0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.
Redovna izmjena vode...meni je pomoglo kada sam upogonio co2...
Crna čupava na biljkama je znak premalo CO2 , nema nikakve veze sa povišenim fosfatima (vidi članak u mom potpisu).Možeš dodat ugljik sa Easy carbom pa tako smanjit taj manjak co2.Ako je svjetlo prejako , smanji ga.
Citat: ibanezfrelon - Kolovoz 29, 2010, 06:59:23 prijepodneCrna čupava na biljkama je znak premalo CO2 , nema nikakve veze sa povišenim fosfatima (vidi članak u mom potpisu).Možeš dodat ugljik sa Easy carbom pa tako smanjit taj manjak co2.Ako je svjetlo prejako , smanji ga.E morat ću nabavit CO2 A svjetlo je jedna neonka 15W i radi dnevno 9hA i nema mi toliko na biljkama koliko na panjevima i kamenjima!
Svakako co2 ili easy carbo.Koliki ti je uopće akvarij?
ako ti je samo na panjevima, izvadi ih, stavi u kantu punu vode i dodaj dec klore (varikine) ili domestosa,...to će pobit crnu čupavu za minut,..poslije dobro ražentaj i vrati ih u akvarij,...
Citat: Antimon - Kolovoz 29, 2010, 14:46:12 poslijepodneako ti je samo na panjevima, izvadi ih, stavi u kantu punu vode i dodaj dec klore (varikine) ili domestosa,...to će pobit crnu čupavu za minut,..poslije dobro ražentaj i vrati ih u akvarij,...Tako je plus mjeti fosfate PO4 i nitrate No3 te ako ti se neda mijenjati voda možeš jednostavno u filtraciju staviti medije protiv istih npr fosex i nitratex
Ja sam napravio DIY CO2 i stavio crnu pozadinu i dva algojeda i ve se vratilo na staro