Kolovoz 25, 2025, 14:05:03 poslijepodneNajnoviji Član: MMela

Autor Tema: Jato razlicitih tetri???  (Posjeta: 2378 vremena)

0 Članova i 2 Gostiju pregledava ovu temu.

Offline mvrtar

• Trade Count: (0)
  • Punopravni član
  • **
  • Spol: Muški   Dob: 40
Jato razlicitih tetri???
« u: Kolovoz 12, 2010, 15:28:27 poslijepodne »
dal mogu razlicite vrste tetra formirati jato, imam svjetleće tetre koje su primile 2 limun tetre i izgledaju zanimljivo i sad bi stavio par cnih neonki...dal postoji mogucnost da formiraju zajednicko jato?

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
Odg: Jato razlicitih tetri???
« Odgovori #1 u: Kolovoz 12, 2010, 15:48:47 poslijepodne »
Sumnjam.

Offline Puffy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
  • univ. bacc. biol.
« Odgovori #2 u: Kolovoz 12, 2010, 18:34:13 poslijepodne »
A i nije neka ideja, baš -?
Zar ti nije ljepše vidjeti jedno poveće jato od "jata" kojeg čine 1-2-3 jedinke neke vrste...pa dobiješ - bućkuriš.
FILIP (Valpovo)

Offline todor.dbk

• Punopravni član
  • There she is ...
« Odgovori #3 u: Kolovoz 12, 2010, 19:53:05 poslijepodne »
e pa evo jednog koji ima buckuris :roll:
..ja ne bih raspravljao sad o ukusima, nekome se ne svidja, ali eto meni se svidja i to jako, tetre su mi opcenito najdraze ribe, a crne neonke su mi No 1  ;)
drzim crvene neonke, crne neonke, limun tetre i hokejke - svih po 7 - 10 kom, dakle jedno jato od tridesetak i koja ribica .. stalno su skupa i izvrsno se slazu, doduse neke su mirnije a neke zivlje (limun) ali to su sve bezazlena zakidivanja i carke, da ne kazem da se igraju .. iako to zbilja nekad tako i izgleda  :) .. imaju zabiljen akvarij s dvije cistine na kojima provode najveci dio dana, a koliko im je dobro govori valjda i to da se ove hokejke i limun tetre mrijeste svako malo, onako spontano
i meni i njima  :zagrljaj:

Offline Puffy

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 30
  • univ. bacc. biol.
« Odgovori #4 u: Kolovoz 12, 2010, 20:00:51 poslijepodne »
e pa evo jednog koji ima buckuris :roll:
..ja ne bih raspravljao sad o ukusima, nekome se ne svidja, ali eto meni se svidja i to jako, tetre su mi opcenito najdraze ribe, a crne neonke su mi No 1  ;)
drzim crvene neonke, crne neonke, limun tetre i hokejke - svih po 7 - 10 kom, dakle jedno jato od tridesetak i koja ribica .. stalno su skupa i izvrsno se slazu, doduse neke su mirnije a neke zivlje (limun) ali to su sve bezazlena zakidivanja i carke, da ne kazem da se igraju .. iako to zbilja nekad tako i izgleda  :) .. imaju zabiljen akvarij s dvije cistine na kojima provode najveci dio dana, a koliko im je dobro govori valjda i to da se ove hokejke i limun tetre mrijeste svako malo, onako spontano
i meni i njima  :zagrljaj:

Uopće ne govorimo o istom :D
Ja velim da mi je glupo kada se drži 1 neonka, 1 hokejka, 2 limunke, 3 kardinala, 1 udovica...
Ali imati recimo 5 vrsta jatašica u povećem akvariju sa oko 7 pripadnika svoje vrste (kao što je kod tebe) je sasvim super.
Kužiš......
FILIP (Valpovo)

Offline mvrtar

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #5 u: Kolovoz 12, 2010, 21:13:56 poslijepodne »
pa to sam i mislio ....a ne od svake vrste jednu

Offline sarita

• Punopravni član
  • Spol: Ženski   Dob: 50
« Odgovori #6 u: Kolovoz 12, 2010, 22:32:58 poslijepodne »
pa to sam i mislio ....a ne od svake vrste jednu
Onda jedno misliš,a drugo pišeš. 8)
imam svjetleće tetre koje su primile 2 limun tetre i izgledaju zanimljivo i sad bi stavio par cnih neonki...dal postoji mogucnost da formiraju zajednicko jato?
-?

