Kolovoz 21, 2025, 10:49:20 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: koji filter?  (Posjeta: 1692 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline igorkljajic

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
koji filter?
« u: Kolovoz 24, 2010, 21:29:01 poslijepodne »
Planiram u akvarij od 450 litara staviti dva vanjska filtera.......molim savjete ( što je najbolje uloženo- dobiveno )....planiram imati discuse!

Offline Kruno

• Punopravni član
Odg: koji filter?
« Odgovori #1 u: Kolovoz 24, 2010, 21:48:47 poslijepodne »
Planiram u akvarij od 450 litara staviti dva vanjska filtera.......molim savjete ( što je najbolje uloženo- dobiveno )....planiram imati discuse!
a zašto bi uzeo 2 filtera?
moje preporuke(za ovu litražu) su Eheim filteri iz pro II ili pro III serije.Ja bi Ti preporučio Eheima 2075 koji je odličan filter velikog volumena 9,2l(kanister),ima kvalitetne medije,jaku pumpu,a ostalo možeš pročitati iz tablice.
http://www.eheim.de/eheim/inhalte/index.jsp?key=liniendetail_32319_ehen
Pro II serija
http://www.eheim.de/eheim/inhalte/index.jsp?key=liniendetail_27548_ehen
kada kupuješ vanjski filter netrebaš štedjeti,npr.tetra koja je jeftinija,ima mnogo slučajeva kada je procurila itd.no ne kažem da tebi hoće.
Meni su također jako dobro JBL filteri-cristal profi.preporučio bi Ti najjači model e1500,koji je namijenjen za akvarije from 200-600 litara.
http://www.youtube.com/watch?v=NFKq5RQmdGs&feature=search
lijep pozdrav

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #2 u: Kolovoz 24, 2010, 21:50:33 poslijepodne »
a zašto bi uzeo 2 filtera?
moje preporuke(za ovu litražu) su Eheim filteri iz pro II ili pro III serije.Ja bi Ti preporučio Eheima 2075 koji je odličan filter velikog volumena 9,2l(kanister),ima kvalitetne medije,jaku pumpu,a ostalo možeš pročitati iz tablice.
http://www.eheim.de/eheim/inhalte/index.jsp?key=liniendetail_32319_ehen
Pro II serija
http://www.eheim.de/eheim/inhalte/index.jsp?key=liniendetail_27548_ehen
kada kupuješ vanjski filter netrebaš štedjeti,npr.tetra koja je jeftinija,ima mnogo slučajeva kada je procurila itd.no ne kažem da tebi hoće.
Meni su također jako dobro JBL filteri-cristal profi.preporučio bi Ti najjači model e1500,koji je namijenjen za akvarije from 200-600 litara.
http://www.youtube.com/watch?v=NFKq5RQmdGs&feature=search
lijep pozdrav

..a kaj ti imaš te filterre da ih tak toplo preporučaš?

Offline igorkljajic

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Kolovoz 24, 2010, 22:49:03 poslijepodne »
pa dva bi uzeo zbog bolje cirkulacije vode.....razmišljao sam o jbl cristal profi 1500 x 2 da imam sa obe  strane dobar protok.......kolika je cijena tog eheima kod nas i gdje ga ima za kupiti...?

Offline mbogdan

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • Diskusari
« Odgovori #4 u: Kolovoz 24, 2010, 23:51:18 poslijepodne »
To je prejako za diskuse,diskusi vole mirniju vodu,1x1500 bi po mom bilo dovoljno,samo stavis usise  u oba kuta akvarija s zadnje strane i spojis ih t-komadom i rijesio si problem!U akvarijima s diskusima je pozeljan protok 2-4x volumen akvarija u 1sat sto znaci 900-1800litara,a ti ako stavis 3000 bilo bi previse,uzmes 2x crystal profi 900 i to je to ili ovo s pocetka.
Premda se pokazalo da vanjski kanisteri nisu bas najsretnije rjesenje za akvarije s diskusima,ima puno prljavstine (zbog hrane i izmeta),pa se brzo stopaju,kod staklara napravis stakleni filter,kupis motornu pumpu i imas i bolju filtraciju i prosao si za 1000 i vise kn jeftinije! :up:

Offline Kruno

• Punopravni član
« Odgovori #5 u: Kolovoz 25, 2010, 10:30:43 prijepodne »
samo stavis usise  u oba kuta akvarija
e...sad si me podsjetio na nešto....
što se tiče usisnog otvora,Fluval fx5 ima dosta velik usisni otvor,ako se da moglo bi se prespojiti na filter na koji se kolega odluči.neznam da li paše,zna netko? eventualno bi se moglo zaljepiti sa silikonom ali neznam koliko bi to bilo dobro i da li bi držalo?  -?  -?
p.s.-ja sam mislio na Fluvala 205 prispojiti i usisni i izlazni otvor od fx5-a ali neznam da li bi pasalo,a kada bih zaljepio silikonom neznam da li bi držalo ?  -?

