Pozdrav i dobro došao na forum,
i sam sam imao prije zlatne ribice i znam ponešto o njima,no ako griješim ispravite me

najomiljenije uzgojne vrste zlatne ribice su: Shubunkin-mora imati puno mjesta za plivanje,pa je idealno imati jezerce(ako si u mogućnosti naravno),ima živahne boje-bijelo-crveno-crne mrlje.
Sarasa Comet-imaju velike repne peraje,najčešče su crveno-bijele boje,također je dobro imati vrtno jezerce,jer vole plivati.
Lionhead-meni ne previše lijepa riba,po obliku glave,vole višlje temperature vode,i nije dobro držati s drugim ribama.
Ryukin-također vole više temperature vode,ponekada znaju biti veoma živahni(ili je to slučaj samo kod mene

)
Cassarius Auratus-imaju manje repne peraje,vole toplije vode,nije preporučljivo ih držati s ostalim.
Zlatne ribice nesmiju imati oštrih predmeta u akvarijima(što Ti imaš),jer se mogu vrlo lako ozljediti.Ako dobro vidim ovo su morske školjke?Zlatne ribice dosta prljaju vodu pa je preporučljivo imati i filter.Ispod akvarija dobro je imati ploču stiropora kako akvarij nebi napukao ili pukao.šljunak mora biti zaobljen jer ga zlatne ribice nekada znaju cuclati.
Po mojem oku Ti imaš Sarasu Comet.
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=565:zlatna-ribica-carrasius-auratus-zanemarena-ljepotica&catid=20:anci&Itemid=63Sretno sa novim hobijem i još puno saznanja.Lijep pozdrav