Kolovoz 21, 2025, 14:30:52 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Iskustva sa filterom Sacem Marathon 300  (Posjeta: 1686 vremena)

0 Članova i 1 Gost pregledava ovu temu.

Offline antonijat

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Ženski   Lokacija: Rijeka
Iskustva sa filterom Sacem Marathon 300
« u: Kolovoz 17, 2010, 22:24:29 poslijepodne »
interesiraju me vaša iskustva sa filterom navedenim u naslovu poruke.
..nije govno..nego se pas posro! :D

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
Odg: Iskustva sa filterom Sacem Marathon 300
« Odgovori #1 u: Kolovoz 17, 2010, 22:39:26 poslijepodne »
imam marathon 500.. vec jedno 4 godine dura bez pol muke.. a kupio sam ga dosta rabljenog. zahebano je vracat glavu nakon ciscenja zbog debilne gumice koja bjezi.. al dobar je..
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)

Offline antonijat

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #2 u: Kolovoz 17, 2010, 22:49:05 poslijepodne »
ja imam one neke dvije kao plastične šelnice međutim, neznam kako to koristiti tako da jednostavno nabijem cijev na ulaz tj izlaz vode.

i interesira me dali ti stavljaš u kanister obje one pregradice i čime puniš kanister tj. koji medij koristiš?

Offline zlatko__hr

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 29
  • No Turbo,No Fun!
« Odgovori #3 u: Kolovoz 18, 2010, 10:04:28 prijepodne »
Šta ima taj filter ručnu pumpu kojom dovedeš vodu do filtera ili moraš ti s ustima pumpati vodu?

EDIT:Evo nesto procitao sta ti u njega u kanister stavis vodu i ukljucis i on sve radi...ne kuzim molim vas da obajsnite potanko ako je moguce kako on to radi?
« Zadnja izmjena: Kolovoz 18, 2010, 15:16:03 poslijepodne od zlatko__hr »
-Slavonija- :d032:-Istra-

Offline antonijat

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #4 u: Kolovoz 18, 2010, 17:58:53 poslijepodne »
Šta ima taj filter ručnu pumpu kojom dovedeš vodu do filtera ili moraš ti s ustima pumpati vodu?

EDIT:Evo nesto procitao sta ti u njega u kanister stavis vodu i ukljucis i on sve radi...ne kuzim molim vas da obajsnite potanko ako je moguce kako on to radi?
..ja napravim tako da stavim u njega kamenčiće i vatu..poklopim..i na usta povučem vodu..i kad se voda napuni..uključim filter u struju ..i to je to!!!

Offline zlatko__hr

• Punopravni član
  • No Turbo,No Fun!
« Odgovori #5 u: Kolovoz 18, 2010, 18:02:22 poslijepodne »

..ja napravim tako da stavim u njega kamenčiće i vatu..poklopim..i na usta povučem vodu..i kad se voda napuni..uključim filter u struju ..i to je to!!!

Šta sa ustima povućeš vodu?A ne može da kao npr. napuniš njega(filter)vodom i onda uključiš,nebi li on automatski povukao vodu iz akvarijuma,ajd sačekati čemo Child reborna da vidimo kako on pali filter

Offline antonijat

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #6 u: Kolovoz 18, 2010, 19:33:20 poslijepodne »

Šta sa ustima povućeš vodu?A ne može da kao npr. napuniš njega(filter)vodom i onda uključiš,nebi li on automatski povukao vodu iz akvarijuma,ajd sačekati čemo Child reborna da vidimo kako on pali filter
da ustima..malo zraka povučeš!! da njega napuniš vodom..povukao bi vodu..a ovako je jednostavnije!!

Offline zlatko__hr

• Punopravni član
  • No Turbo,No Fun!
« Odgovori #7 u: Kolovoz 19, 2010, 09:18:17 prijepodne »
Aha,ok jer cu dobiti za par dana taj filter pa...i kakvi sun dojmovi,kako cisti,dali je bucan,...itd.