http://www.google.hr/imgres?imgurl=http://www.petmountain.com/link_image/product/standard/522237.jpg&imgrefurl=http://www.petstocks.com/product/Fluval-Replacement-Motor-for-Fluval-404-Motor-Unit-404-A20160.html&usg=__RSZA_w5oM57_AoZq2oe6AIdAqpA=&h=300&w=300&sz=13&hl=hr&start=0&zoom=1&tbnid=e_BQRT-QrV64eM:&tbnh=160&tbnw=160&prev=/images%3Fq%3Dfluval%2Bfx5%2Bparts%26hl%3Dhr%26biw%3D1596%26bih%3D641%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1&itbs=1&iact=hc&vpx=896&vpy=73&dur=1502&hovh=225&hovw=225&tx=138&ty=144&ei=itR0TNT1O5O7jAea9b3gBQ&oei=itR0TNT1O5O7jAea9b3gBQ&esq=1&page=1&ndsp=23&ved=1t:429,r:4,s:0

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #6 u: Kolovoz 25, 2010, 10:41:22 prijepodne »
Svaki filter ima odgovarajucu kosaricu,a i cijevi,ako se stave deblje cijevi,manji je usisni ucinak!Sira je usisna cijev i sila koja se stvara je manja nego kod uze cijevi,opet ne moze se ni staviti preuska cijev,jer tada nema dovoljnu kolicinu protoka! :up:

Offline Kruno

• Punopravni član
« Odgovori #7 u: Kolovoz 25, 2010, 10:58:50 prijepodne »
..a kaj ti imaš te filterre da ih tak toplo preporučaš?
[/quote]
........................................................................................
Nisam napisao da ih toplo preporučam.
Možda si Ti to tako protumačio no onda si krivo protumačio.
Niti sam napisao da ih ja sve imam,niti da ću ih imati.
Svako ima preporuke za ono što on misli da je najbolje.
Netko tko ima Eheima zašto nebi preporučio Fluvala.
Napisao sam "moje preporuke",a ne da ih toplo preporučam.
Misliš da ja imam te filtere kada si napisao da ih ja toplo preporučam.
Kada preokreneš i jednu riječ dovoljno je da shvatiš nešto krivo.
A Ti si shvatio krivo da ja imam sve filtere koje sam spomenuo kao preporuku.
Za Eheima ni netrebam pisati zašto sam ga preporučio.
Za JBL filtere napisao sam da su meni dobri,jer to vidim na više načina.
Napisao sam da su meni dobri,to ne znači da su svima dobri,i da taj filter nikada neće procuriti.
Naravno ima slučaja kada i Eheim procuri,no tada je najčešče razlog neodržavanje.
Također sam napisao da filtere preporučam za tu litražu.,a ne za nekakva vrtna jezerca ili slično.
Ne znam na što si Ti mislio,no mislio si na nešto krivo,zato jer nisam niti neću napisati da ih toplo preporučam.
Preporuka i toplo preporučivanje nije nimalo isto niti je bilo niti će biti.
Ako Ti misliš da je to isto,onda krivo misliš,to sam Ti već i napisao.
Preporuka po meni je nešto kada netko puno čita o nekom filteru,ili da ga ljudi hvale,po kvaliteti itd.Kako hoćeš.
Toplo preporučivanje je nešto totalno drugačije,a po meni je to nešto kada netko i ima iskustva i "staža" s tim filterom.
Ja nemam iskustva i "staža" s tim filterima zato ih i nisam toplo preporučio,ja sam dao preporuku.
Preporuku dajem kada znam da je nešto dobro,kao što je u ovom slučaju dobar stari Eheim.

Offline Kruno

• Punopravni član
« Odgovori #8 u: Kolovoz 25, 2010, 11:03:31 prijepodne »
Svaki filter ima odgovarajucu kosaricu,a i cijevi,ako se stave deblje cijevi,manji je usisni ucinak!Sira je usisna cijev i sila koja se stvara je manja nego kod uze cijevi,opet ne moze se ni staviti preuska cijev,jer tada nema dovoljnu kolicinu protoka! :up:
hvala.
a ja sam se baš ponadao da može.

