Srpanj 23, 2025, 21:22:27 poslijepodneNajnoviji Član: lfrketic

Autor Tema: Slika za pozadinu akvarija  (Posjeta: 8108 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline blur

• Trade Count: (0)
  • Novi član
  • *
Slika za pozadinu akvarija
« u: Svibanj 28, 2005, 01:54:00 prijepodne »

Pozdrav ekipi,

ovo je eto moj prvi post na forum nakon dugo lurkanja i pokušavanjaaktivacije (btw. jeste li znali da HT-ov virus scaner ne propušta poruku za aktivaciju usera na forumu?).

Prije par tjedana sam napraviosvoj prvi home made akvarij od oko 60l netto (60x30x40). Sve je počelo sa zlatnim ribicama (Carasus Auratus) koje smo počeli stalno dobivati kad bi slavili rođendan nekog od klinaca u Donacu:). U početku su nam ginule kolude no treća koju smo dobili je bila neobično žilava i preživjela je evo skoro pola godine. Malo je i prerasla one kutije koje idu s njom pa smo joj napravili novi akvarij.

U njega smo ubacili filter Duetto DJ100 (350l na sat - bučan za popizdit ako usisava zrak, nečujan ako se zatvori ulaz za zrak). Stavili smo podlogu od krupnog tamnog šljunka 4-8i par kamenja i jednu veliku bijelu školjku tzv. školjkaču dijametra jedno 30 cm. Vidio sam po forumima da se školjke ne stavljaju jer se otapaju u vodi ali ovu sam testirao s octom i uopće se ne pjeni pa sam je stavio. Šta mislite hoće li to smetat zlatnim ribicama?

Da dodali smo još tri ribe unutra tako da su sad dva crveno bijela karasa (jedan s velikim repom i comet), jedna narančasta pajčolanka i jedan crni teleskop. Znam da se preporučuje jedna zlatna na 35 l vode ali to bi možda išlo s velikima, dvije male u 60 l mi je totalno pusto. A ne znam može li se uopće nešto drugo miješat s njima?

Biljaka još nema jer nema ni lampeni poklopca. Ne znam ni da li će ih biti - malo mi je splasnuo entuzijazam za samogradnju kad sam vidio na forumu da u Bauhausu ima 60 l za 400 kn i 112 l za 800 kn tuto kompleto - ja sam samo za staklo i filter potrošio 300 kn i puno živaca i opet mjehurića ima posvuda.

Koje bi biljke mogao staviti bez lampe, ide li anubias neki, koliko je gradnja poklopca kod forumskih majstora?

Napravio sam par slika akvarija ali nisu baš nešto, pa se mislim kako napraviti bolje slike, koliko svjetla bi trebalo pored flasha? Stalak imam.

I konačno zadnje pitanje (za sada:-) iz subjecta - uzeo sam sliku za pozadinu i kada to zalijepim sa selotejpom za akvarij čim akvarij gledam pod kutem (a obično ga gledam pod kutem jer je u kutu sobe) vidim ogledalo umjesto slike, no kad smočim staklo i slika se zalijepi za staklo - vidi se iz svih kuteva. Dakle pitanje je da li se pozadinske slike lijepe za staklo nekim lijepilom i kojim ili samo pričvrste sa selotejpom? Ima li samoljepljivih slika?

Eto malo je puno pitanja,ali tako je to kad tjedan dana čekaš aktivaciju i imaš sto stvari za pitat.

Pozdrav ekipi,
više upoznavanja u slijedećim postovima, moram ić leć:-)
Zagreb / Britanac

Offline lula

• Punopravni član
« Odgovori #1 u: Svibanj 28, 2005, 08:27:00 prijepodne »

Pazi da ga ne namočiš. znam bolje se vidi ali če ti se kamenac naloviti i onda bude grdo za vidjeti.
Varaždin / Hrvatska

Offline Max....sz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Ex. Roštiljator
    • Max Juhasz - Photography
« Odgovori #2 u: Svibanj 28, 2005, 09:47:00 prijepodne »
Pozdrav i dobro nam došao ... nemrem ti sad niš puno odgovoriti jersam tu samo na kratko i bris dalje,no netko će se već naći za odgovor ... ja ti samo želim dobrodošlicu i znaj ... vrlo brzo ćeš znati sve što si htio znati a nisi se usudio pitati .
Ženski pokret je prava stvar, naročito ako je ritmičan.