Offline antonijat

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Kolovoz 19, 2010, 09:38:19 prijepodne »
Aha,ok jer cu dobiti za par dana taj filter pa...i kakvi sun dojmovi,kako cisti,dali je bucan,...itd.
..ja imam akvarij od 100l dobo mi čisti..i ne čuje se!
ne znam kako su drugi zadovoljni? ja jesam..za sad..  :)
« Zadnja izmjena: Kolovoz 19, 2010, 09:51:30 prijepodne od antonijat »

Offline bedemgrad

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 59
    • http://www.bedemgrad.hr
« Odgovori #9 u: Kolovoz 19, 2010, 13:07:32 poslijepodne »
Ja sam imao Sacem Marathon, mislim da je 1000 ili čak 1500 - dosta je veliki bio, i radio je besprijekorno pet-šest godina uz normalno odžavanje i čišćenje. Nakon toga mi je oćišćen i namašćene brtve stajao u podrumu jedno godinu dana i služio kao backup filter za slučaj potrebe. Naravno da kad mi je trebao da nije radio. Jednostavno nije htio impeler zavrtiti. Kupio novi impeler i probao, sve radi i opet ga konzervirao za slučaj potrebe. I opet stajao jedno dvije godine kad sam ga posudio sestri i opet nije impeler radio. Opet kupili novi impeler i sve radi.
Zaključak iz mog slučaja: mora raditi a ne stajati! Relativno je tih osim u slučaju kad povuče zrak, tada ronda dok ne istjera sav zrak iz sebe.
Nasice/Croatia
Glasujte za mene !!!!
Ne možete Vi od mene toliko puno tražiti koliko ja Vama mogu puno obećati !

Offline zlatko__hr

• Punopravni član
  • No Turbo,No Fun!
« Odgovori #10 u: Kolovoz 19, 2010, 13:36:42 poslijepodne »
Ja sam imao Sacem Marathon, mislim da je 1000 ili čak 1500 - dosta je veliki bio, i radio je besprijekorno pet-šest godina uz normalno odžavanje i čišćenje. Nakon toga mi je oćišćen i namašćene brtve stajao u podrumu jedno godinu dana i služio kao backup filter za slučaj potrebe. Naravno da kad mi je trebao da nije radio. Jednostavno nije htio impeler zavrtiti. Kupio novi impeler i probao, sve radi i opet ga konzervirao za slučaj potrebe. I opet stajao jedno dvije godine kad sam ga posudio sestri i opet nije impeler radio. Opet kupili novi impeler i sve radi.
Zaključak iz mog slučaja: mora raditi a ne stajati! Relativno je tih osim u slučaju kad povuče zrak, tada ronda dok ne istjera sav zrak iz sebe.

Kako si ga palio ako se smije znati,nasipao vodom filter pa uključio ili s ustima povukao vodu

Offline bedemgrad

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 59
    • http://www.bedemgrad.hr
« Odgovori #11 u: Kolovoz 21, 2010, 19:18:11 poslijepodne »
Pospajam obje cijevi, izlaznu u usta i povučem zrak. Kod mene je filer na podu, dosta ispod akvarija tako da se odmah počne puniti. Kad se napuni vodom, na izlaznu cijev stavim raspršivač i potopim na njeno mjesto. Uključim ga i on radi. Treba nu otprilike dvadeset do trideset inuta da istjera sav zrak iz sebe i tad je dosta tih. Na početku ga štopam ventilom na ulazu a kad se malo onečisti otvaram ventil do kraja. Sad sam pogledao, moj je Marathon 1000. Tobože 1000 litara protoka. Otprilike je protok 500-600 litara.
Prije dva mjeseca je krepao do kraja, izgorio je stator motora u poklopcu. Imao sam neku vodenu pumpu koju sam montirao između izlaza na akvariju i izlaza na filteru i probao kako to bude radilo. Budući da je pumpa bila predviđena i za rad na suhom i pod vodom i ovako je radilo dok se nije novi Eheim zaciklirao. Ovaj Marathon sao opet dobro očistio i arhivirao za slučaj potrebe.
« Zadnja izmjena: Kolovoz 21, 2010, 19:22:48 poslijepodne od bedemgrad »
Nasice/Croatia
Glasujte za mene !!!!
Ne možete Vi od mene toliko puno tražiti koliko ja Vama mogu puno obećati !

Offline ChILd_ReBoRn

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 44
    • http://www.akvaristika.tk
« Odgovori #12 u: Kolovoz 21, 2010, 22:17:17 poslijepodne »
sauganje ustima.. niakave druge kerefeke.. i ne koristim posude nego smao okomitu pregradu za cirkulaciju vode i unutra ccista filter vata...

tih i pouzdan.. fluval 204 se puno prije zastopa od njega.. ovaj smao radi i radi...
biljka biljci siše supstrat
(Koprivnica)