ovako, krečem u nabavku pauka i treba mi pomoč
zanima me dali znate nekog pouzdanog iz zagreba tko prodaje tarantulice. kupio bi što manjeg pauka kako bi ga mogao gledati od početka kako raste 
sad me zanima dali mi za početak može poslužiti neka staklena piksa(recimo od pekmeza
dok ne skupim lovu kroz mjesec dana za nešto prikladnije.
što se vste tiče...nemam favorita, novi sam i znanje mi je dosta ograničeno...ali tak i onak mislim ozbiljno krenuti sa ovim "hobijem" i nema šanse da stanem na jednom pauku 
e sad, najvažnije pitanje...sve mi je više manje jasno, samo ne kužim kako se održava i mjeri vlažnost u terariju?
Oko nabavke pauka ti ne mogu pomoci,za to sacekaj nekog ko je iz Hrvatske

Dok je tarantula mala,mozes je cuvati u bilo cemu sto ima poklopac i ventilaciju

Savetujem ti sto manju posudu dok je tarantula 1-2 cm jer je tesko uocljiva u vecim posudicama.
Moja preporuka su ti sve brachypelme ( smithi,boehmei,vagans itd..) , Acanthoscurria geniculata itd..
Ima stvarno mnogo lepih tarantula,sve zavisi od tvog ukusa,trazi imena iz ponude i kopiraj u google da vidis slike,pa izaberi neku koja ti se najvise svidja..
A ovo oko vlaznosti,vecina nas to radi od oka,sve zavisi koju tarantulu kupis jer postoje vrste koje se razlikuju kad je u pitanju vlaznost..
Brachypelme npr. vole nesto suvlje,znaci stavis jednu ciniju sa vodom i to je to.. Acanthoscurria geniculata voli malo vlaznije,pored cinije za vodu prospes jos malo vode da nakvasis zemlju/treset..
Toliko od mene