Kolovoz 21, 2025, 10:48:00 prijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Dodatna rasvjeta u Caymanu.  (Posjeta: 836 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline Mladen73

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 51
Dodatna rasvjeta u Caymanu.
« u: Kolovoz 19, 2010, 22:29:04 poslijepodne »
Danas sam nadodao još malo svijetla u Cayana 230L.
Kako već neko vrijeme maštam o još dvije cijevi T5 ili T8, u naletu inspiracije odlučio sam se za Ovo.
2x20W 6500K.

Cijena žarulje 20kn a keramićko grlo 5kn.

Imam još jednu žarulju ali je u ovom naletu nisam montirao.
Iznad je metalna samoljepljiva grafička folija.

Sad je samo ostalo da vidim kome se više sviđa...bilju ili algama.    :roll:

ps: svjestan sam da još nisam sakrio žice.

Offline cicovspu

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 41
  • CiCo
Odg: Dodatna rasvjeta u Caymanu.
« Odgovori #1 u: Kolovoz 20, 2010, 07:57:23 prijepodne »
da bi izbjegao alge nemoj šokirati akvarij odmah sa svim lampama... pusti da gore prvo 2 pa onda druge dvije a između toga možda na sat dva sve četiri .... trebalo bi tako biti ok i bez algi :up:

bravo za DIY
Zaprešić / Vukovar / Križevci
Trigon190
Cayman 60

Offline traxman

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #2 u: Kolovoz 23, 2010, 00:23:59 prijepodne »
da bi izbjegao alge nemoj šokirati akvarij odmah sa svim lampama... pusti da gore prvo 2 pa onda druge dvije a između toga možda na sat dva sve četiri .... trebalo bi tako biti ok i bez algi :up:

bravo za DIY
Nije se pohvalio, vec ih je sokiro (ko zna cim) :D
Malo previse svjetla za tih par travki ja bi reko? Pa jako gnojenje, slabi protok vode, malo biljne mase, malo ribica, malo kakice, moonlight betlehem sa 16 diodica na 40V, co2 (no koment) = shit has hit the fan...
Mladene moj malo si ga ipak prečero, ha? :D

Moj ti savjet ugasi te zarulje, pricekaj da se bilje razraste, gnoji kako sam ti ja prepiso, nabavi neku vodenu pumpicu, pocni stavljati easy carbo (prvih tjedan dana i duplu dozu), pocni ubacivati ribice, nabavi jedno 6-10 otocinclusa i 2 sijamska algojeda(pazi da nisu lazni), co2 topi s necim boljim od obicnog O2 kamena (recimo na vodenu pumpicu, moze i s tim kamenom) i nemoj da ti taj DIY izrazito varira. Ja se jos uvjek cudim kako ti dobijes zuti DC s obicnim DIY bocama i pisljivim kamenom na 240 litrazi, cudno, jako cudno...
a ako mislis zabiljiti i drzati lijepi akvarij bez boce ti to nebu islo... svi smo se mi zaje... s DIY, ali nejde!! A i nema se tolko zivaca i vremena bakcati se s co2 na tolkoj litrazi, jednostavno ti kad tad dopiz....
A da probas radje ciklidni? ;) :D

i ako trebas bilja dodji jer ga opet imam pola kante, za dan-dva ide u zahod ili dvorisce...

i one zice i zarulje, dobro to izoliraj, zasilikoniraj.... i fiksiraj da nebi sve oslo skupa s tobom u vjecna lovista!
ja se mogu pohvaliti, ma kolko bio pazljiv i spretan, da mi je jednom prilikom upala konzola u vodu (RIO180), naravno pod strujom! I mogu reci da jedan kraj konzole ima dobra vodo-nepropusna grla!! :D

Laku noc i nemoj da te algice obeshrabe (osim ak nisu cijano.)... ;)
« Zadnja izmjena: Kolovoz 23, 2010, 00:29:17 prijepodne od traxman »

Offline sibor

• Punopravni član
« Odgovori #3 u: Kolovoz 23, 2010, 05:55:05 prijepodne »

bravo za DIY
Nije se pohvalio, vec ih je sokiro (ko zna cim) :D
Malo previse svjetla za tih par travki ja bi reko? Pa jako gnojenje, slabi protok vode, malo biljne mase, malo ribica, malo kakice, moonlight betlehem sa 16 diodica na 40V, co2 (no koment) = shit has hit the fan...
Mladene moj malo si ga ipak prečero, ha? :D

