evo ti slike.to je nesto slicno caribama.ja sam sad u procesu nabavke vampirske pirane i moguce je da ce mi stic kroz mj dana
Posto vec o tome pisete u ovoj temi, evo ja cu vam odgovoriti jer sam uz saleta dosta proucavala stanovnike tih voda u poslednje dve godine. Riba sa prve slike nije slicna "karibi" nego to jeste Pygocentrus cariba a notatus je samo jos jedno od imena po kojima je poznata (Pygocentrus cariba, Pygocentrus caribe, Pygocentrus notatus, Pygocentrus stigmaterythraeus).
Riba sa druge slike NIJE PIRANA, niti vampirska pirana, nemojte se zanositi. To je PAYARA, poznatija kao Vampire fish (ne vampire piranha) ili Sabretooth tetra, odrasla riba je teska 10-15kg pa je bas i ne bih je preporucila za drzanje u akvarijumu

. Inace zivi pretezno u brzacima i latinski naziv joj je Hydrolycus scomberoides (nije pygocentrus niti serrasalmus).
Ajde da bas skroz ne skrecem sa teme, malci jedu kao ludi, a u velikom akvarijumu se sprema jos jedan mrest. Sva muka oko uredjenja akvarijuma i sadjenja biljaka je bila uzaludna, jer su roditelji zubima posekli ceo levi kraj sa kriptama koje su rasle dve godine da bi napravili gnezdo. Ostale su samo drske od lisca....

Malci su jako halapljivi i vec se nazire na tako malima njihova karakteristicna donja vilica. Kad malo porastu, bice jos slika.