Ja ima problem isto sa CB. I ždere mi živce pomalo ali sigurno. Skužil sam jedno. Nakon pročitanih hrpa metoda, ona najbolja jest napučiti akvarij sa puno bilja, imati optimalan broj riba na količinu vode. Naravno, to povlači i kvalitetno svijetlo, gnojenje, CO2 i sve što uz bilje ide. S vremenom alge pomalo nestaju. komunalci pomažu kod običnih algi, a pinceta kod modrozelenih. Tako ja radim.
Ono što me posebno čudi jest da moja CB cu većina (nekih 70 %) na Egeriji. Nije mi jasno zašto. RIješio sam da ću staviti potpuno drugo bilje, a dvije zdrave grančice u novi akvarij

(koji sam zamislio kao probni rasadnik. Kako nemam mjesta u stanu, trenutno je kraj prozora, gnojim sa Sera florenom, a sutra kupujem Easy Carbo.

Je i meni je do......o DIY. Naime, silikon je popustio oko crijeva te je krepal nakon što sam stavio novu dozu goriva . Probal sam popraviti sa epoxijem, ali izgleda niš od toga. AKo bu i radilo poslužit će za rasadnik.
Poanta je, treba vremena, puno bilja i truda da sve radi kak spada, a moje je skromno mišljenje da posla ima i u akvarijima koji rade godinama i izgledaju kao Amanovi.