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #9 u: Kolovoz 25, 2010, 11:08:50 prijepodne »
hvala.

mozes staviti,ali nece biti ucinka ili ce biti manji od onog koji je sada!Kanister filteri su testirani i napravljeni da rade najbolje sto mogu,takodjer je i protok tako podesen! :up:

Offline Kruno

• Punopravni član
« Odgovori #10 u: Kolovoz 25, 2010, 11:11:26 prijepodne »
hvala.

mozes staviti,ali nece biti ucinka ili ce biti manji od onog koji je sada!Kanister filteri su testirani i napravljeni da rade najbolje sto mogu,takodjer je i protok tako podesen! :up:
ma neću onda ništa čarobirat,hvala

Offline cann

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 45
« Odgovori #11 u: Kolovoz 25, 2010, 11:13:37 prijepodne »
pa gle..ja sam imal seru i mogu mu toplo preporučit seru, zbog same izrade filtera i jeftinih rezervnih djelova i što odlično obavlja posao..jbl ne bi preporučil jer sam imal prilike radit sa jednim i nije mi se dopao način spajanja cijevi sa filterom, nekak je sve premekano..
a ovo kaj si ti napisal, mi se učinilo kao da ih imaš i znaš njihove mane i nedostatke, a ne zato kaj netko ima eheima ili fluval pa onda veliš za njih da ih ne treba posebno predstavljat i reč da us to filteri u 1.klasi..

Offline Ikota

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Zagreb, Sv. Duh 0959152157
« Odgovori #12 u: Kolovoz 25, 2010, 11:17:33 prijepodne »
A ja sam mislio da filter uopče ne vuće vodu iz akvarija nego samo onaj dio koji je uronjen. a ostalo ide slobodnim padom, Znači šire crijevo više vode u filteru, a povrat iz filtera bi trebao biti odgovarajuće ili tvornički.
Tak ja mislim -?
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)

Offline Kruno

• Punopravni član
« Odgovori #13 u: Kolovoz 25, 2010, 11:22:14 prijepodne »
pa gle..ja sam imal seru i mogu mu toplo preporučit seru, zbog same izrade filtera i jeftinih rezervnih djelova i što odlično obavlja posao..jbl ne bi preporučil jer sam imal prilike radit sa jednim i nije mi se dopao način spajanja cijevi sa filterom, nekak je sve premekano..
a ovo kaj si ti napisal, mi se učinilo kao da ih imaš i znaš njihove mane i nedostatke, a ne zato kaj netko ima eheima ili fluval pa onda veliš za njih da ih ne treba posebno predstavljat i reč da us to filteri u 1.klasi..

O.K.
:giveup:

Offline igorkljajic

• Punopravni član
« Odgovori #14 u: Kolovoz 25, 2010, 19:16:24 poslijepodne »
ja to gledam na drugačiji način......zna se što je kvaliteta, ali isto tako u životu treba imati sreće pa kad kupiš nešto i jeftinije da ti dobro služi. Koliko sam svatio jbl je kvalitrtniji od tetre ili haqos expro, eheim je broj jedan ali je skup, tako da cu se ja zadovoljiti sa zlatnom sredinom.....preferiram jbl jer u Brodu imam mogućnost kupovine tog filtera a ujedno i garancije i rezervnih dijelova da ne moram uvijek ici za Zg ili....jedino u Osijeku nisam gledao, ali planiram ići pa bi Mario bio od velike koristi za pomoć....
Još jedino nisam skužio što si rekao ( Mario ) kako bi mogao napraviti vanjski filter kod staklara i protočnu pumpu....kažeš da je to dobro, a koliko je sigurno, jer kako zamišljam to nije hermetički zatvoreno, voda ide slobodnim padom u mali akvarij i pumpa vraća nazad....? Mario koliki je tvoj akvarij i koji filter ti imaš s obzirom da držiš diskuse i da ti sve dobro funkcionira?

Offline zeljkoc

• Punopravni član
« Odgovori #15 u: Kolovoz 25, 2010, 19:30:14 poslijepodne »
Ja ti najtoplije preporučam unutarnji pregradni stakleni filter, nema curenja, i zezancije prilikom čišćenja, hoće li curiti, ne zauzima mjesto pored akvarija i sl. Za 500-600 kn napraviš stakleni filter sa filter materijalom i pumpom od 2000 l/h koji je po filtraciji (ne po izgledu) ravan vanjskom filteru od preko 3000 kn npr. Eheimu PRO 3 2080.

Offline Baja

• Punopravni član
« Odgovori #16 u: Kolovoz 25, 2010, 19:39:24 poslijepodne »
Svak svog konja hvali pa evo da ti i ja preporučim  svoj filter.
Eheim PRO 3 2080, skup je ali je rješenje za sve gore navedene probleme, ima dva usisa, protok staviš koliki želiš i teško da će se zaštopati kao svi ostali. Ako si u mogućnosti dobavit ga izvana koštat će te manje od  2 najjeftinija koje možeš kod nas nabaviti.

Offline mbogdan

• Punopravni član
    • Diskusari
« Odgovori #17 u: Kolovoz 25, 2010, 19:59:32 poslijepodne »
Sve kad dodjes ces vidjeti,sigurnije je od kanistera 100% nema sanse da se nesto desi,a naravno da cu pomoci ako budem mogao :D ;)