Svibanj 06, 2025, 22:00:55 poslijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Kvalitetna RO za morski  (Posjeta: 4856 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline gstaraz

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
Odg: Kvalitetna RO za morski
« Odgovori #25 u: Rujan 25, 2010, 01:34:14 prijepodne »
Fino... mislim da je kod mene nekih 7 atmosfera... super... dakle i reducir ventil trebam.. ma super, suuuper!  :dead:

Ne brini, nije ti niš potrebno, ako možeš veš mašinu priključiti, možeš i RO uređaj
-Kod mene je prilično jaki tlak, a eto radi več više od 2 godine bez ikakvih znakova zamora
preko razdjelnika su spojeni na istu špinu veš mašina i RO, sa time da samo na granu RO uređaja ima ventil za regulaciju protoka, kojeg otvorim do maximuma kad uređaj radi.

Jedino što zamjeram svim RO uređajima koje sam koristio su prokleti plastični navoji za spojiti na špinu (slavinu)
-pametno je po svim spojevima koristiti teflonsku traku kad ih montiraš  ;)

Offline igorkljajic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #26 u: Rujan 26, 2010, 10:33:15 prijepodne »
šta kažete za vertex osmoze na elegancreef-udjeluju jako dobro...

Offline Ruki

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Lokacija: Zagreb
  • Kum
« Odgovori #27 u: Rujan 26, 2010, 10:47:16 prijepodne »
Bas ja htio pitati, jel ima tko?
Kvatric tj. kilometar sjevernije / Zagreb
All the Dude ever wanted was his rug back... it really tied the room together...

Offline igorkljajic

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #28 u: Rujan 26, 2010, 11:23:52 prijepodne »
posvemu sudeći djeluju vrhunski.....filter medij je i tako tako zamjenjivi dio, a izgleda strava pogotovo ova sa booster pumpom....

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 66
« Odgovori #29 u: Rujan 26, 2010, 12:01:35 poslijepodne »
Mislim je samo riječ o kvalitenim RO uređajima ali mi se čini da se Vertex igra sa prenapuhanim podacima, što mi se ne sviđa >:(
Odnos 1:1,5 omijer čiste/otpadne vode je senzacionalan a nenavođenje proizvođača tako kvalitetne membrane neozbiljno i kupovanje mačka u vreči. Prije kopovine dosta sam proučavao Filmtech i ostale membrane ali ni jedan se ne hvali tim omjerom. Probaj pogledati na Vertexovoj stranici možeš li naručiti membranu - piše coming soon ... -?
Po istoj cijeni kupio sam RO istog kapaciteta sa jednim filterom više i TDS metrom na ulazu i izlazu, koji istinabog nema uljni manometar nego samo manometar. Svi dijelovi su dobavljivi sa više mjesta i univerzalni su. Nakon što sam ustanovio da imam 2-3 atmosfere na ulazu manometar mi više nije ni potreban, a proizvodnja pod tim pritiskom zadovoljavajuća.