Svibanj 06, 2025, 14:00:20 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Jacina rasvete  (Posjeta: 1365 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline Ultrashmele

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
Jacina rasvete
« u: Kolovoz 18, 2010, 14:21:46 poslijepodne »
Meki korali mi se slabo otvaraju. Da li je moguce da mi je jako svetlo? Akvarijum je visine 55cm i sirine 50, 130 litara. Parametri su ok. Meki korali su uglavnom u nizem delu. Imam 4 t5 lampe od po 24w, 2 bele i 2 plave, sa reflektinim odsevnicima. Od 10 do 12 rade 2, od 12 do 22 sve 4, a od 22 do 24 opet 2...

Offline Pamook

• Član redakcije
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Stark Raving Mad
Odg: Jacina rasvete
« Odgovori #1 u: Kolovoz 20, 2010, 14:26:51 poslijepodne »
U morskoj je sve moguce, a i dosta individualno od akvarija do akvarija... mislim da ti je jedino rjesenje probat "setat" koralje (mozda im je svijetlo OK ali cirkulacija udara ili manjka ili....)

najbolje pusti par dana da rade samo dvije lampe pa vidi, ali po visini mi se ne cini previse...

probaj, ali na neki period dulji od par dana, pa vidi kako se ponasaju... i obrati paznju na cirkulaciju  :up:
O mjeseče, sunčeva guzico.
Što siješ, a ne griješ.....
Pizdo.

Offline dare

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • 091/5892288
« Odgovori #2 u: Kolovoz 20, 2010, 20:23:50 poslijepodne »
Kad sam prvi put dodao tekuće željezo u akvarij svi su se koralji skoro poduplali a sada to stanje održavam dodavanjem  Maxicoral A i B komponente. Dali uopče dodaješ jod?? To je prijeko potrebno.

Offline Ultrashmele

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #3 u: Kolovoz 20, 2010, 20:47:28 poslijepodne »
Hm...dodajem balling soli Ca i Kh, Mg bih trebao poceti ovih dana. Sa Ca su pomesani neki mikroelementi koji idu sa Ca a oni koji idu sa Mg ce biti dodati ovih dana. Dodajem i Kent Essential Elements kao i Aquavitro Fuel po uputstvu koji sadrze sve potrebne minerale, amino kiseline, mikorelemente i sl.. (barem tako pise na kutiji :) ) Mene nervira sto je jedan dan litophiton savrseno rasiren i napumpan a sutradan se skroz skupi a da nista ne uradim-cak ni ruke ne stavim u vodu!

Offline frankovicf

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Rujan 23, 2010, 21:36:20 poslijepodne »
Pretpostavljam da je akvarij friški i da parametri šetaju.. -?
meki koralji ispuštaju dosta toxina,aktivni ugljen je bitna stavka,a može biti svašta struja(valovi),svjetlo sumnjam, tako da je to igra koju ćeš sigurno otkriti tražeći nešto drugo :up: