da bi izbjegao alge nemoj šokirati akvarij odmah sa svim lampama... pusti da gore prvo 2 pa onda druge dvije a između toga možda na sat dva sve četiri .... trebalo bi tako biti ok i bez algi 
bravo za DIY
Nije se pohvalio, vec ih je sokiro (ko zna cim)

Malo previse svjetla za tih par travki ja bi reko? Pa jako gnojenje, slabi protok vode, malo biljne mase, malo ribica, malo kakice, moonlight betlehem sa 16 diodica na 40V, co2 (no koment) = shit has hit the fan...
Mladene moj malo si ga ipak prečero, ha?

Moj ti savjet ugasi te zarulje, pricekaj da se bilje razraste, gnoji kako sam ti ja prepiso, nabavi neku vodenu pumpicu, pocni stavljati easy carbo (prvih tjedan dana i duplu dozu), pocni ubacivati ribice, nabavi jedno 6-10 otocinclusa i 2 sijamska algojeda(pazi da nisu lazni), co2 topi s necim boljim od obicnog O2 kamena (recimo na vodenu pumpicu, moze i s tim kamenom) i nemoj da ti taj DIY izrazito varira. Ja se jos uvjek cudim kako ti dobijes zuti DC s obicnim DIY bocama i pisljivim kamenom na 240 litrazi, cudno, jako cudno...
a ako mislis zabiljiti i drzati lijepi akvarij bez boce ti to nebu islo... svi smo se mi zaje... s DIY, ali nejde!! A i nema se tolko zivaca i vremena bakcati se s co2 na tolkoj litrazi, jednostavno ti kad tad dopiz....
A da probas radje ciklidni?

i ako trebas bilja dodji jer ga opet imam pola kante, za dan-dva ide u zahod ili dvorisce...
i one zice i zarulje, dobro to izoliraj, zasilikoniraj.... i fiksiraj da nebi sve oslo skupa s tobom u vjecna lovista!
ja se mogu pohvaliti, ma kolko bio pazljiv i spretan, da mi je jednom prilikom upala konzola u vodu (RIO180), naravno pod strujom! I mogu reci da jedan kraj konzole ima dobra vodo-nepropusna grla!!

Laku noc i nemoj da te algice obeshrabe (osim ak nisu cijano.)...