Lipanj 26, 2025, 16:02:58 poslijepodneNajnoviji Član: hrga1977

Autor Tema: Pomoč  (Posjeta: 3186 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline N@meless

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 36
Odg: Pomoč
« Odgovori #25 u: Siječanj 13, 2011, 16:49:20 poslijepodne »
Dobro, krivo sam se izrazio...
...ugl. moj savjet je da je glupo brachypelma bohemi mijenjati sa Lasidorom parahybanom, ako mu smeta bacanje dlačica, jer ih bana dosta aktivno baca...

Offline Svinjska gripa

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #26 u: Siječanj 13, 2011, 17:18:56 poslijepodne »
bana ih baca pa ova moja ih po meni baca koda sam joj roditelje ubio  :D
a nebi ja nju mjenjo ja bi nju prodo pa od tih novaca si kupio oko 3 nove vrste koje mi se sviđaju
Imam jedno pitanje šta joj je to odozdola na zatku ko kružić sa svake strane ?

Offline ivborosa

• Moderator
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 33
« Odgovori #27 u: Siječanj 13, 2011, 18:11:09 poslijepodne »
Kolege necu nikoga prozivat jer to odmah shvacate kao napad pa pocinjete s obranom sto je potpuno nepotrebno i uopce ne zelim ulazit u takve sukobe....

Dakle tipican primjer onih koji su štreberi i oni koji su praktikanti. Nemožete paukove a ni članke shvačati doslovno! Koliko god da neki terarista ima iskustva i da je prošo dosta paukova nikada nemože napisat članak koji ce bit 100% točan, odnosno koji bi se mogo primjenit na cjelokupnu porodice jer kako je vec 1000 puta receno svaka jedinka je priča za sebe...

Konkretno imam doma parahybanu (svojedobno sam ih imo oko 1000) i gledo sam kak parahybana odrasta i mogu rec da otprilike znam njihovo ponašanje...ja nebi reko da su agresivne ali zasigurno nece pobjec pred opasnosti vec ce napasti nakon upozorenja kao i sve ostale tarantule...

da ne duljim bezveze jer je poanta i vise nego dovoljno jasna....

Doma sam imo G rozeu...taj pauk je živi kamen ne mrda s mjesta osim kad njoj pukne nekaj i onda je agresivna...doslovce napada sve kaj se krece, meni je napala fotić, pincetu ma apsolutno sve...dojdem drugi dan i pauk ne mrda....
Parahybana jedan dan lovi žohare u zraku (za to bi reko da je bilo agresivni i krvoločno) zaletava se na pincetu, baca dlakice, diže noge cim otvoris poklopac...dojdem drugi dan otvorim poklopac ona na mjestu, pomaknem ju malo ona polagano hoda...ali još mi se nije desilo da je pobegla u sklonište odkako je 15+cm...

Hoću rec da je jedino pravilo da nema pravila....tarantule se NE smiju uzimati u ruku, NE smiju se uznemiravat stalno, NE može ih se pripitomit ni istrenirat....i ako se prema tarantuli odnosite kak treba onda je svaka tarantula dobra...

Zapravo jako me nerviraju ovi pametnjakovici na forumu koji tarantule po rukama, glavi i neznam kud sve stavljaju samo da bi se malo iskurč :-X i ispali face...a zapravo ispadaju bedaci jer to ne samo da je loše za tarantulu vec je i stavljanje sebe u situaciju iz koje se svašta može izrodit sto je po meni granica s debilizmom   8) ja osobno bi zabranio takve slike na forumu jer ovdje ima jako puno kvalitetnih ljudi koji tek trebaju naucit puno o tarantulama i koji kopiraju sve kaj vide...(mislim ti si platio pauka, ako ga ti želiš gnjavit i maltretirat samo daj...to si njegov gazda i on je tvoje vlasništvo :nerv:) radi s njim kaj oces ali nemoj to stavljat na forum...
Akvaristika u srcu, teraristika u (cenzura) =) =)

Offline Svinjska gripa

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #28 u: Siječanj 13, 2011, 20:11:49 poslijepodne »
 :klap: LJEPO SROČENO   :klap:
ma budem ja kupil banu ljepa mi je velika je i vidim da su dosta zdrave