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #3 u: Svibanj 29, 2005, 10:32:00 prijepodne »
Poklopac ti moze napraviti neki stolar- ja sam narucila za svoj 180-litarski akvarij poklopac u koji je sa donje strane napravljen od bijele plastike, a gornja strana je od drveta (lamperija) i stvarno super izgleda. Izgleda poput krova kuce i jos k tome ima vilu na kojoj je prozor kroz koji hranim ribice da ne moram dizati citav krov. Samo pazi ( ak ces i ti tako praviti ) da ti i tu vilu sa donje str osuiguraju plastikom jer ce ti se pocet raspadati... Moju nisu pa bas i nije u najboljem stanju. Rasirilo se drvo pa bas ne sjeda na svoje mjesto. Inace ovo ti estetski izgleda jako lijepo...al i nije bas jeftino... Ono drvo se pofarba bezbojnim lakom u boju drva-oko AQ stavis cvijeca (mislim kucnog cvijeca a iznad objesis puzavce...)i izgleda super
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline shadow_x

• Punopravni član
    • http://www.google.com
« Odgovori #4 u: Svibanj 29, 2005, 14:12:00 poslijepodne »

Citat: blur

I konaèno zadnje pitanje (za sada:-) iz subjecta -
uzeo sam sliku za pozadinu i kada to zalijepim sa selotejpom za akvarij
èim akvarij gledam pod kutem (a obièno ga gledam pod kutem jer je u
kutu sobe) vidim ogledalo umjesto slike, no kad smoèim staklo i slika
se zalijepi za staklo - vidi se iz svih kuteva. Dakle pitanje je da li
se pozadinske slike lijepe za staklo nekim lijepilom i kojim ili samo
prièvrste sa selotejpom? Ima li samoljepljivih slika?

Da ti odgovorima na ovo (nije mi se dalo sve citat pa sam letimicno potrazio dio o pozadini):

Namazes ju sa uljem (suncokretovim ) ili
vodom (ulje je dugotrajnije i bolje rjesenje jer voda ishlapi nakon
nekog vremena) i zaljepit ce se. Izmedu stakla i pozadine nesmije bi
zraka.

Offline RobiR

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Svibanj 30, 2005, 18:28:00 poslijepodne »
Ili odeš u apoteku i kupiš glicerinsko ulje (flašica od 1 dcl oko 7 kuna) i namažeš tapetu i staklo s njim. Istisneš višak glicerina i zraknoktom ili nečim. Krajeve pričvrstiš crnom izolir-trakom i to je to.
Santa Cruz / Zaprešić

Offline blur

• Novi član
  • *
« Odgovori #6 u: Svibanj 31, 2005, 00:42:00 prijepodne »

shadow i roby hvala na super idejama.

Stavio sam baby ulje od jednog od klinaca (valjda najmanjeg) i super se drži i bez izolir trake. Samo oko rubova gdje ima silikona nije baš leglopa sam stavio malo selotejpa. Morat ću odrezat višak silikona sa žiletom prvom prilikom kada izvadim vodu iz akvarija i maknem ga od zida. (Možda kad budem dodavao zemlju i biljke.)

Pandorica može li slikica tog krova od kuće, please?

I Max hvala na dobrodošlilci i popravi što prije tog tvog krokodila.

Pozdrav svima vidimo se u subotu.
Zagreb / Britanac

Offline Leoo

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 43
« Odgovori #7 u: Svibanj 31, 2005, 08:20:00 prijepodne »
Dobrodošao. Vidim da su ti već odgovorili, ali još jedan savjet neće škoditi. Kažeš da je pumpa bučna kad pustiš zrak. Da bi to riješio nemoj puštat zrak, nego usmjeri pumpu prema površini, tako da se površina mreška i to ti je dovoljno, svi moji akvariji rade na tu foru i nema nikakvih problema.
Donja Dubrava...

Bolje biti malo glup, nego malo pametan!

Offline blur

• Novi član
  • *
« Odgovori #8 u: Svibanj 31, 2005, 21:53:00 poslijepodne »

Skinuo sam par slika sa fotića na komp.

Prije stavljanja pozadine izgledalo je ovako:

Školjka se zove školjkača, akvarij je home made.

I sad slike nakon čišćenja viške silikona sa stakla i ljepljenja pozadine:

Fali mi još poklopac, biljke, ...

Onda šta mislite o školjki, da li smeta ribama ili ne?

Zagreb / Britanac

Offline Pandorica

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 41
« Odgovori #9 u: Svibanj 31, 2005, 23:19:00 poslijepodne »
Pa koliko znam skoljke ne smiju u akvarije-ispustaju nesto...ne znam tocno sto. A slike krova sam ti poslala na broj mobitela. Vec si ih vjerojatno i dobio... Al mi nisi odg jel se vidi kaj na tim slikama itd...
Zagreb / Sveta Nedelja

Upravo zato što je tako topao, osmijeh je ljepši od bilo kojeg cvijeta na svijetu.

Offline Sheep

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Svibanj 31, 2005, 23:37:00 poslijepodne »
ova školjka je ukras koji se stavlja na televizor ispod tabletića, a ne u akvarij, tako moja mama radi, a ja joj vjerujem
5 sezona u par dana,viva Torrent
Zadar

Offline zare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
« Odgovori #11 u: Svibanj 31, 2005, 23:58:00 poslijepodne »

Citat: Pandorica
Pa koliko znam skoljke ne smiju u akvarije-ispustaju nesto...ne znam tocno sto.

Smeta samo ako su u akvariju ribe koje trebaju meksu vodu al zlatnim ribicama to nebi trebalo smetat.

da je moj ja bi radije da je tu neki panj ali ukusi su razliciti i o njima se ne raspravlja - sve pohvale u vezi izrade akvarija BRAVO
Zagreb/Glavni kolodvor
Tko se mača lača lakukaracha. :)