Mislim da si pobrko loncice ili ti je nekaj krivo pokazo ili si ti krivo zapamtio, jer nemoguce da ima 8000k kad je tako zuckasta boja akvarija pod njom!! NEMOGUCE! 
Evo ti od sylvanije jedan offical katalog, pa provjeri kaj pise u njemu:
http://assets.sylvania.com/assets/documents/095_143.8cea8e40-e22a-406b-9c8f-99be7a9d3f13.pdf
Boja svjetla je 3400k, bas kao sto ja tvrdim po izgledu akvarija
Nakon par godina isprobavanja svih mogućih lampi da i ja kažem koju na ovu temu.
Traxman to sto si ti vidio je na tom katalogu je grolux widespectrum lampa od 3400K i kod nas se ne može nabavit u dućanima...vec samo ova gro-lux kojoj sylvania ni ne navodi Kelvine i koja je puno lošija kvalitetom nego widespectrum.
GRO-LUX Aquarium and Aquarium Wide SpectrumPrije je na tim lampama pisalo 8000K, pa je zato to ostalo ponegdje, no onda su to maknuli. Inače to je sa Kelvinima kod pojednih akvarističkih brandova jako čudno...recimo Hagen Aqua-glo lampa su napisali 18000 kelvina, a daje sličnu boju svjetlosti kao Gro-lux. Valjda napišu nešto bez veze kad ni sami ne znaju šta bi.

Inače da utjesim kolegu neera sa tom gro-lux lampom, sta si je kupio, biljke ce bez problema rast i nemas nikakve brige...uzgajao sam samo pod gro-lux svasta i sve je bez problema raslo. Akvarij izgleda psihodelicno pod tom lampom, no nekom se to svida, nekom ne, al da biljke bez frke rastu po njom to nije upitno.
S obzirom da je jedna lampa u pitanju u tom monolux poklopcu, ako zelis ozbiljnije u biljnu akvaristiku trebat ce ti jos jedna lampa, da biljke od iza dobiju svjetlost, a koju ces stavit odluci sam. Moze ici t5 24W ili 15W T8 ako je rekord 60 u pitanju. Procitaj ovaj clanak svakako:
Rasvjeta biljnih akvarija 
Ovo sa podlogom, biljkama i bojama biljaka nema veze sa rasvjetom...naravno da ako stavimo drugaciju podlogu ili razlicite biljke da ce akvarij drugacije izgledat...