Svibanj 16, 2025, 00:12:35 prijepodneNajnoviji Član: Mgrgic6

Autor Tema: Kako očistiti artemiju?  (Posjeta: 4103 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline ceh

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 49
Odg: Kako očistiti artemiju?
« Odgovori #25 u: Kolovoz 22, 2010, 17:52:46 poslijepodne »
vezano za temu   dvao si gupijima artemiju   ?
njima to nije potrebno   od prvog dana kad se rode  mogu da jedu  obićnu hranu neke manje  granulacije

Odrasla artemija je odlicna hrana samo u slucaju da tocno znamo cime ju hranimo, odnosno, artemiju je potrebno nahraniti pravom hranom oko sat vremena prije "zetve" kako bi te nutritivne vrijednosti prosljedila ribama, jer sama za sebe nema nikakvu nutritivnu vrijednost.

Ja sam upravo uzgojila jednu odraslu artemiju sasvim slucajno :D Nemam pojma kako je odrasla jer ju nisam hranila nicime a cak ni ovih obicnih algi nema u vodi... sada sam ju pocela nadohranjivati hranom za koralje i smrvljenim tabletama (spirulina).

to znaći da nemoram da ih uzgajam svaki dan nanovo    neg jednom roknem u kanister  od 20 l   mnogo jaja  i izlježem  ih pa ih samo nadohranjivam ?
hmmm  ..  ja sam ćuo obrnuto vele  izlježeš  oda prva dva dana nešto vrijede to jest  nutrivna vrijednost postoji  kasnije  ne ...  isto tako vele  svaki dan  ih  uzgajat nanovo   i hranit ribeke time pa ako je tvoja teorija toćna   onda  si pravim akvarij sa artemijiom   odmah kad se izlegu ribice   tu uvjek imaš   fore dva tri dana  taman za artemiju nek potraju 10 dana koliko mi treba  ja prezadovoljan  da se neprcam svaki dan   

Please remember that the following comments are personal experiences and may or may not apply to your setup. Use them as guide to help better understand your fish,

Offline crveni borac

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 42
« Odgovori #26 u: Kolovoz 22, 2010, 20:46:51 poslijepodne »
neznam zašto si uopće davao artemiju gupijima ja sam sa njom hranio samo mlade borce a sve ostale običnom hranom samo je il sam smrvim il kupim tako sitniju i nikad problema

Offline luka 33

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 28
« Odgovori #27 u: Kolovoz 22, 2010, 21:28:10 poslijepodne »
Cekaj a zasto guppy-ji nebi zavrijedili artemiju??...Ako imam volje i vremena da svojim ribicama pružim što kvalitetniju ishranu u prvim danima života...zašto ne???

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #28 u: Kolovoz 22, 2010, 21:52:46 poslijepodne »

to znaći da nemoram da ih uzgajam svaki dan nanovo    neg jednom roknem u kanister  od 20 l   mnogo jaja  i izlježem  ih pa ih samo nadohranjivam ?
hmmm  ..  ja sam ćuo obrnuto vele  izlježeš  oda prva dva dana nešto vrijede to jest  nutrivna vrijednost postoji  kasnije  ne ...  isto tako vele  svaki dan  ih  uzgajat nanovo   i hranit ribeke time pa ako je tvoja teorija toćna   onda  si pravim akvarij sa artemijiom   odmah kad se izlegu ribice   tu uvjek imaš   fore dva tri dana  taman za artemiju nek potraju 10 dana koliko mi treba  ja prezadovoljan  da se neprcam svaki dan   

Ako mislis artemijom hraniti riblju mladj onda moras izglijegati normalno kao i do sada svaki drugi dan, jer samo tada artemija stima za mladj. Artemija ako se nadohranjava i pocne odrastati (umjesto da ugine nakon 2-3 dana) raste jako brzo i onda vise nema smisla za mlade ribe posto niti jedna hrana ju nemoze uciniti toliko nutritivnom kao sto je prvi dan nakon izglijeganja, a i velicina je problem. Odrasla artemija sluzi kao ziva hrana za odrasle ribe, ne mladj.
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline luka 33

• Punopravni član
« Odgovori #29 u: Kolovoz 22, 2010, 21:55:52 poslijepodne »
znam guppy-ji sad jedu listiće..a ovu artemiju uzgajam da vidim što će ispasti iz nje....pozz

Offline Gwyneeth

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 40
  • Betta Svijet
« Odgovori #30 u: Kolovoz 22, 2010, 22:22:27 poslijepodne »
Samo ti hrani gupije artemijom. Zasto ne, to sto neki gupijima hrane druge ribe ne znace da i one nemogu dobiti artemiju :D
"People need friends. Bettas kick their faces"
Hello, my name is Ksenija and I'm channaholic...
...Pula...

Offline luka 33

• Punopravni član
« Odgovori #31 u: Kolovoz 22, 2010, 22:25:24 poslijepodne »
haha..tocno to.. :D :D...