Offline mvrtar

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #7 u: Kolovoz 13, 2010, 00:23:59 prijepodne »
Točnije: imam 7 svjetlećih tetri, sa kojima se druže 2 limun tetre koje cura kupila i sad mislim kupiti jos 2 limun tetre pa me zanimalo dal bi crne neonke zajedno s njima formirale jedno jato kupio bi ih jedno 5?

Offline mvrtar

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #8 u: Kolovoz 13, 2010, 00:26:17 prijepodne »
i zanimalo me samo dal razlicite vrste tetri formiraju zajednicko jato posto se ove druze sa limun tetrama i super bi bilo pridruziti im crne neonke( bar meni se tako cini)...eto, hvala na pomoći!
« Zadnja izmjena: Kolovoz 13, 2010, 18:41:03 poslijepodne od mvrtar »

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #9 u: Kolovoz 13, 2010, 00:34:05 prijepodne »
Mogu, i naj vjerojatnije hoče, samo kao što je gore rečeno, uopče nije fora to vidjeti... no, o guštima neću raspravljati.

Ukoliko se ne uklope, a ti silno želiš da budu u istom jatu, ubaci im jednu tetru black skirt, koja je jako teritorijalna riba.
Ona će ih naj vjerojatnije stjerati u jato, a ne grize repove.

...kad se naviknu biti u jatu, ili makni tetru black skirt da ih više ne ganja okolo, ili dodaj još jednu koja će se nadmudrivati sa prvom za "bolje" mjesto u akvariju i tako ostaviti ostale na miru.

pozz.

Offline Marko_Sp

• Trade Count: (+1)
  • Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 67
« Odgovori #10 u: Kolovoz 13, 2010, 09:47:22 prijepodne »
Misliš udovicu...protiv sam engleskih imena ako je moguće. Ja nisam nikad primjetio da su imalo agresivne ili teritorijalne  -?

Offline mvrtar

• Punopravni član
  • **
« Odgovori #11 u: Kolovoz 13, 2010, 22:01:29 poslijepodne »
ah i ti nazivi ima stotinr ko bi ih sve znao

Offline gstaraz

• Punopravni član
  • Spol: Muški   Dob: 53
  • Pelcer po pelcer...
    • altbierbude
« Odgovori #12 u: Kolovoz 14, 2010, 22:47:49 poslijepodne »
Misliš udovicu...protiv sam engleskih imena ako je moguće. Ja nisam nikad primjetio da su imalo agresivne ili teritorijalne  -?

Nisu agresivne, samo se ponašaju kao psi ovčari od prilike, još nisam vidio da su "zagrizle" nekoj drugoj peraju, ali ako im je bilo koja manja riba na putu, krenut će prema njoj kao da je hoče iz akvarija izbaciti; a u trenutku kad pomisliš da će je zagrist, u nekom čudnom manevru ju samo lagano pogura sa repom da se mrdne.
Samo ju mali Corridorasi ne šljive ni 5 posto, dapače, kad im bude dosta gnjavljenja znaju i najuriti nabrijanu Tetricu  :D
Dodavanjem još jedne Tetre, takvo je pobašanje prestalo, i nastavile su se "zdirkivati" međusobno ignorirajuči skroz ostale ribe u akvariju

Što se tiče naziva, kad pogledam ribu, prije bi rekao da mi liči na ribu sa crnom suknjicom nego na neku Crnu Udovicu  :question: Čemu uopće takva primjedba, i šta imaš protiv engleskih imena  :b15[1]:

--------------
- ...: Koristi onda Prezimena, ja ih nažalost neznam  ;)...