...ili ti početnik. Evo i ja sam se odlučil za taj drastični korak. Akvarij je DIY sa opremom RIO125 (eff 113l), u pogonu mjesec i pol, unutarnji filter je i rasvjeta (2x28W) je Juwelova. Imam Nutrafinovu bocu i ljestve i DIY DC od Jurice sa foruma. Akvarij je umjereno zasađen sa nezahtjevnim biljem, lagano zatamljen sa tresetom, stvar dobro funkcionira sa EC i gnojenjem, al ne da mi se svaki dan uljevat EC, a i pojavila se crna čupava koju uspješno rješavaju sijamci. Gdi da smjestim ljestve? Ja sam mislil blizu izlaza filtra gdi je najveća koncentracija bilja i najveće strujanje (zadnji desni kut). Filter mreška površinu, ne stvara mjehuriće. Ili da stavim u zadnji lijevi kut gdi nema biljaka, al nema ni mreškanja površine?
Nutrafinova boca ima nosać s kojim se boca zakači na gornji rub akvarija. Jel to OK pozicija za bocu?
Da li mogu na crjevo kroz koje ide CO2 stavit onaj mali ventil od pumpice za zrak s kojim bi reguliral izlazak CO2 i preko noći ga zatvoril? Ako zatvorim dovod CO2 preko noći, da li boca može eksplodirat ako se u njoj nakupi puno CO2, a nema kud van (kažu da nema glupih pitanja, nego glupih odgovora

)?