Moj ti savjet ugasi te zarulje, pricekaj da se bilje razraste, gnoji kako sam ti ja prepiso, nabavi neku vodenu pumpicu, pocni stavljati easy carbo (prvih tjedan dana i duplu dozu), pocni ubacivati ribice, nabavi jedno 6-10 otocinclusa i 2 sijamska algojeda(pazi da nisu lazni), co2 topi s necim boljim od obicnog O2 kamena (recimo na vodenu pumpicu, moze i s tim kamenom) i nemoj da ti taj DIY izrazito varira. Ja se jos uvjek cudim kako ti dobijes zuti DC s obicnim DIY bocama i pisljivim kamenom na 240 litrazi, cudno, jako cudno...
a ako mislis zabiljiti i drzati lijepi akvarij bez boce ti to nebu islo... svi smo se mi zaje... s DIY, ali nejde!! A i nema se tolko zivaca i vremena bakcati se s co2 na tolkoj litrazi, jednostavno ti kad tad dopiz....
A da probas radje ciklidni? ;) :D

i ako trebas bilja dodji jer ga opet imam pola kante, za dan-dva ide u zahod ili dvorisce...

i one zice i zarulje, dobro to izoliraj, zasilikoniraj.... i fiksiraj da nebi sve oslo skupa s tobom u vjecna lovista!
ja se mogu pohvaliti, ma kolko bio pazljiv i spretan, da mi je jednom prilikom upala konzola u vodu (RIO180), naravno pod strujom! I mogu reci da jedan kraj konzole ima dobra vodo-nepropusna grla!! :D

Laku noc i nemoj da te algice obeshrabe (osim ak nisu cijano.)... ;)
Dobro ti govori ako nemaš dosta biljaka nemoj pretjerati sa svjetlom.

Offline Mladen73

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Kolovoz 23, 2010, 07:09:39 prijepodne »
Do daljnjeg...
Serijska rasvjeta 6h, prepolovljeno gnojenje po EI-u, i famozni DIY CO2.
Dodatna pumpica je već unutra.
Danas idem po kojeg Otića i Algojeda...ovisi koliko ću skupiti novćeka.

Komentar?

Offline traxman

• Trade Count: (+2)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 46
« Odgovori #5 u: Kolovoz 23, 2010, 07:48:21 prijepodne »
Ja bi ovaj tjedan stavio na 6, drugi na 8 i treci na 10 ako bude poboljsanja!
Za gnojenje ti neznam kaj bi reko jer EI nisam nikad radio, ja bi radje stavio one moje mililitre i smanjio ih za jedno 20%. Posto neznam kolke vrijednosti su u EI nacinu gnojenja, bas manjak makroelemenata moze izazvati alge, mozda vise nego visak!! Jel mikroelemente ti opce dajes??
Pumpica je  :up:

Ne kuzim kaj hoces reci s famoznim CO2? si ga prepolovio, ugasio?
Ak imas jos malo novceka uzmi EasyCarbo obavezno, barem za pocetak ono od 250ml, jer doza ti je 4ml dnevno tako da ne trosi se bas jako!!

U aquaterry mislim da nemas otica vise, ja bas nedavno uzeo zadnjih 5, osim ak ih nisu dobili, a sijamaca imam jednog u svakom od akvarija i nisam ih bas gledo pa neznam dal ih ima. No dobrooooo pazi kaj kupujes jer ni prodavaci neznaju kaj prodaju, a laznih sijamaca, flying foxova isl ekipe ima kolko hoces, a poslje imas ribicu koja ne papa alge (BBA-koja je najcesca i vezana uz kolebanje CO2).

Obavezno prouci ovo, jer ces se lako zaje...:
http://www.akvarij.net/index.php?option=com_content&view=article&id=259:kako-prepoznati-qpravogqsijamca&catid=20:anci&Itemid=63

I BTW. nabaci koju sliku, da vidi narod sta se deseva u AQ, mozd padne koji pametni savjet...

Ps. S obzirom da si nedavno rasturio cijeli setup zbog stavljanja hranjive podloge i nisi sacuvao vodu, a filter neznam u kakvom je stanju bio prije, mozda su ti i zato iskocile alge? Kakva ti je voda? Jel mutna, zelena, bistra i cista?

Jel trebas pol kante bilja?
« Zadnja izmjena: Kolovoz 23, 2010, 07:55:29 prijepodne od traxman »

Offline nihorvat

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 38
« Odgovori #6 u: Kolovoz 23, 2010, 17:46:10 poslijepodne »
Zanima me di si kupio tu samoljepivu metalnu foliju i koja joj je cijena
Split

Offline Mladen73

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Kolovoz 25, 2010, 11:38:04 prijepodne »
Zanima me di si kupio tu samoljepivu metalnu foliju i koja joj je cijena

Neznam da li smijem odgovoriti, no kako je zgodna stvar riskirat ću.
"Rem B" ulica Kraljice jelene br. 6. Skroz dolje kod Branimirove.
Prodaju opremu za sitotisak. Cijenu neznam, jer smo ju davno kupili za firmu.