrnuto :D :D  Wave grijač 100 w na 80-90 l vode  i temperatura je ravno 27 , pratim često i tak stoji, a probavo sam ga  štelat od min do mah , on drži vodu na 27  , i vidim da je dost vremena ugašen, termostat radi :nerd:

Offline pulek

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 53
« Odgovori #8 u: Prosinac 26, 2012, 11:50:31 prijepodne »
Problem kod Juwel grijača je ako se nakupi kamenac oko osovine za regulaciju koja je plastična i nastavlja se na mesingani vijak koji je u samom grijaču i razmiče pera bimetala,pa kod same regulacije pukne ta osovina da se i ne primjeti dok ju ne potegneš prema gore.Dok to ne skužiš ili je zima u akvariju ili grije ko lud.Popravak se ne isplati probao sa više vrsta ljepila.Najbolje rješenje eheim jager 200w i njihovi grijači su nepoderivi 50w stane u record 600 sigurno ovaj 200w ne stane u rio125 provjeri dali stane u rio180 u 240 i300 sigurno stane na mjesto gdje je bio originalni provjereno.

Offline jurgen88 & Nija

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 48
« Odgovori #9 u: Prosinac 26, 2012, 17:20:59 poslijepodne »
ma ti grijači su obično sr..., meni je na isti način prestao raditi 300w i kod šogora na visionu 200 w, jednostavno je u juwelu sve napravljeno da redovito rikava, tako da se moraju kupovat njihovi precijenjeni dijelovi. meni je i pumpa krepala 1500 lit/h, onak 500 kn košta pumpa, hahaah likovi nije 3 godine radila, šogoru krepala 600 lit/h za dvije godine, samo počne zujit i doviđenja.

Offline Salem

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Prosinac 27, 2012, 20:24:51 poslijepodne »
Pretpostavljam da si otvarao grijač pa me zanima da li je ona guma na vrhu zalijepljena/zakitana ili samo nabijena? Ako to skinem i vratim natrag bit će vodonepropusan kao i prije?

Offline Dini

• Trade Count: (+3)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 31
« Odgovori #11 u: Prosinac 28, 2012, 13:38:17 poslijepodne »
ja sam otvarao neki fuš grijač, jednostavno je prestao raditi i kad sam ga otvorio i maknuo iz one kao epruvete vidio sam da je ona  žičica pukla i da zbog toga ne grije. to sam opet spojio, vratio sve nazad i eto sada grije vec skoro mjesec dana tako. Inače bi kupovao novi, al nisam baš imao izbora jer je akvarij vec bio na 20 stupnjeva, a svi ducani zatvoreni.

Offline dbari81

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Juvel Rio 180 (moj Guppy tank)
« Odgovori #12 u: Siječanj 02, 2013, 15:41:01 poslijepodne »
Ja isto imam problem s mojim Juvel grijacem iz mog rio 180 akvarija. Nocu temperatura padne a danju se digne, razlika je i do 3C noc dan.
Ja cu probati preci na jeger 200w. Mislim da je ovaj Juvelov sranje, dok toliko ljudi ima problem s njim

Offline pulek

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #13 u: Siječanj 03, 2013, 15:44:02 poslijepodne »
Obje gume vanjska odnosno gornja a i ona ispod samo su nabijene i ta nutatnja dihta kad je opet utisneš u staklenu pipetu imam juwel 50w i 150w ispravni grijač samo te osovinice su polomljene za regulaciju ako nekom trebaju dijelovi nek se javi poklanjam oba grijača.

Offline dado001

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #14 u: Siječanj 03, 2013, 18:38:57 poslijepodne »
ajmo elektricari dipl elekotrotehnike i ostali,,,

sami grijac se lako rastavi sve metodom lagano iscupaj,,, plavom strelicom oznaka djelovi su gume samo se iscupaju, plastika oznacena zutom strelicom samo se makne

e sad osovinica sa maticom m3 ona je ova  oznacena crvenom, to je inace osovina kojom rihtamo temperaturu na skali od 18 do 32 ili tako nesto

e sad tu osovinu ja mogu vrtiti u krug od besvjesti i time pomicem ovaj limic ovaj bimetal ili sto vec oznacen strelom zuto,, te time se taj lim odvaja ili priblizava tocno na lokaciji gdje sam stavio zelenu strelicu,

pitanje je samo kako ga bazdirati koliko odvrtiti tu osovinicu i onda je pustit na miru da nam tocno pokazuje temperaturu,,ja sam strojar pa sam zaboravio ove sheme oko bimetala i podesavanja termostata 

Offline dado001

• Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #15 u: Siječanj 03, 2013, 20:29:51 poslijepodne »
rjeseno sve sam sklopio, i samo gore onaj sta okrecemo slomio sam granicnik da ga mogu vrtiti u krug,te  bazdirao na nacin da mi iskljucuje na 25 stupnjeva kad je voda

samoje problem kaj sa vrmenenom se izgubi povezanost brojeva stupnjeva i  same temperature vode, sami grijac je sasvim ispravan i funkcionalan..pozdrav

Offline pulek

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #16 u: Siječanj 07, 2013, 17:42:45 poslijepodne »
Evo danas sam vidio ovaj post, na slici koju je dado objavio označeno je crvenom strelicom osovina regulatora temperature mesingani vijak-pvc kod mene su na oba puknute te osovinice ako neko treba grijače ispravne ili dijelove neka se javi poklanjam ih.